Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Syfon od umywalki nie pasuje

songwriter

Recommended Posts

Kupiłem syfon by podłączyć pod zamontowaną umywalkę ale okazało się że rurka odpływowa pozioma jest trochę przydługa (to akurat można zmienić) oraz pionowa rurka jest za krótka. Syfon da się zamontować jedynie pod kątem ale jednak przecieka.

Czy mozna dokupić dłuższą rurkę pionową do takiego syfonu, gdzie i o co pytać? Ten syfon to "Syfon umywalkowy z metalowym sitkiem Wirquin". Zdjęcie w załączniku.

PS. Obniżenie umywalki raczej nie wchodzi w grę ;)

A może wygięcie nad gazem poziomej rurki cos na kształt litery S? Tyle że ta rurka jest dość sztywna a nie chcę jej zniszczyć.

Z góry dziękuję za pomoc!

20121010718.jpg

Edytowane przez songwriter

Możesz kupić syfon z dłuższą rurką pionową.

Możesz dorzucić tam dwa kolanka 90 stopni i wykręcić podejściem do kanalizy na odpowiednią wysokość.

Możesz też zamiast poziomej sztywnej rury dać harmonijkową, stosownie wygiętą (najtaniej, najszybciej, ale i najgorzej)

Takie zamontowanie, jak w tej chwili, to partactwo, a o wyginaniu nad gazem zapomnij, w życiu tak nie wygniesz bez zniszczenia rurki.

J.

Bardzo dziękuję za pomoc. Już sobie poradziłem. Byłem rano w sklepie hydraulicznym i polecili mi to pierwsze rozwiązanie za 3 zł. Musiałem tylko skrócić tą rurkę i jest git.

Jeszcze raz dziękuję.

Widziałem dzisiaj też zestawy syfonowe z taka dłuższą rurką ale jak kupowałem nie miałem pojęcia że są dwa wymiary.