Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Witejcie u nos ;)) Lolka budowanie....

Recommended Posts

Gdzieś to słyszałam że dom siada pięć lat ,myślę że tak długo czekać nie będziemy choć kto to wie.

Co do fotek to na pasku jest taki kwadracik kolorowy, jak na niego najedziesz to pisze -insert image i dalej już pójdzie ;)

Dziś znowu mnie wzywali do skarbowego kliniec im się nie podobał, cholera zaś prawie dwie stówki mniej ehhh....

• Odpowiedzi 790
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No pięć lat to faktycznie dłuuugo:) co do zdjęć popróbuję później więc może jakaś zaległa fotorelacja będzie

co do urzędu skarbowego to szkoda słów ostatnio koleżanka była coś dopytać a kompetentna pani poinformowała ją że w przyszłym roku nie będzie już można odpisać vatu.... wpadłam w popłoch zastanawiałam się skąd nabrac kasy żeby jeszcze coś kupić.....kiedy do mnie w końcu dotarło, że to niemożliwe i odtajałam spokojnie zaczęłam drążyc temat i się uspokoiłam:) (nocóż trochę gorączka mnie przymuliła)

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
Witaj Renatko! Z okazji zbliżających się Świąt chcemy życzyć Wam wspaniałych Świąt pełnych radości, miłości i błogosławieństwa bożego, spokoju i wielu upominków, a Nowy Rok niech obdaruje Was pomyślnością, niech Lolek buduje się szybko i bez komplikacji, niech spełnią się marzenia i cały Rok niech będzie wspaniałym sukcesem! Pozdrawiamy. :)

Bardzo dziękuję za życzenia Madziu :) Wam też życzymy zdrowych i spokojnych Świąt, a w Nowym Roku spełnienie wszystkich marzeń .

Życzymy spokojnych Świąt Bożego Narodzenia, oraz Szczęśliwego Nowego Roku

odwiedzającym nasz dziennik ;)

P1360624.jpg

Pozdrawiamy Renata i Mariusz

Edytowane przez renata2005tychy

• 2 weeks później...

Hej Eliza :)

A cichutko u mnie , szczerze to byłam w domku w sylwestra żeby taki samotny nie był w ten ostatni dzień roku ;)

Teraz go zasypało, a sypie u nas już od środy...

Plany mam , o niczym innym nie myslę- no z przerwami ale jednak ;)

Pierwszy krok jak wiadomo Tauron, jedynie papiery bo i tak zimą nic nie zrobią.

Nie wiem jak pójdzie z elektryką.Planowaliśmy robić sami, ale podobno może nikt się pod tym nie podpisze - na razie zastanawiam się jak to ugryźć , mam parę numerów do elektryków zobaczę co powiedzą.

Drugi właściwie jakby pierwszy to strych. Mój mąż mówi że się uczepiłam tego jak rzep , no i ma rację !

Trza zrobić sufit vel podłogę i schodki i już będę spokojniejsza ;)

Parę rzeczy nie dokończonych przez moich super hiper uczciwych góroli - jak dostanę kasę to zadzwonię po fachowców .

Ale się rozpisałam ... Na trzy posty.

Eliza powtórzę się że Twoja kuchnia jest bomba .Ostatnio kupiłam płytę podobna do Twojej , rozkład palników jest ciut bez sensu, ale już to przebolałam.

no i ten kolor ;)

Pozdrawiam cieplutko.

Renatko

podaję Ci dosłownie skopiowaną instrukcję, która otrzymałam od Mirasa - dałam radę nawet ja ;)

"Zarejestruj się na stronie fmix ten portal nie wysyła maili ze spamem jak fotosik. Obsługa jest prosta. Za pomocą fmixa wrzucasz sobie fotki. Tworzysz albumy, co ułatwia ogarnięcie całości. Moim zdaniem wszystkie fotki powinieneś zablokować jako "prywatne". Zorientujesz się, w menu przy zapisywaniu fotek trzeba zaznaczyć symbol kłódki. Chodzi o to, by zdjęć nie było widać na samym fmixie, bo i po co.

Jeśli chcesz by fotka była widoczna na forum robisz tak:

Otwierasz zdjęcie i klikasz na nie prawym myszy- rozwija się lista- wybierasz "pokaż informacje o obrazie"- otwiera się okno na którym adres do obrazka jest już zaznaczony- wciskasz "Ctrl c" na klawiaturze, żeby skopiować adres.

Potem już w edycji posta na forum wstawiasz symbole w htmlu bez spacji [ img ]wklejasz skopiowany adres obrazka przy użyciu klawiszy "Ctrl v" i znów [ / img ]

Zamiast napisu pojawi się fotka w poście. Takie zdjęcia automatycznie dostosowują się do możliwości forum, więc nic nie trzeba obrabiać z rozdzielczością. "