Godfrydus 15.10.2012 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Witam, Poszukuję kotła gazowego do ogrzewania domu o powierzchni 160m2. We wszystkich pomieszczeniach, będzie ogrzewanie podłogowe + 3 grzejniki drabinkowe w łazienkach. Panowie z Buderusa zachwalają kocioł BUDERUS Logano Plus GB212 Może ktoś, ma doświadczenie z tym kotłem, niby nowość, ale wymiennik cieła został wykonany ze stopu aluminium i krzemu, za którą firma BUDERUS otrzymała w 2006 roku nagrodę „European Aluminium Award”. Czyli jednak nowość to nie jest, tylko po 6 latach trafło to do Polski... czy to dobrze czy źle? Może jest jakiś inny kondensacyjny kocioł, który jest konstrukcją sprawdzoną i pewną oraz poradzi sobie z taką ilością ogrzewania podłogowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slejter 12.12.2012 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 (edytowane) Witam, Poszukuję kotła gazowego do ogrzewania domu o powierzchni 160m2. We wszystkich pomieszczeniach, będzie ogrzewanie podłogowe + 3 grzejniki drabinkowe w łazienkach. Panowie z Buderusa zachwalają kocioł BUDERUS Logano Plus GB212 Może ktoś, ma doświadczenie z tym kotłem, niby nowość, ale wymiennik cieła został wykonany ze stopu aluminium i krzemu, za którą firma BUDERUS otrzymała w 2006 roku nagrodę „European Aluminium Award”. Czyli jednak nowość to nie jest, tylko po 6 latach trafło to do Polski... czy to dobrze czy źle? Może jest jakiś inny kondensacyjny kocioł, który jest konstrukcją sprawdzoną i pewną oraz poradzi sobie z taką ilością ogrzewania podłogowego? Witam serdecznie, Kocioł został zaprezentowany w Polsce w maju bieżącego roku. Sezon grzewczy wcześniej, zaprezentowano go u naszych sąsiadów. Nagroda została przyznana za innowacyjne zastosowanie i technologię dla samego materiału, a nie konkretnie tej konstrukcji wymiennika. Jeśli Pan tylko sobie życzy, doradcy techniczni zaproponują odpowiedni schemat podłączeń hydraulicznych i uwzględnią niezbędną automatykę. Pozdrawiam Adam Kiszkiel Edytowane 12 Grudnia 2012 przez slejter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franiel 12.12.2012 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Z buderusa to chyba lepszy jest GB162. Mój instalator bardzo go zachwalał, chociaż mówił że jego największym mankamentem jest cena. Osobiście wziąłem model z niższej półki -> gb072 i jestem bardzo zadowolony (recenzja za jakiś czas ). Różnica u mnie jest taka, że ja mam same grzejniki i 0 podłogówki, ale w porównaniu do poprzedniego buderusa g124 (stary żeliwny) oszczędności są spore (postaram się na przełomie roku dokładnie wszystko opisać). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts