severn 10.10.2012 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 (edytowane) Witam. Po przez nie uwagę zerwałem zamek, który przesuwa bolce blokujące skrzydło w ramie balkonowej (chodzi o zwykłe plastikowe okna balkonowe, które są montowane w bloku). Chciałbym się dowiedzieć, czy jest możliwość naprawy okucia skrzydła, okna balkonowego, czy trzeba wymieniać te okucia w skrzydle balkonowym jak i w ramie. Chodzi mi o okna balkonowe. Jeśli coś jest niezrozumiałe, to proszę pisać. Postaram się wyjaśnić (nie jestem budowlańcem z zawodu). Okucie jest firmy AUBI Pozdrawiam PS. chodzi o element nr.1http://oknotest.pl/images/poradnik-okienny/1_schemat_okuc_ur_dla_okna_jednodzielnego.png Edytowane 10 Października 2012 przez severn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 10.10.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Pewnie się da, najszybciej i najtrafniej taką "zasuwnicę" dobiorą Ci u Producenta Twoich okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
severn 10.10.2012 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Mam jeszcze jedno pytanie. Czy da radę dobrać sam "zamek", czy trzeba wymieniać całość razem z tą "suwnicą"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 10.10.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Wydaje mi sie ze nie ma opcji "samego zamka". Potrzebna jest cala zasuwnica. Chyba ze Twoje okucie to jakis wyjątek, ale jak znam życie to IVO zaraz cos wiecej podpowie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 11.10.2012 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Ten IVO czasu nie ma za dużo toteż nie tak zaraz Nie ma szans, jeśli faktycznie dornmas się rozsypał to tylko wymiana całej zasuwnicy. Choć znam przypadki naprawy przy niedostępnej danej długości zasuwnicy z wykorzystaniem elementów z krótszej, taka partyzantka z konieczności. Aubi to teraz rzadkość na naszym rynku, raczej Siegenia bazująca na dwuczłonowej nazwie Siegenia-Aubi. Tak jak napisał Finlandia, najlepiej do producenta, jeśli nie da rady daj zdjęcie tak żeby można było zidentyfikować co to jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts