Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grubości warst wylewki

dugolo

Recommended Posts

Witam serdecznie

Proszę o podpowiedź w sprawie grubości warstw wylewki przy podłodze na gruncie - na chwile obecną mam ok " 7 cm "

Chciałbym aby w łazience była podłogówka czyli będzie to najprawdopodobniej 10 cm styropianu + 7 jastrychu + klej / płytki 1 cm .

Czy w pozostałych pomieszczeniach mam stosować podobne warstwy czy może większy sens ma np taki układ : 12 cm styropian + 4 jastrych + 2 cm panele.

Proszę również o sensowną podpowiedź dla podobnego układu na poddaszu użytkowym - jaką wylewkę ( warstwy ) najlepiej zaplanować .

Z góry dziękuję za wszelką pomoc .

Pozdrawiam

Witam serdecznie

Proszę o podpowiedź w sprawie grubości warstw wylewki przy podłodze na gruncie - na chwile obecną mam ok " 7 cm "

Chciałbym aby w łazience była podłogówka czyli będzie to najprawdopodobniej 10 cm styropianu + 7 jastrychu + klej / płytki 1 cm .

Czy w pozostałych pomieszczeniach mam stosować podobne warstwy czy może większy sens ma np taki układ : 12 cm styropian + 4 jastrych + 2 cm panele.

Proszę również o sensowną podpowiedź dla podobnego układu na poddaszu użytkowym - jaką wylewkę ( warstwy ) najlepiej zaplanować .

Z góry dziękuję za wszelką pomoc .

Pozdrawiam

Rozumie ze nie kladziesz styropianu na ziemie tylko na chudziaku?4cm to minimum jesli nie ma podlopgowki,a jesli jest to 4cmminimum na rurki,czyli okolo 6cm od styropianu.na podlogowce wylej 6-7 betonu,tam gdzie jej nie ma 5-6cm betonu

wczesniej jednak zapros posadzkarza zeby sprawdzil niwelatorem jak nierowny masz chudziak czy strop