kulibob 03.02.2017 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 Ja dawałem i im instalację do wyceny i cena z kosmosu. Proponuje zrobić to samemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kavla 17.03.2017 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 Dziękuję sprowadziliście mnie na ziemie. Powoli spływają kolejne wyceny. Do mojego domku jestem w stanie zrobić za 15 tys. wentylację mechaniczną z całkiem niezłym rekuperatorem na sztywnych kanałach. W rekuperatory.pl około 7 tys. drożej ;/ Czy mógłbyś podać nazwy innych firm od których otrzymałeś atrakcyjniejsze oferty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 17.03.2017 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 u mnie wycena Rekuperator AERIS NEXT 350 VV TR ze sterownikiem ComfoSense C na spiro 24000 brutto w innej firmie rekuperatora ONYX Sky 400 na AIRflex ag75 skrzynki REQUBOX-IZO cena 15000 brutto więc jak dla mnie 9 tys. różnicy masakra jeszcze inne firmy mniej znane wyceniały mi na 12tys i 17 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rk80 17.03.2017 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 założę się że ta najdroższa oferta jest od firmy z nazwy wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kavla 18.03.2017 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2017 u mnie wycena Rekuperator AERIS NEXT 350 VV TR ze sterownikiem ComfoSense C na spiro 24000 brutto w innej firmie rekuperatora ONYX Sky 400 na AIRflex ag75 skrzynki REQUBOX-IZO cena 15000 brutto więc jak dla mnie 9 tys. różnicy masakra jeszcze inne firmy mniej znane wyceniały mi na 12tys i 17 tys Otrzymałem identyczna ofertę na 24k od rekuperatory.pl Czy będzie ktoś tak dobry i poda mi inne sprawdzone firmy działające w pomorskim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafał.Ż 18.03.2017 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2017 Ja poproszę o namiary na firmy działające w Województwie zachodniopomorskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romano78 18.03.2017 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2017 Parę lat temu ta firma robiła u mojego znajomego nie dość ze skroili go rowno to instalacja głośna jak holera bo wszystko na metalowych przewodach prostokątnych a najgorsze jest to ze nic nie da się z tym hałasem zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kavla 18.03.2017 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2017 Parę lat temu ta firma robiła u mojego znajomego nie dość ze skroili go rowno to instalacja głośna jak holera bo wszystko na metalowych przewodach prostokątnych a najgorsze jest to ze nic nie da się z tym hałasem zrobic. U mojego znajomego instalacje rekuperacji wykonała mało znana firma i muszę przyznać, że z anemostatów słychać "buczenie" niezależnie od wybranego biegu. Instalacja zrobiona również na prostokątnych przewodach ukrytych w posadzce. Myślę, że wykonawca musiał coś zepsuć. Tego obawiam się najbardziej - wydam 20k za hałaśliwą instalacje. Rekuperatory.pl przekonują mnie, że instalacja słyszalna jest dopiero na najwyższym biegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 18.03.2017 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2017 U mojego znajomego instalacje rekuperacji wykonała mało znana firma i muszę przyznać, że z anemostatów słychać "buczenie" niezależnie od wybranego biegu. Instalacja zrobiona również na prostokątnych przewodach ukrytych w posadzce. Myślę, że wykonawca musiał coś zepsuć. Tego obawiam się najbardziej - wydam 20k za hałaśliwą instalacje. Rekuperatory.pl przekonują mnie, że instalacja słyszalna jest dopiero na najwyższym biegu. każda firma tak przekonuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kavla 19.03.2017 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2017 każda firma tak przekonuje Pewnie tak, ale jest też wielu posiadaczy rekupercji którzy twierdzą, że faktycznie nic nie słychać. Niestety nie mam jak tego zweryfikować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 19.03.2017 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2017 Pewnie tak, ale jest też wielu posiadaczy rekupercji którzy twierdzą, że faktycznie nic nie słychać. Niestety nie mam jak tego zweryfikować. jest jeszcze kwestia słuchu ja słyszę wszystko moja żona nic więc pewnie masę wypowiedzi cicha nie cicha to pojęcie względne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szukaj 19.03.2017 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2017 U mnie w domu, pracy i w mieszkaniu rekuperację i klimatyzację robiła firma z Piaseczna Emitom. Całkiem sensowna wycena.Dwie instalacja na kanałach z tworzywa i jedną na sztywnych kanałów spiro.Co do rekuperatorów to mam trzech producentów w domu viessmana, w pracy padło na brinka a w mieszkaniu mam brookvent.Ogólnie z użytkowaniem nie mam problemów i jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mchrol 19.03.2017 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2017 Dolaczam sie do pytania. Cena jest dosc zaporowa biorac pod uwage moj plan tj. Pelna opcja , sterowanie WiFi, KNX, GWC itd. W zalaczniku oferta akurat systemy o ktore prosilem. https://1drv.ms/b/s!AquKvYkeyr9Hmy4w0gU0x_PYDfN_ Przegladam rowniez ofertte Zehnder ComfoAir Q350. Ciekawi mnie czy to to samo urzadzenie co od rekuperatory.pl AERIS Next 350 . Te urzadzenia wygladaja indentycznie. Ciekawe jak wycenia w firmie Zehnder. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 19.03.2017 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2017 ogólnie to nie wiem czy warto płacić 33tys za WM moim zdaniem do takiego domu to ok. 15 tys to maks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnm82 31.03.2017 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2017 Cześć, Ja jestem generalnie w WLKP, ale rekuperację robiła mi firma z Łodzi. Ja mam u siebie pow. użytkową 190 m2. Dobrany został reku Thessla Green Airpack 500 (+ sterownik Air++) na systemie SPIRO. Koszt wykonania kompletnej instalacji wraz z pomiarami i montażem wyceniono mi na 17 000 brutto. W tej cenie dodatkowo mam instalację centralnego odkurzacza (5 gniazd - 4 w ścianach + 1 standard wyrzutnia, materiał + robocizna) oraz przewiercenie otworów w stropie wiertnicą diamentową. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinwlkp2014 03.08.2017 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2017 Cześć, Ja jestem generalnie w WLKP, ale rekuperację robiła mi firma z Łodzi. Ja mam u siebie pow. użytkową 190 m2. Dobrany został reku Thessla Green Airpack 500 (+ sterownik Air++) na systemie SPIRO. Koszt wykonania kompletnej instalacji wraz z pomiarami i montażem wyceniono mi na 17 000 brutto. W tej cenie dodatkowo mam instalację centralnego odkurzacza (5 gniazd - 4 w ścianach + 1 standard wyrzutnia, materiał + robocizna) oraz przewiercenie otworów w stropie wiertnicą diamentową. Pzdr Witam. Ja mam podobna wycene na ten rekuperator ale na przewodach z tworzywa i bez odkurzacza.. Podaj mi kontakt do firmy z Lodzi na priv. Dzieki i Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregu2 23.01.2018 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 Witam,Wygląda na to że Rekuperatory.pl odpuszczają staranność i klientów.Już było tu pisane o problemach z serwisem na już wykonanych przez nich instalacjach. Ja może dorzucę moje doświadczenia z Nimi.Poprosiłem o wycenę instalacji WM z rekuperatorem- projekt ich autorstwa miałem już zakupiony (w komplecie wraz z projektem domu).Dzwoniłem- powiedzieli żebym wysłał zapytanie mailem z ich strony. Zrobiłem to. Odpowiedź: otrzymaliśmy zapytanie, przyślemy wycenę jak będzie gotowa. 3 tygodnie oczekiwania i nic! No to dzwonię do Wrocławia do biura. Kilka prób w 2 dni- nikt nie odbiera telefonu! Tylko:Zostaw wiadomość. OK. Zostawiam. brak odpowiedzi.Po tygodniu już się naprawdę zdenerwowałem. Odpuściłem kontakt z gł. biurem i postanowiłem kontaktować się z lokalnym przedstawicielem w moim województwie. Telefonu nie odebrał ale oddzwonił na drugi dzień. Bardzo miła i rzeczowa rozmowa. Przedstawiłem mu czego oczekuję. Pytam: wysłać Panu skan projektu? Odp. (śmiech) No po co- przecież to my robiliśmy ten projekt, ściągnę go z biura. Proszę tylko o maila żebym miał kontakt. Wysłałem go. Myślę OK- brzmi dobrze. POMYŁKA! Dziś mija 3 tydzień od tej rozmowy i wiecie co? Dalej nic! Od Pana Przedstawiciela cisza, z głównego biura nadal cisza. Tak sobie myślę że skoro tak "dobrze" wygląda kontakt PRZED inwestycją to co będzie gdyby mi zrobili instalację i miałbym w trakcie jakiś problem- wole nie myśleć.Szukam dalej wykonawcy w woj. łódzkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniapawel7673 23.01.2018 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 Witam Jestem klientem firmy rekuperatory.pl. Kontakt przed podpisaniem umowy bez zastrzeżeń. Wykonanie instalacji na sporo z Aeris 350Next standard. Do wykonania instalacji brak zastrzeżeń. Sprawnie i porządek po sobie zostawiony. Ewentualne konsultacje w momencie problemu w przebiegu kanału. W momencie zmian ceny rekuperatory natychmiastowa informacja od firmy w tej sprawie i dwie możliwości jej rozwiązania. Montaż jednostki i anemostatów przebiegł bezproblemowo. Regulacja instalacji i sprawdzenie jej w mojej obecności. Na 1 biegu rekuperator pracuje ledwo słyszalne a z anemostatów nie ma żadnych dźwięków ani szumu. Podczas przewietrzania (3 bieg) słychać bardzo delikatny szum. Bardziej słychać samą jednostkę , gdyż nie mam drzwi wewnętrznych jeszcze. Cały czas podczas montażu pracownicy wyczerpująco odpowiadali na moje pytania.Z mojej strony nie mam żadnych zastrzeżeń do firmy rekuperatory.pl choć faktycznie do najtańszych nie należą. Ale cenię sobie jakość i spokój podczas eksploatacji.PozdrawiamTo tylko moja opinia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 23.01.2018 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 A ja mam 2 instalacje od 4 lat i nie narzekam. A to ze maja polisę oc to tylko duży + w razie czego nie trzeba biegać po sądach Tylko trzeba się umieć targować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna1234 16.04.2019 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2019 Nie polecam firmy Rekuperatory.pl na początku wszystko zrobią wszystko się da a później gdy już wpłaci się zaliczki to oczywiście zmieniają zdanie i robią po swojemu. My mamy dodatkowe zabudowy w domu wyglada to okropnie a gdy mówisz ze to ci nie odpowiada to owszem poprawia jak zapłacisz dodatkowo jakaś masakra. Wydane prawie 30 tysięcy zł i człowiek się wkurza. Inne firmy proponowały rekuperacje conajmniej 10 tysięcy taniej ale chcieliśmy żeby było dobrze zrobione bardzo się zawiedliśmy. Uważajcie na ta firmę maja dobrych handlowców którzy wcisną wszystko gorzej z inżynierami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts