link2jack 09.01.2015 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 (edytowane) Faktycznie "u Ciebie" jest taniej o 3,56zł, Szukałem tylko w swojej okolicy.Ogólnie chciałem 16cm + frez. W moim przypadku gdzie potrzebuje 200m2 różnica w cenie (z frezem bądź bez) to poniżej 200zł (sam styropian). Czy to dużo?Na dniach jestem umowiony z wykonawcą. Pewnie dla niego frez to dodatkowa robota za którą bedzie chciał jakiś "dodatek". Edytowane 9 Stycznia 2015 przez link2jack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 09.01.2015 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 Faktycznie "u Ciebie" jest taniej o 3,56zł, Szukałem tylko w swojej okolicy. Ogólnie chciałem 16cm + frez. W moim przypadku gdzie potrzebuje około 200m2 różnica w cenie (z freze bądź bez) to prawie 185zł na samym styropianie. Czy to dużo? Na dniach jestem umowiony z wykonawcą. Pewnie dla niego frez to dodatkowa robota za którą bedzie chciał jakiś "dodatek". nie powinien chciec dodatku za frezowany styropian. nie dolicza sie za to dodatkowo przy robociznie natomiast bedziesz miec wiecej odpadow. Ja bym chyba wolal dac 17cm prostej niz 16cm frez - w zasadzie wychodzi to samo cenowo. A przy takich grubosciach, gdzie wszystkie szczeliny i tak sie piankuje i i tak robi sie maks szczelnie jak to mozliwe - bez przeliczania chyba lepiej jest dac +1cm za miast frezu. Ktos chce sie pobawic w policzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 09.01.2015 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 Też miałem dylemat czy brać z frezem czy bez. Zdecydowałem 2 warstwy 10 i 12 cm na mijankę + pianka do szczelin . Ściana i tak 3 warstwowa - więc przedmuchów nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spain 15.01.2015 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2015 ropa w dół ceny w dół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekcapik 15.01.2015 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2015 warto kupować, jak znalazł na ocieplanie na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mantra5 15.01.2015 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2015 styropian od znanego producneta w tej cenie tylko palce lizać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artek76 09.02.2015 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 styropian od znanego producneta w tej cenie tylko palce lizać tylko markowe, nie kupować no namów- masakra jakościowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stabilo 09.03.2015 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 jak wyglądają ceny w Warszawie dobrych producnetów , czy już są sezonowe. Coś ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MatixL 10.03.2015 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 ja kupiłem kilka dni temu Autrotherm fasada plus 0,031 za 197/m3 brutto z dostawą pod dom. ( 25cm bez frezu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojciech1980 12.03.2015 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 jak cie stać to kup najlepszy na rynku styropian, o najwyższych parametrach. W końcu ocieplenie domu ma być na lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuzi 20.05.2015 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 co powiecie o styropianie STYROPMIN ? 15cm biały, lambda 0,38 mój fachowiec poleca, mówi że dobrze się układa i jest równie dobry do firm renomowanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rekord88 21.05.2015 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2015 co powiecie o styropianie STYROPMIN ? 15cm biały, lambda 0,38 mój fachowiec poleca, mówi że dobrze się układa i jest równie dobry do firm renomowanych nie chciałbym negować ale wybrałbym dla SIEBIE coś innego, markowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 21.05.2015 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2015 o co chodzi w tym "klakierowaniu" paru osób z Warszawy ?? Jakaś agitacja czy reklama produktów ? Że w Warszawie żyjecie dzięki zachodnim kolonistą bo nie potraficie NIC produkować, to nie znaczy ze to jest akceptowane w Polsce. W ogóle co to znaczy markowy styropian ? markowy tzn zagraniczny ? może jeden z drugim porówna np. styropian Genderka z Knaufem ??? Różnica jest taka że Knauf jest droższy i gorszy..... i można sobie miedzy bajki włożyć opowieści że jest droższy zagraniczny produkt bo ma lepszy skład itp. bo to jest totalna bzdura - droższy jest dlatego że kolonista oczekuje konkretnych zysków z koloni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuzi 21.05.2015 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2015 to jest konkretna odpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samboman 27.05.2015 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 Chcę na ściany położyć styropian Termo Organika grafit 0.031, czy brać od nich cały system tj. kleje, siatkę, grunty itp. czy zastosować coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 27.05.2015 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 Chcę na ściany położyć styropian Termo Organika grafit 0.031, czy brać od nich cały system tj. kleje, siatkę, grunty itp. czy zastosować coś innego? Ja brałem wszystko z termoorganiki i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samboman 29.05.2015 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 (edytowane) @aikiTynk też od Termo Organiki? Zastanawiam się czy nie wziąć silikonowego Caparola, ale wtedy pewnie siatkę i klej wypadałoby wziąć systemowy z Caparola. Edytowane 29 Maja 2015 przez samboman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KolorowySłoń 29.05.2015 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 Nie to że by wypadało ale jest to system bardzo dobry. Dodatkowo nie jest aż tak drogi jak mógłby być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrjustyna 30.05.2015 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 Witam, planuje ocieplenie domu styropianem grafitowym 20cm. Ocieplenie planuje wykonać w wakacje, a wiadomo nie jest to najlepsza pora na ocieplenie. Niestety wtedy bede miał czas, ponieważ na jesien mam zaplanowane inne prace. Przeglądając ofertę na rynku zauważyłem ze występuje styropian grafitowy, który nie trzeba szczegolnie chronić przed słońcem:Swisspor Lambda white fasada 0,031. Najczęsciej ceny tego styropianu to ok 220zł.Czy warto go wybrać? Inny produkt swisspor-a lambda max fasada jest zazwyczaj tańszy o 20-30zł? Boję się że płyty styropianowe pod wpływem słońca czy temperatury mogą się rozjechać na fasadzie. Oczywiście biorę pod uwagę inne styropiany, jednak tylko sprawdzonych firm typu knauf, termoorganika itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 30.05.2015 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 (edytowane) Witam, planuje ocieplenie domu styropianem grafitowym 20cm. Ocieplenie planuje wykonać w wakacje, a wiadomo nie jest to najlepsza pora na ocieplenie. Niestety wtedy bede miał czas, ponieważ na jesien mam zaplanowane inne prace. Przeglądając ofertę na rynku zauważyłem ze występuje styropian grafitowy, który nie trzeba szczegolnie chronić przed słońcem: Swisspor Lambda white fasada 0,031. Najczęsciej ceny tego styropianu to ok 220zł. Czy warto go wybrać? Inny produkt swisspor-a lambda max fasada jest zazwyczaj tańszy o 20-30zł? Boję się że płyty styropianowe pod wpływem słońca czy temperatury mogą się rozjechać na fasadzie. Oczywiście biorę pod uwagę inne styropiany, jednak tylko sprawdzonych firm typu knauf, termoorganika itp. hmmm a co powiesz na Austrotherm z powloka refleksyjna 20cm 0,031 grafit za 222pln brutto m3? sami chetnie bysmy wyprobowali, ale dostepny jest tylko do 20cm... a my teraz jakies 25, 30 i 33 cm grubosci mamy do zrobienia Edytowane 30 Maja 2015 przez fighter1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts