Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

To ja sie bezczelnie spróbuje podpiąć pod temat :-)

Potrzebuję bramę ok 2800x2230 (mm), kolor typu dąb- standart, segmentowa, z automatyką- pilotem, tłoczenie właściwie obojetne, przy czym z uwagi na ocieplenie wymiar może "zejść w dół", do tańszego wymiaru standardowego.

Mam oferty z Krispolu; u potencjalnego dostawcy okien, rolet i bramy cena kompletnej bramy 2750x2250 (było to przed pomiarami) wyniosła >4000 zł, a na zadane z głupia frant pytanie do firmy ze znanego serwisu aukcyjnego :-) ten sam wymiar jest za 3800 zł.

Czy w tej wielkości bramy warto pytać inne firmy (Hormann?, Wiśniowski?) o cenę?

Rolety raczej będą z Krispolu, więc jeden odcień- cenna rzecz :-)

Ale jeżeli różnice cenowe pomiędzy wartymi uwagi producentami będą znaczące- może warto rozważyć?

Pozdrawiam

Jarek

To ja sie bezczelnie spróbuje podpiąć pod temat :-)

Potrzebuję bramę ok 2800x2230 (mm), kolor typu dąb- standart, segmentowa, z automatyką- pilotem, tłoczenie właściwie obojetne, przy czym z uwagi na ocieplenie wymiar może "zejść w dół", do tańszego wymiaru standardowego.

Mam oferty z Krispolu; u potencjalnego dostawcy okien, rolet i bramy cena kompletnej bramy 2750x2250 (było to przed pomiarami) wyniosła >4000 zł, a na zadane z głupia frant pytanie do firmy ze znanego serwisu aukcyjnego :-) ten sam wymiar jest za 3800 zł.

Czy w tej wielkości bramy warto pytać inne firmy (Hormann?, Wiśniowski?) o cenę?

Rolety raczej będą z Krispolu, więc jeden odcień- cenna rzecz :-)

Ale jeżeli różnice cenowe pomiędzy wartymi uwagi producentami będą znaczące- może warto rozważyć?

Pozdrawiam

Jarek

w hormanie będziesz miał podobnie cenowo

czy to jest z napędem?

jeśli chodzi o porównanie cen z serwisem aukcyjnym to pomyśl czy warto dopłacić 200zł i mieś konkretnego dostawcę który zrobi wszystko i jak coś się będzie działo to dzwonisz do niego bo z tymi internetowymi to też różnie .miałem klienta który wycenił sobie bramę właśnie u takiego sprzedawcy który cenę zrobił mu dobrą ale to było bez montażu a jak ktoś ma skasować za sam montaż to też bywa różnie.