Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy ktoś korzystał z usług firmy REKUPERATORY.pl

Recommended Posts

• Odpowiedzi 47
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja. Póki co jestem po pierwszym etapie czyli zamontowaniu wszystkich rur itp. Drugi etap (zamontowanie samego reku i zakończenie instalacji) będzie robione po pierwszych malowaniach w domu. Zdaję sobie sprawę, że dość drogo się cenią, ale póki co nie ma się do czego przyczepić i jestem zadowolony. "Biednego nie stać na tanie zakupy" dlatego też chciałem aby to było porządnie zrobione.

a ja byłem podwykonawcą dla tej firmy przez kilka lat i jestem zdania, że jest to dobra firma i nie wsadza kitu. jedyna ich wada to cena ale jest pewność 100% sukcesu jak zresztą i w mojej firmie :)

a aeris rekuperator to moim zdaniem bezkonkurencyjny sprzęt na rynku (montuje go 4 lata i ani jednej reklamacji) ale oczywiście tu też wchodzi w grę cena. można kupić nie wiele słabszy reku a sporo taniej.

• 2 weeks później...
a ja byłem podwykonawcą dla tej firmy przez kilka lat i jestem zdania, że jest to dobra firma i nie wsadza kitu. jedyna ich wada to cena ale jest pewność 100% sukcesu jak zresztą i w mojej firmie :)

a aeris rekuperator to moim zdaniem bezkonkurencyjny sprzęt na rynku (montuje go 4 lata i ani jednej reklamacji) ale oczywiście tu też wchodzi w grę cena. można kupić nie wiele słabszy reku a sporo taniej.

np jaki?:yes:

system rozdzielaczowy, nowoczesny, stabilnie pracujący, polietylen, jakość dobra, cena mogłaby być niższa ale nie chce taka być :), centrale mogłyby jak na tą cenę mieć bezstopniową regulację wydajności ale mają biegów tyle co najtańsze, sterownik easy inteligentny nie jest inteligentny:), wzornictwo kwestia gustu, trwałość podobna jak innych składanych z tych samych podzespołów czyli dobra Edytowane przez kangaxx

bezstopniową regulację wydajności ale mają biegów tyle co najtańsze

biegów mamy 4 przy czym jeden to "wakacyjny" tryb bardzo niskiej wydajności

pozostałe 3 biegi tryb nocny, dzienny i przewietrzanie są w pełni programowane w zakresie od 1-99% wydajności wentylatora.

Osobiście uważam, że jest to lepsze rozwiązanie od bezstopniowej regulacji w stylu "kręcenie potencjometrem"

ponieważ pozwala na ustalenie i zapamiętanie optymalnego poziomu wentylacji dla każdego z biegów/trybów

a potem - i to jest ważne - automatyczne przełączanie biegów zgodnie z programem tygodniowym.

Czyli: biegi są ustalane bezstopniowo [jedna zaleta] i automatyka może przełączać biegi [ kolejna zaleta].

sterownik EASY faktycznie nie jest zbyt inteligentny, ale spełnia funkcję nie tylko samego przełącznika 3 stopniowego [ jak to jest u konkurencji]

ale także sygnalizuje błędy, pozwala na resetowanie przypomnienia o wymianie filtrów itp.

Dlatego nazwaliśmy go inteligentnym.

no nie wiem zamontowałem naprawdę sporo różnych reku i jeżeli brać tylko jakość to moim zdaniem aeris jest bezkonkurencyjny. wiadomo cena jest wysoka i można kupić coś taniej.

Co do centrali COMAIR HRUC 450 niestety nie mogę się wypowiadać bo nie miałem z nimi doczynienia.

z tańszych reku podobnej jakości to wydaje mi się, że mitsubishi lossney jest fajny, brink excellent, może komfowent.

• 4 years później...
To najdroższa firma na rynku.

Robią tak dużą ilość instalacji, że raczej mają pojęcie o tym co robią.

Pytanie: "Czy świeże powietrze w domu jest AŻ TYLE warte?"

Potwierdzam - jak gdzie indziej coś zrobisz za 12 - 15K to u nich na mniej jak na 24-25K nie masz co liczyć.

Nie polecam firmy rekuperatory.pl. W grudniu 2016 r. zakończyłem inwestycję w domu pod Wrocławiem. Nie dość że podczas montażu uszkodzili kabel zasilający czego konsekwencją było brak prądu na parterze (oczywiście poczuli się do winy podali nr polisy i miałem dochodzić roszczeń od ubezpieczyciela) to nie dział panel sterujący zamontowany w pokoju dla wygodnego sterowania rekuperacją (taki pilot). Okazuje się że kabel jest uszkodzony. Twierdzą że został zamontowany dobry (chodź nie sprawdzili po drugim etapie montażu czy jest sprawny), ktoś uszkodził (pech tylko ten inne są sprawne). I tyle nie działa ty się martw z naszej strony jest OK.

Jeżeli tak ma wyglądać obsługa klienta który wydał kilkadziesiąt tysięcy złotych to radzę znaleźć firmę która zadba o klienta i nie zostawi go z problemem.