Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Akustyka

pogibanyxxx

Recommended Posts

Pytanie w jaki sposób sąsiad z góry (4 piętro ) może słyszeć dokładnie co dzieje się w mieszkaniu pod nim . Wydaje mi się to trochę dziwne .Akustyka jest na pewno kiepska przez otwory wentylacyjne dokładnie słychać każde słowo ( kuchnia , łazienka , wc ) ale w pokojach ich nie ma a mimo wszystko mam wrażenie ( w zasadzie jestem pewien ) ze oni wszystko słyszą , ( można słyszeć jak ktoś wchodzi do pokoju ? -lol muzyka, telewizor to logiczne , ale czasami mam wrażenie ze oni słyszą nawet oddychanie D trochę mi się wydaje to dziwne i próbuje dociec w jaki sposób sąsiad z góry może dokładnie wiedzieć co się dzieje w mieszkaniu pod nim .Czy sufit podwieszany załatwił by sprawę ?

slyszec slysze kroki , odkurzacz, telewizor ale to chyba normalne troche nie normalne mi sie wydje ze przez kratki wentylacyjne slysze dokladnie kazde slowo (nie krzyki tylko normalne rozmowy jak siedi na klopie i przez komorke gada np d

ale zastanawia mnie skad oni slysza co sie dzieje pod nimi ( jak wchodzisz do pokoju lazienki ) ja przykladowo gdy bym chcial sie wsluchac w to co robi sasiad podemna bylo by ciezko prawie nic nie slychac - ale wiadomo mieszkanie mieszkaniu n ie rowne

"Ja słyszę bardzo dokładnie swoich sąsiadów z dołu..." dobra ok twierdzisz ze slyszysz dokladnie swoich sasiadow z dolu - slyszysz jak sie na lozku obracja, wstaje ,jak ktos z dolu chodzi po pokoju .............................?

• 3 weeks później...