holee 13.10.2012 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Witam szanownych forumowiczów; Jestem na etapie zlecania wykonania szafy wnękowej do przedpokoju. Stworzyłem sobie projekcik i wysłałem zapytania ofertowe do firm ze swojej okolicy (Rzeszów). Dostałem odpowiedzi i jestem w szoku - ceny wahają się od ok. 2k do 4k . Jak to możliwe, ze są tak duże różnice ? Poniżej przedstawię kilka ofert, mam prośbę aby ktoś kto ma w tym doświadczenie napisał która z ofert jest uczciwa, która jest podejrzanie tania, a która jest przesadnie droga: 1. Cena szafy wraz z montażem: 2300 zł Cena zawiera lustra. Okucia i system jezdny Alu. firmy Sevroll Dodatkowe wyposażenie: Szuflady Blum 200 zł szt Pantograf 160 zł Szuflada na prowadnicach rolkowych 50 zł szt 2. Cena szafy wraz z montażem: 2300 zł Szafa z bokami plecami cokolikiem itd. z szufladami tandembox, pantografem wsunięta we wnekę 2 lustra srebrne podklejane płyta 12 mm, okucia aluminiowe, Wózki jezdne łożyskowane, szafa wykonana z płyty laminowanej o grubości 18 mm 3. Cena szafy wraz z montażem: 2880 zł Szafa - boki, góra,dół, półki, szuflady i przegrody - płyta wiórowa biała Kronospan Plecy - płyta hdf Prowadnice szuflad - łożyskowe pełny wysuw Okucia - Laguna Wyposażenie - pantograf, szuflady /półki na buty do uzgodnienia, rurka Drzwi przesuwne - lustra srebrne Z szufladami Hettich: 3630 zł 4. Cena szafy wraz z montażem: 2950 zł Zwykłe szuflady bez wkładu na obuwie - 7 szt, pantograf, zabudowa z płyty Kronopol, system Astin Prestige srebro polerowane - wypełnienie lustro srebrne 5. Cena szafy wraz z montażem: 2995 zł Płyta biała firmy kronopol Rączki do szafy Alfa firmy sevroll kolor srebrny System prowadnic sevroll Lustro srebrne Szuflady metabox Pantograf Drążek srebny na ubrania Z szufladami tandem blum: 3275 zł 6. Cena szafy wraz z montażem: 2300 zł Z szufladami blum, z bokami, plecami itp. System 10 mm sewrol z uszczelką lustra (lustro nie klejone na płycie) 7. Cena szafy wraz z montażem: 3100 zł Płyty kronopol, system przesuwny komandor, pantograf gtv, szuflady innotech hettich. Z szufladami ekonomicznymi typu metabox fgv: 2600 zł. Będę wdzięczny za poradę, które z tych rozwiązań jest OK, a których raczej trzeba się wystrzegać. Chciałbym się zamknąć w cenie 3k. Co to za system: Astin Prestige - nie znalazłem żadnych opinii o tym. Czy jest dużo lepszy niż Sevroll ? Nie chciałbym oszczędzać na systemie przesuwnym. Załączam projekt szafy, Pozdrawiam i z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał Śmielak 01.12.2012 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 (edytowane) Witam, Wykonuję takie szafy i stosuję okucia sevroll lub komandor. Pod względem jakości, systemy są bardzo podobne. Co do cen, nie będę się wypowiadał ponieważ nie przeliczałem czego i ile będzie potrzeba. Natomiast mogę się udzielić w kwestii jakości. Warto dowiedzieć się co potrafią Ci wykonawcy. Drzwi to generalnie prosta sprawa więc nie powinno być problemów ale wnętrze szafy powinno być dobrze spasowane i estetycznie zamontowane bez widocznych wkrętów etc.. Warto też zwrócić uwagę na maszyny jakimi dysponują.. Nie da się ładnie i estetycznie dociąć półki czy listwy przymykowej wyrzynarką z marketu.. Pozdrawiam Edytowane 1 Grudnia 2012 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts