sherif 12.10.2012 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Witam ! Mam działkę ze starym domem, do którego podłączony jest napowietrznie prąd, licznik jest w środku. Na wiosnę planuję rozebrać dom i jak wszystko dobrze pójdzie rozpocząć budowę. Tak sobie wymyśliłem, że nie chce się bawić w przyłącza tymczasowe, tylko postawić szafkę z docelowym zasilaniem, które będzie dociągnięte kablem podziemnym. Złożyłem więc wniosek o wydanie WT, które to dzisiaj otrzymałem, warunki standardowe, oni od słupa kładą kabel (ok 60m) i kończą licznikiem. Ja mam doprowadzić instalacje do domu oraz w domu.Przyłącze to 3 fazy, 12KW, obszar Warszawa. To co mi się nie spodobało to termin, który wynosi 18m, od daty podpisania umowy. Wiem, że można to jakoś przyspieszyć, pytanie jak ? Czy mam wysłać im pismo z prośba o skrócenie ? Czy mogę przyłącze (poza licznikiem i wpięciem się na słupie) wykonać sam ? Jeszcze odnośnie WT: - wymagają szafki zainstalowanej na granicy z drogą, aby ułatwić obsługę ZE, ale u mnie jest to nie możliwe (załączyłem mapkę do wniosku), ponieważ granicze z drogą tylko na szerokości wjazdu, jak rozumiem, nie będize problemu, że postawię ją poł metra od płotu ? Są na to jakieś przepisy ? - wg WT mam zając się doprowadzeniem prądu do domu i w domu, ale tak naprawdę nie jest mi to potrzebne, bo dom jest do rozbiórki, za to jak najbardziej chce mieć gniazdka w lub obok szafki - czy taką prostą isntalacje, może wykonać mi elektryk i zgłosić do odbioru ? - w którym momencie mam zakupić i zainstalować szafkę ? - czy jeżeli w drodze którą bedą ciągnąc przewód mam 1/3 udziałów, to wystarczy moja zgoda, czy muszą sie wszyscy zgodzić ? Z góry dzięki za każdy odzew, wiem, że można męczyć pytaniami ZE, ale niestety mimo wielokrotnych prób od przeszło tyg nie można się tam dodzownić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gall86 15.10.2012 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Witam,odpowiem na 2 pytania to co wiem. szafka musi być w granicy działki - czy wezmą pod uwagę to, że nie ma na nią miejsca - tego nie wiem.jeżeli masz 1/3 udziałów to reszta bedzie musiala wyrazic zgode. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts