ewelka99 09.10.2012 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Witam, mam takie problem. Staram się o pozwolenie o nadbudowe - rozbudowę budynku mieszkalnego z lat 80-tych. W brakach jakie starostwo ode mnie oczekuje jest dokument dotyczący oddania budynku do użytku. Okazuje się ze takiego dokumentu nie ma,a gmina takowych też nie posiada i że nie sadzą zeby wydawane wtedy były (nie maja ewidencji z tamtych lat) i oddanie do użytkowania potwierdzili mi tylko stosownych dokumentem , co oczywiscie dla nich jest za mało. Ale to chyba byłoby nielogiczne zebym teraz zgłaszała od początku w nazdorze budowlanym odbiór,bo mysle ze sprawa kosztowna i moze się ciągnać miesiącami....Doradźcie cos bo w ogole nie wiem jak tą sprawę załatwić i jak ja w ogóle mam z nimi rozmawiać.... :/ :/ ewela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 10.10.2012 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Nie rozumiem-dla starostwa jest za mało zaświadczenie z gminy że budynek został oddany do użytkowania? To jakaś paranoja. Musisz porozmawiać ze starostwem bardziej zdecydowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelka99 10.10.2012 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 rozmawiałam dzisiaj z gminą i nie maja zadnej dokumentacji z tamtych lat . A to juz niestety gminy problem ,a nie zwykłego kowalskiego :/ dlatego posiłkuje sie zaswiadczeniami , które wystawiaja na podstawie zameldowania, nadania numenu budynku czy płaconych podatkow - bo przeciez logiczne ze jezeli to jest to jest to jednoznaczne z oddaniem budynku do użytku....ale jak widac starostwo robi po złosci :/ no i gmina mowi ze juz nie raz takie zasw były akceptowalne i pierwszy raz słysza zeby ktos mial z tym problem. jutro mam rozmawiac z dyrektorem i boje sie ze tez mnie oleje jak ta kobitka co moją sprawa sie zajmuje :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 10.10.2012 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Jeżeli Cie oleje,musisz wystąpić z oficjalnym pismem do starostwa(opisać sprawę,zadać pytanie na jakiej podstawie odmawia się)i poczekać na odpowiedz.Jeżeli będzie negatywna składaj skargę do wojewody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts