lukos 10.10.2012 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 (edytowane) Witam,Chciałbym się zwrócić do Was z prośbą o radę.Mam dom, bliźniak, pow. ok 140 m2. Planuję zakup kotła na paliwo stałe - z paru względów padnie raczej na pelety.Czy można prosić o Wasze opinie w paru kwestiach:1) Jakich marek kotly są niezawodne? Znajomy polecał Defro, SAS oraz Stąporków2) Jaki ma być podajnik (słyszałem, że ślimaki się urywają, a z kolei, że przy podobno niezawodnym tłokowym może dojść do zapłonu peletu na podajniku)?3) Jaka wielkość zasypu zapewni bezobsługowość na kilka dni np. 5 ?4) Czy i jakie dodatkowe regulatory temperatury warto zastosować?5) Jaka powinna być moc kotła? (Budynek jednopiętrowy, stropodach, niewycieplony, część okien plastiki, reszta skrzynie). 6) Czy na jakieś dodatkowe elementy warto zwrócić uwagę? Zależy mi, żeby kocioł był w miarę uniwersalny, żeby móc palić awaryjnie zwłaszcza drewnem. DziękujęŁukasz Edytowane 10 Października 2012 przez lukos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts