Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drzwi wewnętrzne Porta Koncept lub podobne.

Recommended Posts

Witam,

proszę o pomoc, mam do kupienia 12 kompletów drzwi wewnętrznych.

Wstępny wybór padł na Porta Koncept model C6 w okleinie Portasynchro 3D Dąb Szkarłatny.

Proszę o informację czy to dobry wybór czy szukać czegoś innego.

Jeżeli ktoś jest w stanie zaproponować dobrą cenę razem z montażem w okolicy Warszawy to proszę na PW wiadomość :)

pozdr.

Dobry wybór.

Porta od jakiegoś czasu podniosła standard konstukcji tych drzwi - w środku jest już dość masywna rama z drewna (z tzw płyty stolarskiej). Waga skrzydła Koncept nie odniega od wagi przeciętnego skrzydła drewnianego (dlatego dokup trzeci zawias).

Wydaje mi się, że to poprawili ze względu na model Sempre z konkurencyjnego Polskone (też bym brał po uwagę w segmencie drzwi za ok 1 tys. zł).

Szukasz oferetnów? Idź na forum oknonetu. Nie będziesz się mógł od nich opędzić i jak dobrze pójdzie to jeszcze Ci dopłacą za to że u nich kupisz ;))

(oczywiście ironizuję, bo jestem wrogiem takich licytacji, które oprócz pozornie niskiej ceny początkowej nie mają więcej zalet).

• 2 years później...

Odkopuję temat, gdyż padły tutaj 2 nazwy, które mam akurat "na tapecie".

Przymierzam się do zakupu drzwi wewnętrznych - solidnych i trwałych, aczkolwiek bez szaleństw cenowych.

Budżet to ok. 1000zł ceny katalogowej za skrzydło + ościeżnica.

Wstępnie z katalogów wytypowałem:

- Porta Koncept w okleinie Portaperfect 3D + ościeżnica reg. Porta System,

- Pol-Skone Sempre w okleinie Silkstone + ościeżnica rer. DIN,

Zaprzyjaźniona hurtowania oprócz Porty i Pol-Skone oferuje również DRE, Erkado, Centurion i Voster.

Co wybrać?

DRE będą gdzieś za 800zł brutto na 23% VAT z dostawą (tyle płaciłem zamawiając 7 sztuk). Oglądałem różne i wybrałem właśnie te. Ogólnie gdybym miał jeszcze raz podejmować decyzję to wolałbym drewniane od lokalnego stolarza, nawet za dużą dopłatą. Nie sądzę, żeby te DRE przetrwały za długo. Mam białe.