unblack 15.10.2012 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Witam, Na poddaszu na jętkach mam położone płyty OSB. Chcę wykończyć poddasze i zrobić małe pomieszczenie coś w rodzaju małego pokoiku, praktycznie bez mebli i cieżkich przedmiotów. Sprawa wygłada tak, że jako podłoga, są położone plyty OSB na jętkach na poddaszu. Pod płytami jest wełna mineralna, pod wełną folia paroizolacyjna a pod folią regipsy. Regipsy są "sufitem" dolnego pomieszczenia mieszkalnego pokój, salon, kuchnia, łazienka.Pomieszczenie na poddaszu stanowić będzie jeden duży pokój pod podłogą, którego będą wszystkie w/w pomieszczenia. Na płytach OSB chcę położyć panele, tylko nie wiem czy mam pod nie położyć samą piankę czy pianke i folię. Ponieważ płyty OSB są nierówno poskręcane względem siebie - różnica w wysokościach powierzchni sąsiadujących dwóch płyt jest rzędu 2mm (w niektórych tylko miejscach), myślę żeby położyć piankę grubą, żeby "stracić" te nierówności pomiędzy mocowaniami płyt.Same panele kupiłem o grubości 10mm. Doskonale sobię zdaję sprawę, że mogą być widoczne nierówności na takiej podłodze oraż, że będzie się uginać w momencie chodzenie, ale to nie ejst najistotiejsze. Czodzi o to żeby nic złego nie dizało się z panelami i z elementami poniżej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
unblack 16.10.2012 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Nikt nie wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 16.10.2012 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 nie musisz dawac kolejnej folii a na podklad , jest to poddasze wiec od spodu nie ma prawa byc wilgoci a do tego juz uzyles folie raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts