Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Witejcie u nos ;)) Lolka budowanie....

Recommended Posts

Witaj Dana0606 ;)

Przeboje były trzeba przyznać, mieli wrócić po zamontowaniu okna w jaskółce, i dlatego zapłaciłam całość.

Żeby uniknąć takich sytuacji, trzeba by chyba wszystkich traktować jak oszustów, a to raczej nie jest dobra droga.

Na moje nieszczęście to ja wszystkich traktuję tak - jak chciałabym być sama traktowana , może i naiwnie :)

Odpukać , teraz jest spoko, może w końcu trafiłam na uczciwe firmy :)

Pozdrawiam i zapraszam ;)

• Odpowiedzi 790
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wiadomości budowlane ;)

Dwie ściany są już zaciągnięte klejem ;)

Może w przyszłym tygodniu będzie finito .

Teraz mam pustkę w głowie bo padła mi koncepcja na wzory elewacyjne- do soboty muszę coś wymyślić :yes:

http://i1.fmix.pl/fmi532/4a61eb530027887452851d0f/zdjecie.jpg

Od jutra firma instalacyjna zabiera się za wodę i kanalizę , a od 25 listopada wchodzą z centralnym.

Wczoraj odwiedziliśmy sklep z drzwiami.

Masakra, jest tylu producentów, wzorów , kolorów i tego wszystkiego, że oszaleć można.

Pan wytłumaczył,że z montażem się bardziej opłaca , no i racja , jak się nie ma pojęcia..

A ceny.... i na bogato i tak w sam raz dla mnie --- chyba :)

Dzięki ;)

Przecie już polecałaś i mamy tego samego ;) No chyba ze się mylę ?

Ale nie od odkurzacza:) ha ha ha bo Ja o tym teraz pomyślałam będąc w temacie właśnie odkurzacza hi hi hi widzisz jaka Ja zakręcona noooo

Jeśli chodzi o instalacje to czekam na zdjęcia jak juz cos bedzie bo i tak mnie mocno wyprzedzasz:)

Edytowane przez Ladybird76

Renatko WOOOOOOOW ale prujecie do przodu:):) super:)

jakie masz pomysły na kolory elewacji. Do mnie wchodzą za niedługo wiem, że będzie jaśniutko, ale jakie wykończenia hmmmm nie mam pojęcia:)

od środy jeżdżę za parapetami i ine wiem na jakie się zdecydować:) myślę o granicie, ale te kolory u nas jakies takie dziwne....

pozdrawiam

I zaś sobota rano........

Lecą te tygodnie jak szalone :cool:

Na placu przed domowym- bo tak sobie myślę, że to już końcowo -budowlany Panowie Elewacyjni . Majster powiedział że mam zrobić rysunki i podać kolory bo trza zamówić .

Mam łep jak sklep :( i nic nie wiem ..

Panowie Hydrauliczni też są.

Wczoraj kuli w ścianach i w podłogach, dzisiaj mają coś podłączać. :)

Pion hydrauliczny już jest :)

Szczerze przyznaję,że pełny profesjonalizm.

http://i2.fmix.pl/fmi158/ce908347000e48585287a751/zdjecie.jpg

Ostatnia fotka elewacyjna.

Podałam już numery kolorów, no i rysunki .

Następne dodam jak będzie już co opijać ;)

http://i3.fmix.pl/fmi2488/434a033c002c30475287a775/zdjecie.jpg

Teraz muszę czekać tydzień, aż wrócą hydraulicy, zrobią c.o, nie mogę się doczekać wylewek.....

W poniedziałek zamówimy materiał na poddasze i trza się zabrać za sufity :)

Ilonko U Was też postępy, a basen to chyba największy jaki można dostać ;) super;)

Parapety też będę musiała jakieś zamówić, nie mam pomysłu...

Ale coś wymyślę ;)

Planowałam podłogówkę w całym domu, ale.................. wybili mi z głowy, w sumie jak to wszystko przemyślałam no i po konsultacji z naszym panem od instalek, to coś w tym jest, no i zrobiłam tak jak w projekcie...

czyli kuchnia, łazienki, przedpokój podłogówka, reszta grzejniki.

No i jak zwykle, plany planami, i wychodzi jak zwykle ;)

Teoretycznie ekipę mam, tzn. jestem po rozmowach.Ekipa też polecana na F.M , no i są z Katowic.

Kasiu a Ty szukałaś kogoś od wylewek ?

Mam namiary dwa z polecenia ale co z tego się urodzi nie wiem.

Jeśli chodzi o ogrzewanie to przy gazie polecają podłogowe wiec dałam się namowic na nią w salonie, kuchni, łazienkach, wiatrołap i całym mieszkaniu u mamy. Nie mam jednak pewności czy dobrze robie z mamy częścią dając tam wszędzie podłogowe! Sypialnia m8ja p pokoje dziewczyn grzejniki...

n

Reniu, dziękuję za podniesienie na duchu,bo ja od jakiegoś czasu mam wrażenie że kecimy się wkółko. Mamy tyle problemów w tym roku, że to wszystko powoduje, że człowiek ma kłopot z cieszeniem się z tych budowlanych nowości. Ciekawa jestem Twojej koncepcji na elewację, bo sama też mam ten zgryz i nic do łba mi nie przychodzi. Parapety zamówiłam granitowe, rodzaj kamienia jaki wybrałam powalił męża, powiedział, że nawet gdyby chodził wokól niego przez cały dzień to by o nim nie pomyślał, ale w sumie jest tak ciekawy i niespotykany, że może być ładnie. I tego się trzymam:)

ps, jestem Iwona :)nie Ilona:)