szybkaosa 13.10.2012 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Cześć. Wczoraj skończyli mi robić elewację, wybór padł na system Caparola z tynkiem silikonowym. No i jak to bywa po zrobieniu wszystkiego ukazał nam się obraz całości i jest mały niedosyt bo czegoś mi tam brakuje. Tynk zewnętrzny mam w 2 kolorach. Wymyśliłem drobną zmianę po fakcie. Potrzebuję na powierzchni około 5m2 w jednym kawałku zmienić jeden kolor tynku na ten drugi. Pytanie. Czy da się położyć nowy tynk na ten już zrobiony? Nie chciałbym malować bo potrzebuję uzyskać dokładnie kolor tego drugiego tynku. Specjaliści wystąp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 14.10.2012 01:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Da się tylko że ta druga warstwa będzie wystawać o grubość ziarna ze ściany . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybkaosa 14.10.2012 05:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Da się tylko że ta druga warstwa będzie wystawać o grubość ziarna ze ściany . Wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 14.10.2012 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Proszę uprzejmie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FT 15.10.2012 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 (edytowane) WitamInną propozycją może być naniesienie powłoki malarskiej w kolorze dorobionym pod kolor tynku - nie wg standardowej receptury .Jedyny mankament takiego rozwiązania będzie wygładzenie struktury tynku, no i oczywiście inne zachowanie się takiej powłoki w stosunku do struktury tynku niemalowanego. Edytowane 15 Października 2012 przez F***T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybkaosa 15.10.2012 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Witam Inną propozycją może być naniesienie powłoki malarskiej w kolorze dorobionym pod kolor tynku - nie wg standardowej receptury . Jedyny mankament takiego rozwiązania będzie wygładzenie struktury tynku, no i oczywiście inne zachowanie się takiej powłoki w stosunku do struktury tynku niemalowanego. Dzięki, dziś już kupiłem kolejne wiaderko tynku i będzie tynk. Poza tym wykonawca chwalił sobie klej do siatki, siatkę 160 i grunt Caparola. O tynku nic nie mówił Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 16.10.2012 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Dzięki, dziś już kupiłem kolejne wiaderko tynku i będzie tynk. Poza tym wykonawca chwalił sobie klej do siatki, siatkę 160 i grunt Caparola. O tynku nic nie mówił Pzdr. Nic dziwnego, że chwalił - jeden z lepszych systemów. Dobrze wybrałeś. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts