krawczykowie 24.11.2013 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 To pokaż nam też poddasze.... Sami robiliście:-? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 24.11.2013 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 Sami robimy To co damy radę robimy sami, a już robiliśmy w starym domu gipsy, i wyszło dobrze Jutro zrobię parę fotek , to dodam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 25.11.2013 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Super że tyle możecie zrobić sami. Jaka to oszczędność a jaka satysfakcja Udało się zrobić zdjęcia??? Jak elewacja - skończona? Paskudna pogoda:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 25.11.2013 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Czekam z niecierpliwością na zdjęcia poddasza:) jestem ciekawa jak Wam wyszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 25.11.2013 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Pogoda faktycznie fuj..... Rano leciał śnieg z deszczem , potem przeszło, ale to wiatrzycho nie do wytrzymania. Elewacja jeszcze nie skończona, ale działali do 16.30.... Twarde Chłopy Pracę też rozpoczął pan Hydrauliczny . Strasznie narzekał że mu zimno, i musieliśmy zorganizować ogrzewanie ... Nawet nam tona dobre wyszło , bo i my przy robocie nie marzniemy http://i2.fmix.pl/fmi726/032cdf9500206e105293b6ca/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 25.11.2013 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Z poddaszem walczyliśmy do 20.30...... Najgorzej było podnieść podnieść pierwszą płytę pod sufit i trzymać, pomimo, że mamy pomocników zakupionych na alle;) http://i1.fmix.pl/fmi2091/69e9f5eb00243ce55293b930/zdjecie.jpg Potem już było spoko, trza było znaleźć knif Sypialka prawie skończona, ale fotek brak bo mi bateria siadła..... zrobię jutro Racja że to Satysfakcja ..... Oszczędność niesamowita, choć gdybym miała dużo kasy to pewnie bym to zleciła. Ale nie mam, i jestem mega zadowolona że dajemy sami radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana0606 25.11.2013 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Ale rewelka z tym dodatkiem zielonego na elewacji A teraz czekam na zdjęcie jak całkiem skończone będzie czyli ostatni kolor na dole elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 26.11.2013 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 Reniu jestem z Was dumna:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 26.11.2013 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 krawczykowie przypadkiem dowiedziałam się w innym wątku ,żeś Danusia Więc Danusie Dzięki wielkie W domku ciepełko ' Panowie moi hajcują aż huczy ..... Sypialnia w 90% skończona. Było by wszystko, ciężki dzień dziś i wolno szło. Oszukano mnie w orange i mam zły dzień Kanalizacja skończona, jutro zaczynają z wodą Elewatornia się kręci. Moi Panowie mają takie podejście na luzie, że może do świąt skończą....... ale żeby nie było , to jest puki co najlepsza firma jaką miałam. Ostatni " nius" taki ,że byłam w urzędzie miasta. Złożyłam wniosek, zapłaciłam 17zeta i we czwartek odbiorę numer mojego DOMKU Całe 59a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krawczykowie 26.11.2013 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 Już macie numerek ale super toż to już prawdziwy dom:lol2: Reniu a kiedy można dostać już numer domu? Ale lecicie z robotą Nie mogę doczekać się zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 26.11.2013 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 Jak geodeta naniesie dom na mapy do odbioru końcowego;) Wyczytałam na forum i mi się zzazdrościło Dom jak ta Lala albo Lolek:lol2: A tak poważnie, to na tej działce mamy stary dom, i ułatwi to odbiór rachunków . Jutro się postaram coś wgrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestorbb 27.11.2013 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 Już macie numerek ale super toż to już prawdziwy dom:lol2: Reniu a kiedy można dostać już numer domu? Ale lecicie z robotą Nie mogę doczekać się zdjęć Numer porządkowy można dostać już w trakcie budowy. Jako załączniki trzeba dać: - kopie mapy zagospodarowania działki - kserokopie prawomocnego pozwolenia na budowę. ps. tak jest w Bielsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 27.11.2013 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 Reniu widzę, że i numerek zaliczony:) , ale za co kazali Ci płacić?? U nas gratis:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 27.11.2013 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 Wcześniej nie załatwiałam numeru bo nie był mi potrzebny... U nas w Tychach trzeba oddać mapę - pomiar powykonawczy budynku wraz z podłączeniami. Numerek zaliczony - a jak Dzięki Tobie A płaciłam te 17 zł, za wydanie numeru , kurcze co kraj to obyczaj - ździerstwo w biały dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coban 28.11.2013 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 Witam się pęknie, z racji lokalnej solidarności (też budowy domu w Tychach) podglądam sobie Wasze budowlane poczynania Mamy domy w podobnych etapach budowy z tym że my mamy wylewki za to jesteśmy przed ocieplaniem. Czytąc Twoje ochy achy nad ekipą ocieplaczy to ja też takowych chcę Tutaj moje pytanie: cóż to za firma bardzo proszę o namiary; czy dostarczali Wam materiał, czy materiał póścili w koszt robocizny i podatek od materiałów będziecie płacić 8%, czy materiał był na Waszej głowie? My ocieplać będziemy na wiosnę i zastanawiam się czy nie kupić już styropianu by nie uciec przed likwidacją ulgi. Gdyby można to poproszę info o kosztach robocizny, można na priv pozdrawiam Tyszan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana0606 28.11.2013 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 Witam się pięknie. Wyczytałam u kogut73, że on załatwiał numer domu jeszcze przed otrzymaniem PNB i jest to możliwe, ale może zależy w jakiej gminie. Też muszę chyba złożyć pismo o nadanie numeru, myslę, że będzie to możliwe tym bardziej, że w czasie wojny i po były tam domy na tej działce to chyba jakis numer miały, a przyda mi się to jak będę zamawiała coś do ogrodu to mam adres wtedy, a tak muszę na adres sąsiadki to zamawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 28.11.2013 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 Renia jak Twoja elewacja??????????????????? Moi Panowie dzisiaj juz chyba lekko wymiękli, oczywiście zrobili co mieli założone jutro chcą wtapiac siatkę, przywiozą tynk i czekamy na ładną pogodę. Mam nadzieję że trafią się trzy dni bez przymrozków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 28.11.2013 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 Wklejaj no szybko najnowsze foty:) zrób sobie przerwę na budowie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 28.11.2013 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 coban witam serdecznie Już myślałam ,że w Tychach nikt się nie buduje... Cieszę się , że gościsz w moim dzienniku i oczywiście zapraszam Jeśli jesteś po wylewkach , to ciekawa jestem kto Ci robił i za ile Co do moich ocieplaczy to wszystko załatwiają sami. Mnie nic nie interesuje. Ścinki styropianu, wory po kleju ,wszystko sprzątają i zabierają. Powiem tak- jeśli chcesz , możesz podjechać i zobaczyć jak robią ,ale dopiero jak będzie 100% gotowe Cenę podam na priv A w której części Tychów budujesz? Kto wie może jesteśmy sąsiadami Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 28.11.2013 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 Danusiu Witam serdecznie Jak Ci się przyda numer to pewnie że załatwiaj , choć jeśli nikogo nie będzie na działce , to i tak sąsiadka się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts