Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

przylacze z energetyki

Recommended Posts

Witam! Nie dokonca rozumiem co przyslal mi tauron wiec prosze was o wytlumaczenie mi tego.

Zalatwialem uzgodnienia branzowe z ZE do pozwolenia na budowe i tam w zapewnieniu dostawy dali mi termin 6 miesiecy ze to zapewnienie jest wazne. Potem zeby przedluzyc zapewnienie musze wystapic o warunki techniczne. Jak dostalem warunki techniczne to tam mi napisali ile bedzie mnie kosztowac przylacze i podeslali umowe do podpisania. Na owej umowie znowu byl termin tym razem ok roku ze w tym czasie mam sie zglosic z zaswiadczeniem elektryka o wykonanej instalacji. i teraz nie rozumiem ja mam najpierw zrobic instalacje a dopiero potem ZE wykona mi skrzynke przylaczeniowa, czy najpierw Ze zrobi mi przylacze a dopiero potem w tym terinie mnie przylacza - nie rozumiem tego!

Ja mam na dzialce prad bo mam stary dom ktory po zakonczeniu budowy bedzie rozebrany i zlikwidowane stare przylacze napowieczne. Ja chcialbym zeby ZE wykonal mi skrzynke przylaczeniowa ale nie zakladal licznika - chce miec poprostu skrzynke wykonana zanim skoncze budowe zeby potem nie zostac bez pradu jak dojdzie do przeprowadzki.