Maddie Aine 16.10.2012 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Dokładnie masz rację chociaż moja przyjaciółka wynajęła sprawdzoną i poleconą firmę przez wujka i jak się okazało wcale nie byli tacy super, a jeszcze ociągają się z poprawkami, a wiele rzeczy i tak zepsuli, także nigdy nie masz pewności... Na każdym kroku trzeba pilnować i sprawdzać. Tak to jest z budowaniem, ale jak się już skończy to jest satysfakcja życzę Ci byś już więcej nie musiała denerwować się ekipami czy hurtowniami i by wszystko szło gładko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 18.10.2012 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 W czerwcu zakończyliśmy ogólnie budowanie... Super uczucie jak się tak patrzy na swój domek Następnym krokiem było wyrównanie ziemi której było że ho ho , ale pan koparkowy rozwiózł co mógł, a miejsca mamy mało . Reszta to już łopata , grabki i jazda z tym światem Nawet nie wyobrażałam sobie wcześniej że trawa tak wolno rośnie....... jak na złość . A jak nie trzeba to rośnie jak głupia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 18.10.2012 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Czekanie na trawę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 18.10.2012 17:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Wybieranie okien, drzwi i bramy to następny krok. Jedyne czego byłam pewna to koloru musiał być złoty dąb. Nie bez znaczenia cena. Było parę pomiarów i wycen . Najlepiej wyszła w firmie DAX z Orzesza. Panowie doradzali, byli punktualni, no i montaż w terminie. Przed i po posprzątane:) Uśmiałam się gdy w jednej z firm ,pani mówi że po pomiarze to już decyzja musi zapaść , bo terminy odległe . Mówię jej ,że czekam na parę wycen i wtedy podejmę decyzję, normalne chyba że tak jest na co pani mi mówi tak- No wie pani ? a jak pani to sobie wyobraża ,pan przyjedzie, naskaka się, namierzy czasu nartaci, a pani potem odmówi ? Brrrr podziękowałam od razu - no chyba nie jestem nienormalna no nie ? Drzwi są z Delty uczucia mam mieszane, ale mam nadzieję że się sprawdzą. A tak wygląda lolek zamknięty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 20.10.2012 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2012 Witaj Renatko, przeczytałem Twój dziennik i jestem w szoku, że miałaś tyle problemów z ekipami Ale najważniejsze, że domek jest piękny i WCALE po nim tych kłopotów nie widać - a to chyba najważniejsze prawda? Mam pytanie o rodzaj i kolor dachówki - cementowa/ceramiczna koloru grafit? Jakiej firmy? Pozdrawiam i kibicuję bo teraz wchodzisz w temat instalacji i wykończeń, a to podobno jeszcze gorsza jazda niż stan surowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 20.10.2012 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2012 Witam Dzięki Cyprysku za miłe słowa i za odwiedziny Dachówkę mamy ceramiczną z Robena. Monza plus, czarnobrązowa . Tak czasem myślę że trochę mojej winy tu jest , nie byłam czujna do końca i za bardzo ufałam- teraz już trudno. Tak jak piszesz domek już wygląda fajnie -a reszty to już się postaram lepiej przypilnować Trochę powiało grozą po sąsiedzku... Dowiedziałam się dzisiaj że było włamanie u sąsiadów i ukradli grzejniki. Cholera człowiek tyle się narobi, odmówi sobie i przyjdą tacy i wyszabrują. Łapy powinny pousychać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 21.10.2012 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 Jaki będzie docelowo kolor elewacji? Nam się podoba dach w kolorze grafitowym (bardzo podobnym do Twojego) i bardzo jasna elewacja. Daje to ładny kontrast, a w dodatku ładnie się wtedy komponują jasno-szare podjazdy i kostka. Drzwi i okna też muszą być w kolorze złoty dąb A na złodzieja nie ma dobrego sposobu, obawiam się Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maddie Aine 21.10.2012 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 A to Ci paskudy! Takim to powinny ręce poodpadać za karę! Mam nadzieję, że ich złapią. Oczywiście Lolek wygląda pięknie, więc nie ma co już wspominać złych chwil, bo będzie tylko lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 21.10.2012 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 Mam nadzieję, albo i tak powiem ,że na pewno będzie już tylko lepiej;)) Co do elewacji to mnie się bardzo biała podoba, ale mąż mówił o zielonej. Teraz właśnie mi mówi że podoba mu się jasny szary , a ramki przy oknach i drzwiach takie ciemne stalowe. Myślę że nawet dobry pomysł Ale do tego to jeszcze sto lat świetlnych Mam nadzieję że paskudom nie zachce się sprawdzać czy mi czego nie nadbywa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maddie Aine 23.10.2012 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Spokojnie będzie dobrze! Ja cały czas po cichutku wierzę, że na wiosnę uda nam się rozpocząć budowę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elizakop 23.10.2012 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Ja jestem za zieloną elewacją z wiadomych powodów hmmm o białej gdzieś tutaj na forum czytałam, że strasznie szybko się brudzi i szarzeje. Szarego Lolka chyba jeszcze nie było, ale szary i stal (grafit?) to trafione zestawienie. I szary przecież jest teraz w modzie Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 23.10.2012 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Mój M, gdzieś widział taki szary z grafitem , muszę jechać i zobaczyć. Stary dom ma tynk akryl jasno szary - nie jest zły, i właśnie do mnei doszło że dwa siwki obok siebie to chyba przegięcie Madzia trzeba wierzyć na pewno się uda ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 23.10.2012 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Jako że przez parę ostatnich tygodni zajmowaliśmy się głównie kopaniem ( podłączanie kanalizacji deszczowej ) nie codziennie ,tylko w przypływie czasu . Dziś nadejszła ta chwiła i chwalę się że jakoś poszło ostatnia studzienka została zasypana. Było tego 60 metrów i z moim M.kopaliśmy jak krety - nawet się nie spodziewałam że tak mi to pójdzie , bo M. to przecie umie lepiej A że zawsze robię kilka rzeczy na raz to wczoraj ruszyliśmy z kopaniem rowu pod kanalizę ściekową. Metrów tego jest 33 . Parę fotek w trakcie kopania deszczówki . I dwie fotki przyszłości ) A teściunio pilnuje coby było równiutko ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 24.10.2012 16:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Sprawozdanie z placu kopania A więc dzisiaj urlopik .... Przeważnie na urlopie się odpoczywa.....przeważnie,ale u nas ostatnio się to nie sprawdza.- nie,nie wcale nie narzekam A więc pobudka przed 7. poszliśmy z M.do lasu ( naładować się przed kopaniem) zbierać grzybki. Koszyczek jest- ponad 2 kilo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 24.10.2012 17:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Jak już wróciliśmy, zabraliśmy się za W/W robotę. Muszę przyznać że poszliśmy z tym światem że hej Nie spodziewaliśmy się że tyle zrobimy, i gdyby nie to, że pomyliły mi się daty wizyty u okulisty byłby dziś już finisz. Musieliśmy skończyć o 15.30. Pan w gabinecie zdziwił się na nasz widok- przecie dziś przyjmuje endokrynolog.... No nic, córka przynajmniej wybrała oprawki- więc jutro szybciej pójdzie. Niestety,kopać jutro nie będziemy bo wizyta na 16.30 W każdym razie głęboko jest a i spadzik jak ta lala a do końca zostało jakieś 8 metrów Teraz trzeba rury zamówić i będziemy łączyć. Fotek parę zapodaję może ktoś se wejrzy Zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 24.10.2012 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Wczoraj było tak ....na półtora sztycha . Dzisiaj przy końcu stałam ponad pas Jeszcze dwie fotki z podłączonymi rynnami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maddie Aine 24.10.2012 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Renatko piękne te wasze wykopy no i grzyby! Aż mi zapachniało... Mam nadzieję, że mi też pójdzie ze wszystkim tak szybko jak Tobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 25.10.2012 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Wygląda na profesjonalną robotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maddie Aine 30.10.2012 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Renatko co tak ucichło u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elizakop 31.10.2012 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Szkoda, że my nie wpadliśmy na pomysł takich wykopów, ale może nie jest za późno. Rury już kupione? Prosimy o zdjęcia z następnych etapów. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts