sciema 12.10.2012 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Witam Doszedłem do etapu scian fundamentowych wraz z wylanymi słupami. Wszystko posmarowane 2 x dysperbitem. W tym roku nie ruszę z dalszymi pracami budowalnymi.Kierownik zaproponował obsypanie fundamentów z zewnatrz (rodzimym gruntem czyli gliną) i zasypanie wewnątrz pospółką (była wymiana gruntu).W projekcie mam hydropian i folię, ja natomiast mam plan przyklejenia XPS 10cm zaciągnięcie to siatka z klejem i na to 2x dysperbit przed zasypaniem. Zastanawia mnie jednak fakt jak z ta finalną powłoką dysperbitu. Wiadomo ze XPS będzie dotykał ławy i teraz: 1) tak smarować żeby połączyć pape na ławie z powłoką dysperbitu ( krótko mówiąc zasmarować szczelinę)2) tak smarować zeby była przerwa na ewentualny odpływ skroplin z sciany (czy będą sie skropliny pomiedzy scianą a XPS gromadziły?) mam jeszcze dylemat jak ochronić górę fundamentu mam na myśli tą szczelinę co będzie pomiędzy XPS a scianą? przykleić papę? tylko jak to potem połączyć ze styropianem na ścianie zewnętrznej? dziękuje za wszelkie podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sciema 13.10.2012 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 jest ktoś kto może podpowiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts