dugolo 11.10.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Witam serdecznie Proszę o podpowiedź w sprawie grubości warstw wylewki przy podłodze na gruncie - na chwile obecną mam ok " 7 cm " Chciałbym aby w łazience była podłogówka czyli będzie to najprawdopodobniej 10 cm styropianu + 7 jastrychu + klej / płytki 1 cm .Czy w pozostałych pomieszczeniach mam stosować podobne warstwy czy może większy sens ma np taki układ : 12 cm styropian + 4 jastrych + 2 cm panele. Proszę również o sensowną podpowiedź dla podobnego układu na poddaszu użytkowym - jaką wylewkę ( warstwy ) najlepiej zaplanować . Z góry dziękuję za wszelką pomoc . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/172719-grubo%C5%9Bci-warst-wylewki/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teka 14.10.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Witam serdecznie Proszę o podpowiedź w sprawie grubości warstw wylewki przy podłodze na gruncie - na chwile obecną mam ok " 7 cm " Chciałbym aby w łazience była podłogówka czyli będzie to najprawdopodobniej 10 cm styropianu + 7 jastrychu + klej / płytki 1 cm . Czy w pozostałych pomieszczeniach mam stosować podobne warstwy czy może większy sens ma np taki układ : 12 cm styropian + 4 jastrych + 2 cm panele. Proszę również o sensowną podpowiedź dla podobnego układu na poddaszu użytkowym - jaką wylewkę ( warstwy ) najlepiej zaplanować . Z góry dziękuję za wszelką pomoc . Pozdrawiam Rozumie ze nie kladziesz styropianu na ziemie tylko na chudziaku?4cm to minimum jesli nie ma podlopgowki,a jesli jest to 4cmminimum na rurki,czyli okolo 6cm od styropianu.na podlogowce wylej 6-7 betonu,tam gdzie jej nie ma 5-6cm betonu wczesniej jednak zapros posadzkarza zeby sprawdzil niwelatorem jak nierowny masz chudziak czy strop Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/172719-grubo%C5%9Bci-warst-wylewki/#findComment-5539743 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts