Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lechma PL-200 EXCLUSIVE SBJ ew Robi-Ren AQUA TERM CORNER 14 KW lub odpowienik kratki

rosomakx4

Recommended Posts

Jeden z lepszych wkładów z PW, za przyzwoite pieniądze to KV 6.6.2 TV. Nie jestem w stanie znaleźć nic tej klasy, co mógłbym sprzedać klientowi za 5000 brutto i nie wstydzić się potem za brudną szybę, z wydajnymi pionowymi płomieniówkami w czopuchu.. Do tego ładny wygląd frontu, okładziny szamotowe, chłodnica do układu zamkniętego. Dostępność od reki. Sprawdził się zarówno w domu 110 m2, jaki 160 m2. Wiem, cudze chwalę, ale może skłoni to naszych rodaków do wysiłku. Z Polskich produktów z pewnością lepiej wziąć Pamę, Robirena czy Hajduka niż PL-200.

Lechma też już się dorobiła lepszego produktu, ale trzeba zdecydowanie więcej za niego zapłacić.

Jeden z lepszych wkładów z PW, za przyzwoite pieniądze to KV 6.6.2 TV. Nie jestem w stanie znaleźć nic tej klasy, co mógłbym sprzedać klientowi za 5000 brutto i nie wstydzić się potem za brudną szybę, z wydajnymi pionowymi płomieniówkami w czopuchu.. Do tego ładny wygląd frontu, okładziny szamotowe, chłodnica do układu zamkniętego. Dostępność od reki. Sprawdził się zarówno w domu 110 m2, jaki 160 m2. Wiem, cudze chwalę, ale może skłoni to naszych rodaków do wysiłku. Z Polskich produktów z pewnością lepiej wziąć Pamę, Robirena czy Hajduka niż PL-200.

Lechma też już się dorobiła lepszego produktu, ale trzeba zdecydowanie więcej za niego zapłacić.

Dzięki za podpowiedź,

Model AQUARIUS LL jest podobny do PL-200 czy masz może doświadczenie czy w nim występuje ten sam problem z czarną szybą co PL200?

pozdrawiam,

Możesz podać nazwę tego kominka? Dzieki.

Mam wkład o którym pisze Piotr powyżej - Romotop 6.6.2 TV. Troche info z fotkami wrzuciłem do wątku o wkładzie: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?212372-Romotop-6-6-2-TV/page2 . Szukałem takiego wysokiej efektywności i z szamotem w środku - co zasadniczo wpływa na temperature w środku więc i czystość szyby.

Edytowane przez orcio_kr

Ale dowaliłeś Forestowi.... to tak jakbyś napisał że Marica Curie nie znała się na chemi....

Troche wyrozumiałości i pokory...

1. Mieć wiedzę w danej dziedzinie, a czytać ze zrozumieniem to 2 inne sprawy. 2. Forum jest aby wymieniać się wiedzą w danym temacie i pomoc, a nie umieszczać wpisy kto komu "dowalił".

AQUARIUS (Pama) podobny? Mniejsza o to. Wkład tylko do układów otwartych. Technicznie przyzwoity. Ma skuteczny system oddymiania szyby, pod warunkiem zamówienia dolotu o wymiarach co najmniej 125 mm (najlepiej 150 mm). Może być w wersji bez rusztowej. To zaleta, ale dla posiadaczy suchego drewna lub palaczy brykietem (Mój typ to http://www.eco-pal.pl).

Post zawierał lokowanie produktu ;)

Edytowane przez Kominki Piotr Batura