ManioM 09.10.2012 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Cz ktoś korzystał z firmy rekuperatory.pl Prosze o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patol 09.10.2012 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Ja. Póki co jestem po pierwszym etapie czyli zamontowaniu wszystkich rur itp. Drugi etap (zamontowanie samego reku i zakończenie instalacji) będzie robione po pierwszych malowaniach w domu. Zdaję sobie sprawę, że dość drogo się cenią, ale póki co nie ma się do czego przyczepić i jestem zadowolony. "Biednego nie stać na tanie zakupy" dlatego też chciałem aby to było porządnie zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michał dereń 14.10.2012 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 a ja byłem podwykonawcą dla tej firmy przez kilka lat i jestem zdania, że jest to dobra firma i nie wsadza kitu. jedyna ich wada to cena ale jest pewność 100% sukcesu jak zresztą i w mojej firmie a aeris rekuperator to moim zdaniem bezkonkurencyjny sprzęt na rynku (montuje go 4 lata i ani jednej reklamacji) ale oczywiście tu też wchodzi w grę cena. można kupić nie wiele słabszy reku a sporo taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
symbor 23.10.2012 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 a ja byłem podwykonawcą dla tej firmy przez kilka lat i jestem zdania, że jest to dobra firma i nie wsadza kitu. jedyna ich wada to cena ale jest pewność 100% sukcesu jak zresztą i w mojej firmie a aeris rekuperator to moim zdaniem bezkonkurencyjny sprzęt na rynku (montuje go 4 lata i ani jednej reklamacji) ale oczywiście tu też wchodzi w grę cena. można kupić nie wiele słabszy reku a sporo taniej. np jaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_l 23.10.2012 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 aeris rekuperator to moim zdaniem bezkonkurencyjny sprzęt AERIS jest fajny, komponenty poprawnie dobrane, ale z tą bezkonkurencyjnością to bym nie przesadzał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 23.10.2012 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 mam to samo zdanie, bezkonkurencyjny jest w reklamach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
symbor 23.10.2012 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 mam to samo zdanie, bezkonkurencyjny jest w reklamach W związku z powyższym co możesz polecić i dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
symbor 23.10.2012 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 A co powiecie n temat kanałów Uniflexplus+, centrali COMAIR HRUC 450 oraz firmy Comair Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 23.10.2012 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 (edytowane) system rozdzielaczowy, nowoczesny, stabilnie pracujący, polietylen, jakość dobra, cena mogłaby być niższa ale nie chce taka być , centrale mogłyby jak na tą cenę mieć bezstopniową regulację wydajności ale mają biegów tyle co najtańsze, sterownik easy inteligentny nie jest inteligentny:), wzornictwo kwestia gustu, trwałość podobna jak innych składanych z tych samych podzespołów czyli dobra Edytowane 23 Października 2012 przez kangaxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_l 24.10.2012 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 bezstopniową regulację wydajności ale mają biegów tyle co najtańsze biegów mamy 4 przy czym jeden to "wakacyjny" tryb bardzo niskiej wydajności pozostałe 3 biegi tryb nocny, dzienny i przewietrzanie są w pełni programowane w zakresie od 1-99% wydajności wentylatora.Osobiście uważam, że jest to lepsze rozwiązanie od bezstopniowej regulacji w stylu "kręcenie potencjometrem" ponieważ pozwala na ustalenie i zapamiętanie optymalnego poziomu wentylacji dla każdego z biegów/trybów a potem - i to jest ważne - automatyczne przełączanie biegów zgodnie z programem tygodniowym. Czyli: biegi są ustalane bezstopniowo [jedna zaleta] i automatyka może przełączać biegi [ kolejna zaleta]. sterownik EASY faktycznie nie jest zbyt inteligentny, ale spełnia funkcję nie tylko samego przełącznika 3 stopniowego [ jak to jest u konkurencji] ale także sygnalizuje błędy, pozwala na resetowanie przypomnienia o wymianie filtrów itp. Dlatego nazwaliśmy go inteligentnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michał dereń 27.10.2012 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 no nie wiem zamontowałem naprawdę sporo różnych reku i jeżeli brać tylko jakość to moim zdaniem aeris jest bezkonkurencyjny. wiadomo cena jest wysoka i można kupić coś taniej. Co do centrali COMAIR HRUC 450 niestety nie mogę się wypowiadać bo nie miałem z nimi doczynienia. z tańszych reku podobnej jakości to wydaje mi się, że mitsubishi lossney jest fajny, brink excellent, może komfowent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wybuduję czy nie 31.01.2017 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 Witam serdecznie,Chciałbym odświeżyć temat. czy korzystaliście z firmy REKUPERATORY.PL? Czy warto? Jak wychodzą cenowo - wentylacja mechaniczna i rekuperacja? Czy w dolnośląskim możecie jeszcze kogoś polecić od rekuperacji, abym mógł skonfrontować ofertę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wybuduję czy nie 02.02.2017 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 Na serio nikt nie miał z nimi do czynienia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 02.02.2017 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 Skoro brak odzewu to chyba lepiej ową firmę skreślić z listy.: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 02.02.2017 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 To najdroższa firma na rynku.Robią tak dużą ilość instalacji, że raczej mają pojęcie o tym co robią.Pytanie: "Czy świeże powietrze w domu jest AŻ TYLE warte?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 02.02.2017 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 To najdroższa firma na rynku. Robią tak dużą ilość instalacji, że raczej mają pojęcie o tym co robią. Pytanie: "Czy świeże powietrze w domu jest AŻ TYLE warte?" Potwierdzam - jak gdzie indziej coś zrobisz za 12 - 15K to u nich na mniej jak na 24-25K nie masz co liczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 02.02.2017 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 Potwierdzam - jak gdzie indziej coś zrobisz za 12 - 15K to u nich na mniej jak na 24-25K nie masz co liczyć. Jak brałem od nich wycenę w 2011 to wyszło 35k. W związku z tym zmontowałem to sam, za niewiele więcej niż 1/3 tej ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 02.02.2017 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 Na wlasnej skorze przekonalem sie, ze do tanich nie naleza. Oczywiscie wszystkie kanaly na spiro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MKOL 02.02.2017 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 Nie polecam firmy rekuperatory.pl. W grudniu 2016 r. zakończyłem inwestycję w domu pod Wrocławiem. Nie dość że podczas montażu uszkodzili kabel zasilający czego konsekwencją było brak prądu na parterze (oczywiście poczuli się do winy podali nr polisy i miałem dochodzić roszczeń od ubezpieczyciela) to nie dział panel sterujący zamontowany w pokoju dla wygodnego sterowania rekuperacją (taki pilot). Okazuje się że kabel jest uszkodzony. Twierdzą że został zamontowany dobry (chodź nie sprawdzili po drugim etapie montażu czy jest sprawny), ktoś uszkodził (pech tylko ten inne są sprawne). I tyle nie działa ty się martw z naszej strony jest OK.Jeżeli tak ma wyglądać obsługa klienta który wydał kilkadziesiąt tysięcy złotych to radzę znaleźć firmę która zadba o klienta i nie zostawi go z problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wybuduję czy nie 03.02.2017 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 Dziękuję sprowadziliście mnie na ziemie. Powoli spływają kolejne wyceny. Do mojego domku jestem w stanie zrobić za 15 tys. wentylację mechaniczną z całkiem niezłym rekuperatorem na sztywnych kanałach. W rekuperatory.pl około 7 tys. drożej ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts