darek88 13.10.2012 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Witam, jestem nowym użytkownikiem centralnego ogrzewania na gaz i jest to dla mnie nowość, mam jeden problem ustawieniami, dlatego chciałbym się upewnić czy dobrze rozumiem. Mam piec na gaz model Immergaz VICTRIX 26 2 I oraz do tego sterownik firmy tybox_710, do tego na każdym kaloryferze mam pokrętła do regulacji temperatury. W sterowniku mam takie 2 główne tryby, które umożliwiają kontrole temperatury albo na kaloryferze i tryb oszczędny na sterowniku albo tryb dzień/noc na sterowniku dokładnie to brzmi tak: "Przy ogrzewaniu elektrycznym lub ogrzewaniu wody z użyciem zaworów termostatycznych, temperatura Komfort może być utrzymana poprzez ustawienie termostatu każdego grzejnika. W takim przypadku tylko temperatury dla trybów Oszczędzanie i Zabezpieczenie przed zamarzaniem są ustawiane przez TYBOX. I mam takie pytanie czy mając włączony tryb dzień/noc mogę jednocześnie tez zmieniać ustawienia bezpośrednio na kaloryferze czy nie powinienem tego robić? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/172767-ustawienia-w-sterowniku-tybox_710-oraz-na-kaloryferze/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts