jasiulek 15.08.2013 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Gdyby jeszcze ktokolwiek tu zaglądał, to pochwalę się wizualizacją łazienki Płytki Michelle Ceramika Końskie - jestem bardzo zadowolona, niedługo zobaczymy jak to będzie w rzeczywistości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiulek 15.08.2013 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 I dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgorzata i piotrek 16.08.2013 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Witam Zaglądam:-) Ładny projekt i płytki. A czy macie może również zaprojektowaną tą drugą łazienkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiulek 21.08.2013 16:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Witam Zaglądam:-) Ładny projekt i płytki. A czy macie może również zaprojektowaną tą drugą łazienkę? Dzięki Z racji tego, że nie mamy piwnicy, jest nas tylko trójka, to postanowiliśmy, ze z małej łazienki zrobimy pralnię - wersja minimalistyczna z niewielką, podwyższoną wanną, półkami z płyt obłożonymi również płytkami oraz pralką i koszem na bieliznę. Zakupiliśmy tam płytki TANAKA z Cersanitu kremowe i brązowe, beż żadnych dekorów. Na ścianach będą pasy, podłoga w karo-szachownicę brązowo - kremową. Kończymy gładzie, chłopaki już docierają ściany. Kominek chwilowo stoi na środku salonu i czeka, aż ktoś się nim zajmie Łazienka i pralnia będą robione od poniedziałku, w weekend jedziemy jeszcze zakupić ceramikę. Mebelki do kuchni zamówione, dziś kupiłam też farby do garażu i kotłowni łącznie z zestawem malarskim, w którym znajduje się papierowy kapelusz Więc generalnie już za malarza mogę robić Do końca sierpnia mam urlop, więc coś powinnam zdziałać A jutro chłopaki montuję przydomową oczyszczalnię Duuużo się dzieje! Postaram się jutro obfocić co nieco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgorzata i piotrek 26.08.2013 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Dzięki Z racji tego, że nie mamy piwnicy, jest nas tylko trójka, to postanowiliśmy, ze z małej łazienki zrobimy pralnię - wersja minimalistyczna z niewielką, podwyższoną wanną, półkami z płyt obłożonymi również płytkami oraz pralką i koszem na bieliznę. Zakupiliśmy tam płytki TANAKA z Cersanitu kremowe i brązowe, beż żadnych dekorów. Na ścianach będą pasy, podłoga w karo-szachownicę brązowo - kremową. Kończymy gładzie, chłopaki już docierają ściany. Kominek chwilowo stoi na środku salonu i czeka, aż ktoś się nim zajmie Łazienka i pralnia będą robione od poniedziałku, w weekend jedziemy jeszcze zakupić ceramikę. Mebelki do kuchni zamówione, dziś kupiłam też farby do garażu i kotłowni łącznie z zestawem malarskim, w którym znajduje się papierowy kapelusz Więc generalnie już za malarza mogę robić Do końca sierpnia mam urlop, więc coś powinnam zdziałać A jutro chłopaki montuję przydomową oczyszczalnię Duuużo się dzieje! Postaram się jutro obfocić co nieco Mój urlop już niestety się kończy, ale i tak sporo zrobiliśmy z mężem na działce. Ocieplenie robimy sami. W połowie września wchodzą hydraulicy i bedą robić wode i centralne, pewnie wtedy też zorganizujemy szambo. A co do tej drugiej łazienki, to też tam chcemy zrobić pralnie. W tej chwili mam w domu pralnie w osobnym pomieszczeniu i jest to bardzo praktyczne rozwiązanie . Czekam na zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiulek 26.08.2013 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Zaległe fotki Kotłownia: Kominek: Gładzie na ścianach: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiulek 26.08.2013 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Cd: Rozgardiasz w garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiulek 26.08.2013 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 (edytowane) Płytki do pralni: Szczurek wodno-piaskowy na koniec: Poza tym działka nadal jest rozkopana - mężowi skończył się urlop i z powodu różnych okoliczności rodzinnych zostaliśmy z wielką dziurą na oczyszczalnię, niedokończonym odwodnieniem i brakiem pracownika Garaż dalej zawalony, malować nie mogę i się wkurzam, bo urlop leci Marzę o zimie, kiedy to wszystko się skończy... Edytowane 26 Sierpnia 2013 przez jasiulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wroclawiak 24.09.2013 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 (edytowane) wreszcie mamy pozwolenie, długo trwało bo budujemy się obok starego wału przeciwpowodziowego i trzeba było czekać na różnego rodzaju specjalne powodzenia. No, ale teraz zanosi się na to, że za tydzień , dwa będziemy już kopać. Marzy mi się zamknięty stan surowy przed zimą, ale czy się uda? mało czasu zostało... a Wy już pewnie po przeprowadzce? pochwalcie się elewacją p.s. szczurek przepiękny Edytowane 24 Września 2013 przez wroclawiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta78de 20.10.2013 02:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2013 Witam Po pierwsze gratuluje postępu w budowie i pieska Tez mamy goldena już od pięciu lat. My tez kupiliśmy projekt Harold. Wersje bez garażu, garaż będzie stał osobno. Niestety naszą budowę zalatwiam już od roku i nadal jesteśmy w polu. Tzn. mamy ładną działkę z prądem, ale bez innych podlaczen, wody, kanalizacji. Mamy już pozwolenie na budowę od kwietnia. Ale wciąż czekamy na kredyt z banku, bez niego nie możemy ruszyć. Mam nadzieje że na wiosnę zaczniemy budowę. Aha, projekt mocno uproscilismy. Chcemy wybudować dom pasywny, dlatego bryła jest prawie kwadratowa, bez daszku nad wejściem i bez wgłębienia na tarasie. Także okna uległy zmianie. Pozdrawiam Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta78de 20.10.2013 03:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2013 Nasza wersja przed zmianami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgorzata i piotrek 11.11.2013 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 Witam Jak przebiegają u Was prace wykończeniowe? Płytki już połozone? Podgladam Wasza galerię, ale nowych zdjęć brak. Mam pytanko, czym się kierowaliście i na co zwracalićsie uwagę przy wyborze wkładu kominkowego? Jak chcecie go obudować? A mebelki do kuchni już zaprojektowane?? Pozdrawiamy z Zamościa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wroclawiak 13.11.2013 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 chyba gospodarze tego forum już tu nie zaglądają, a szkoda... ale może my powymieniamy się doświadczeniami, chociaż my dopiero izolujemy fundamenty. Może ktoś wrzuci jakieś zdjęcia, żebyśmy mogli pooglądać "Haroldy" w różnych wersjach? Pozdrawiamy z Wrocławia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiulek 14.11.2013 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Przepraszam za długą nieobecność, biję się w pierś. Wybaczcie proszę ,ale ostatnie dwa miesiące to najcięższy czas w moim życiu - nałożyło się wszystko: podejrzenie udaru u męża, problemy w pracy, wykańczanie domu i się przy fachowcach i w zeszłym tygodniu śmierć teścia... W pewnym momencie myślałam, że mnie zabiorą w kaftanie Z wieści stricte budowlanych - mieszkamy od zeszłego tygodnia, częściowo nadal "w workach" i powoli po pracy ogarniamy ten burdel. Obiecane zdjęcia najświeższe nie są, ale w weekend mam nadzieję ogarnąć do reszty dom i wtedy porobię foty. Pozdrawiam Was ciepło, jutro napiszę więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta78de 15.11.2013 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 @jasiulek Wyrazy współczucia ode mnie. Myślę, że najgorsze macie już za sobą. Dom stoi i już jesteście po przeprowadzce. Teraz tylko ogarnąć chaos w domu, na wiosnę obejście i gotowe. Pozazdrościć My, mam nadzieję, że ruszymy z budową na wiosnę. Jeszcze poprawiam projekt, dlatego Wasze zdjęcia bardzo mi są pomocne. Nasz dom będzie trochę różnił się od Harolda. Pozdrawiam Marta PS robicie te okiennice na zewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgorzata i piotrek 16.11.2013 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Witam:-) Jasiulek- wyrazy współczucia Teraz musi być już tylko dobrze. Kominek robi wrazenie, fajnie go obudowaliście. I ta wnęka z półeczkami przy spiżarni też bardzo mi się podoba. Ja ze spiżarni zrezygnowałam, dlatego że mam piwnicę. W weekend postaram się zamieścić kilka zdjęć. Pozdrawiam Was ciepło i dużo zdrowia życzę !!! :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wroclawiak 19.11.2013 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Jasiulek - wyrazy współczucia również i od nas. Bardzo nam przykro i trzymamy kciuki, żeby teraz było już tylko lepiej i lepiej. Dla mnie to przestroga, bo chociaż dopiero zaczynamy murować ściany to mąż już po nocach spać nie może i wciąż ma nerwy. Domek piękny,a rozwiązanie kominka chyba od Was odgapimy Czekamy z niecierpliwością na dalsze zdjęcia, no i może wkrótce też się pochwalimy naszym Haroldem pozdrawiamy mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wroclawiak 26.11.2013 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 Jasiulek - jakiej wysokości są Wasze drzwi tarasowe? Jesteśmy właśnie na etapie zamawiania okien i zasugerowano nam, że w projekcie mamy trochę niestandardowe i niepotrzebnie takie wysokie 235. Podobno standard to 210? Z tego co widzę to zdecydowaliście się na 3elementowe, a jak otwierane, które z nich to witryna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiulek 27.11.2013 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 Jasiulek - jakiej wysokości są Wasze drzwi tarasowe? Jesteśmy właśnie na etapie zamawiania okien i zasugerowano nam, że w projekcie mamy trochę niestandardowe i niepotrzebnie takie wysokie 235. Podobno standard to 210? Z tego co widzę to zdecydowaliście się na 3elementowe, a jak otwierane, które z nich to witryna? Dzięki wszystkim za ciepłe słowa powoli ogarniamy się ze wszystkim i w życiu i w domu, choć łatwo nie jest... Zdjęcia mam świeżo zrobione - bardzo proszę nie patrzeć na bałagan - przez tydzień próbowałam zrobić foty jak jest porządek, ale póki co moja ferajna skutecznie uniemożliwia mi ogarnięcie chałupki na dłużej niż jeden wieczór Jeśli chodzi o okna, to prawie wszystkie mamy takie, jak w projekcie oprócz tego tarasowego z małego pokoju - zostało zwężone do 90cm. Duże tarasowe ma 235 na 300cm - otwierane są dwa skrzydła: lewe i środkowe, pomiędzy nimi jest ruchomy słupek czyli jak otworzy się obydwa, to mamy 200cm przejścia - przy przeprowadzce sprawdziło się idealnie Trzecie skrzydło jest stałe (witryna) Obiecane zdjęcia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiulek 27.11.2013 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 Poza tym ciągle są jeszcze jakieś niedoróbki, poprawki... Muszę pomalować jeszcze sufity w łazience i pralni po raz kolejny, bo widać prześwity W weekend mamy nadzieje zamontować listwy w końcu w salonie i na korytarzu i oświetlenie gdzieniegdzie docelowe. Sypialnia jest chwilowo niewyjściowa, więc pokażę dopiero w weekend W kuchni brakuje blatu na barku i białego szkła między szafkami, dlatego tak uroczo dają po oczach łatane dziurki Meble w salonie są bardzo tymczasowe, przytargane chwilowo z poprzedniego mieszkania Podłoga w salonie jest kremowa - zdjęcie jest robione pół godzinki temu przy zwykłej żarówie Poza tym wszystkim ma serdecznie dość budowy i zamieszania z nią związanego - wypaliłam się przez te półtora roku ... Póki co reszta zdjęć i do napisania! Czekam na Wasze relacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts