Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Witejcie u nos ;)) Lolka budowanie....

Recommended Posts

Dokładnie masz rację chociaż moja przyjaciółka wynajęła sprawdzoną i poleconą firmę przez wujka i jak się okazało wcale nie byli tacy super, a jeszcze ociągają się z poprawkami, a wiele rzeczy i tak zepsuli, także nigdy nie masz pewności... Na każdym kroku trzeba pilnować i sprawdzać. Tak to jest z budowaniem, ale jak się już skończy to jest satysfakcja :D życzę Ci byś już więcej nie musiała denerwować się ekipami czy hurtowniami i by wszystko szło gładko :)

• Odpowiedzi 790
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W czerwcu zakończyliśmy ogólnie budowanie...

Super uczucie jak się tak patrzy na swój domek :)

Następnym krokiem było wyrównanie ziemi której było że ho ho , ale pan koparkowy rozwiózł co mógł, a miejsca mamy mało .

Reszta to już łopata , grabki i jazda z tym światem ;)

Nawet nie wyobrażałam sobie wcześniej że trawa tak wolno rośnie....... jak na złość . A jak nie trzeba to rośnie jak głupia ;)

Wybieranie okien, drzwi i bramy to następny krok.

Jedyne czego byłam pewna to koloru musiał być złoty dąb.

Nie bez znaczenia cena. Było parę pomiarów i wycen .

Najlepiej wyszła w firmie DAX z Orzesza.

Panowie doradzali, byli punktualni, no i montaż w terminie. Przed i po posprzątane:)

Uśmiałam się gdy w jednej z firm ,pani mówi że po pomiarze to już decyzja musi zapaść , bo terminy odległe .

Mówię jej ,że czekam na parę wycen i wtedy podejmę decyzję, normalne chyba że tak jest na co pani mi mówi tak-

No wie pani ? a jak pani to sobie wyobraża ,pan przyjedzie, naskaka się, namierzy czasu nartaci, a pani potem odmówi ?

Brrrr podziękowałam od razu - no chyba nie jestem nienormalna no nie ? ;)

Drzwi są z Delty uczucia mam mieszane, ale mam nadzieję że się sprawdzą.

domek 190.jpgdomek 193.jpgdomek 194.jpgdomek 195.jpgdomek 197.jpg

A tak wygląda lolek zamknięty ;)

Witaj Renatko, przeczytałem Twój dziennik i jestem w szoku, że miałaś tyle problemów z ekipami :( Ale najważniejsze, że domek jest piękny i WCALE po nim tych kłopotów nie widać - a to chyba najważniejsze prawda?

Mam pytanie o rodzaj i kolor dachówki - cementowa/ceramiczna koloru grafit? Jakiej firmy?

Pozdrawiam i kibicuję bo teraz wchodzisz w temat instalacji i wykończeń, a to podobno jeszcze gorsza jazda niż stan surowy :(

Witam ;)

Dzięki Cyprysku za miłe słowa i za odwiedziny :)

Dachówkę mamy ceramiczną z Robena. Monza plus, czarnobrązowa .

Tak czasem myślę że trochę mojej winy tu jest , nie byłam czujna do końca i za bardzo ufałam- teraz już trudno.

Tak jak piszesz domek już wygląda fajnie -a reszty to już się postaram lepiej przypilnować ;)

Trochę powiało grozą po sąsiedzku... Dowiedziałam się dzisiaj że było włamanie u sąsiadów i ukradli grzejniki.

Cholera człowiek tyle się narobi, odmówi sobie i przyjdą tacy i wyszabrują. Łapy powinny pousychać.

Jaki będzie docelowo kolor elewacji?

Nam się podoba dach w kolorze grafitowym (bardzo podobnym do Twojego) i bardzo jasna elewacja. Daje to ładny kontrast, a w dodatku ładnie się wtedy komponują jasno-szare podjazdy i kostka.

Drzwi i okna też muszą być w kolorze złoty dąb :)

A na złodzieja nie ma dobrego sposobu, obawiam się :(

Pozdrawiam!

Mam nadzieję, albo i tak powiem ,że na pewno będzie już tylko lepiej;))

Co do elewacji to mnie się bardzo biała podoba, ale mąż mówił o zielonej.

Teraz właśnie mi mówi że podoba mu się jasny szary , a ramki przy oknach i drzwiach takie ciemne stalowe.

Myślę że nawet dobry pomysł :) Ale do tego to jeszcze sto lat świetlnych :(

Mam nadzieję że paskudom nie zachce się sprawdzać czy mi czego nie nadbywa....

Jako że przez parę ostatnich tygodni zajmowaliśmy się głównie kopaniem :D( podłączanie kanalizacji deszczowej ) nie codziennie ,tylko w przypływie czasu .

Dziś nadejszła ta chwiła i chwalę się że jakoś poszło ostatnia studzienka została zasypana.:)

Było tego 60 metrów i z moim M.kopaliśmy jak krety - nawet się nie spodziewałam że tak mi to pójdzie , bo M. to przecie umie lepiej :)

A że zawsze robię kilka rzeczy na raz to wczoraj ruszyliśmy z kopaniem rowu pod kanalizę ściekową. Metrów tego jest 33 .

Parę fotek w trakcie kopania deszczówki

.P1360484.jpg

P1360487.jpg

P1360491.jpg

I dwie fotki przyszłości :)) A teściunio pilnuje coby było równiutko :))

P1360529.jpg

P1360530.jpg

Sprawozdanie z placu kopania ;)

A więc dzisiaj urlopik ....

Przeważnie na urlopie się odpoczywa.....przeważnie,ale u nas ostatnio się to nie sprawdza.- nie,nie wcale nie narzekam ;)

A więc pobudka przed 7. poszliśmy z M.do lasu ( naładować się przed kopaniem) zbierać grzybki.

Koszyczek jest- ponad 2 kilo ;)

P1360552.jpg

.

Jak już wróciliśmy, zabraliśmy się za W/W robotę.

Muszę przyznać że poszliśmy z tym światem że hej :)

Nie spodziewaliśmy się że tyle zrobimy, i gdyby nie to, że pomyliły mi się daty wizyty u okulisty byłby dziś już finisz.:wiggle:

Musieliśmy skończyć o 15.30. Pan w gabinecie zdziwił się na nasz widok- przecie dziś przyjmuje endokrynolog....

No nic, córka przynajmniej wybrała oprawki- więc jutro szybciej pójdzie.

Niestety,kopać jutro nie będziemy bo wizyta na 16.30 ;)

W każdym razie głęboko jest a i spadzik jak ta lala a do końca zostało jakieś 8 metrów ;)

Teraz trzeba rury zamówić i będziemy łączyć.

Fotek parę zapodaję może ktoś se wejrzy ;)

Zapraszam.