misiekKR 14.10.2012 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Witam mam dylemat z podpięciem urządzeń jak w temacie chodzi o kwestie elektryczną.Posiadam Piec dietricha MCR/II 24 T na sterowniku Celcia i pogodówce. Do tego drugim głównym źródłem zasilania jest kominek z płaszczem i buforem 1000 litrów na sterowniku Tatarek.Obecnie zrobiłem to w ten sposób, że jak załącza się pompa CO podająca ciepło z bufora na grzejniki i zasobnik CWU, poprzez stycznik odcinane jest zasilanie Dietricha. Długie oddawanie ciepła z bufora powoduje że Dietrich długo nie ma zasilania i traci pamięć serownik Celcia. Trzeba wbijać mu za każdym razem godzine datę i inne parametry.Macie jakiś pomysł na przerobienie tego?Myslałem czy by nie odcinać fizycznie zasilania, a podać jakiś opór i oszukać czujniki temperatury żeby piec był podpięty do sieci, a nie miał prawa grzać CO ani CWU. Wszelkie sugestie mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 14.10.2012 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 PZZ 2 z Makrotermu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts