Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Witejcie u nos ;)) Lolka budowanie....

Recommended Posts

Fotki grzejników.

Salon...

http://i1.fmix.pl/fmi1400/71af6950002bd36b52c8386f/zdjecie.jpg

Sypialnia..

http://i3.fmix.pl/fmi1170/f275a31b0015ad8552c83875/zdjecie.jpg

A teraz znak że przyroda szaleje .. My się cieszymy ,że nie ma zimy i można budować , a to wcale nie takie dobre :no:

Klematis puszcza pędy...:no:

http://i2.fmix.pl/fmi389/cf5e9217001d007452c83864/zdjecie.jpg

• Odpowiedzi 790
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Ło matko !!! Ostatni mój wpis był 7 stycznia..............:o

A dzieje się tyle że ho ho :)

Mój M. morduje się z oknem w łazience.

Ciężko było zrobić konstrukcję z profili bo jest super mało miejsca . Na szczęście Mój M. daje radę i tak myślał aż doszedł to tego jak to zrobić ;)

Podziwiam wyobraźnię panów którzy zrobili pomiar okien, i takie zamówili ech szkoda gadać.

Moja robota to gipsowanie sufitów.

Sypialnia prawie gotowa, pokoje dziewczyn w 80 % ;)

Najgorsze to, że się robi, a nic nie widać. Co nałożysz to szlifujesz i tak w kółko .

Można zwariować ...

Ambitny plan to skończyć do piątku.

Dziś miałam pomiar drzwi.

Drzwi raczej wybrane DRE no chyba że mi przejdzie :)

Co najważniejsze w piecu się pali , w domku szybko robi się cieplutko, choć palimy tylko od 16 do 20.

Za tydzień uruchomimy podłogówkę- nareszcie :)

Pozdro ;)

Super....idziecie pełną parą.:lol2:

Renatko piszesz że palicie od 16-20...tak? I nic niepokojącego sie nie dzieje z kaloryferami? Nie boicie sie że może woda w nich zamarznąć? Bo my włąśnie stoimy przed dylematem czy palić czy może spuścić wodę z grzejników żeby nie zamarzła. Jednak jakbyśmy palili to właśnie tylko pare h(2-3h) i to raz dziennie (nie uśmiecha nam się jeżdzić 20km w dwie strony) i obawiamy się że to nie wystarczy;/ Może mi podpowiesz co mam zrobić?

Dzięki ;) Staramy się , aż nam para z uszu idzie ;)

Ale jest Radość :)

Z kaloryferami nic się nie dzieje, jak przychodzimy po 15 jest 10 stopni, potem się nagrzewa do 16 stopni, z tym ,że jak pisałam wcześniej nie działa jeszcze podłogówka.

Nie boimy się że zamarznie, dom jest ocieplony, a wielki plus taki, że mieszkamy 15 metrów dalej więc wszystko pod kontrolą.

Ciężko coś doradzić , ale jak się boicie to może faktycznie lepiej spuścić wodę.... A może nie będzie mrozów ?

Trzymam kciuki za dobrą decyzję .

Pozdrawiam :)

Z wieści budowlanych ;)

Do wyszlifowania został jeden pokój, reszta gotowa ;)

Konstrukcja z profili w łazience gotowa , jutro kładziemy płyty ;)

Powolutku robi się domowo, choć roboty przed nami że ho ho......

Fotki dodam jak tylko się coś zmieni- niebawem mam nadzieję ;)

Dzięki...i raczej spuszczamy wodę. Teraz i tak wylewek nie zrobimy u nas temperatura -15 stopni więc mamy przestój na budowie.

O kurcze...super macie że tak blisko domek stoi od miejsca zamieszkania:) wszystko pod kontrolą:)

Czekam z niecierpliwością na zdjęcia z postępów.

Kiedy chcecie się wprowadzić?

Do nas zawitała zima.... wczoraj było minus 10 stopni , ale nie ma źle ;)

Wczoraj pan Hydrauliczny uruchomił podłogówkę, wylewka faktycznie ciepła .

Robimy sufity w łazience teraz już widać postępy -myślę że w przyszłym tygodniu z nią skończę:)

Został jeszcze sufit na przedpokoju - z nim też się trochę pomęczymy bo tam są schody na strych.

Wczoraj zamówiliśmy już drzwi, panele i parapety.

Na montaż umówiliśmy się za ok półtora miesiąc, mam nadzieję że wylewki doschną, no i my się wyrobimy.

Renia poczekaj na mnie nooo:)

Nas ta zima a w szczególności mrozy zatrzymały. Niestety Pan Marek nie ruszy z układaniem podlogowki buuu, wylewek nie zrobią przy minus owej, drzwi nie żartuje ehhh, gazowni nie ruszy z gazem....

Pochwal się jakie drzwi, panele i parapety będziesz Miała!!!

Marlenko dobrze że spuszczacie wodę , lepiej nie ryzykować.

A z przeprowadzką , to mam nadzieję ,że do Wielkanocy damy radę, choć po cichutku chciałabym wcześniej ;)

Danusiu Pierwszy wybór padł na dre top, ale w sklepie na żywo to już mi się nie podobały.

Sprzedawca zaproponował nam erkado magnolia kolor 3d taki brąz - niby wpada w złoto nieokreślony :)

Bardzo mi się spodobały, a do tego cena- 8 kompletów z klamkami i montażem 6.300 .

Podobno jest na nie promocja do końca marca.