a_ndrzej 14.10.2012 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 WitamMam pytanie. Potrzebuje wymienić piec. Palone będzie tylko drewnem rożnej jakości dlatego piec zgazowujący odpada. Dom około 300m2. Do niego ma być podpięty zbiornik na ciepłą wodę około 300- 400 litrów(lepiej jeden duży czy może dwa mniejsze)w maksie na 10 osób. I bufor najlepiej taki żeby mi utrzymał temperaturę na jakieś 20-24 godz..A co myślicie na temat zbiornika cwu w zbiorniku buforowym? Obecnie mam grzejniki ale w miarę upływu czasu i zasobu pieniędzy będzie po całości puszczona podłogówka. Na razie ma to być główne źródło ciepła ale w przyszłości za jakieś 3-4 lata będzie tylko wspierał pompę ciepła powietrze-woda. Pieniądze jakie mam do wykorzystania to jakieś max 15tys zl. I pytanie z innej beczki. Potrzebuje położyć podłogówkę ale nie za bardzo mogę podnieść podłogę max 5-6cm. Może coś doradzicie?Dzięki za wszelkie rady i propozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts