StudentosUEP 15.10.2012 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Cześć,jestem studentem 5go roku na uniwersytecie ekonomicznym w Poznaniu. Nie mam jeszcze własnego domu, ani też nie jestem w trakcie budowy, ale kiedyś na pewno będę chciał mieć. Piszę magisterkę o polskim rynku budowlanym i perspektywach jego rozwoju i w celu przeprowadzenia badań, przygotowałem ankietę online. Będę bardzo wdzięczny każdemu, kto poświęci na nią 2-3 minuty, to jest raptem 15 pytań. Ankieta jest aktywna przez 2 tygodnie od dzisiaj, w 100% anonimowa. Żadne dane osobowe nie będą gromadzone ani później wykorzystywane do żadnych celów badawczych, spamowych, reklamowych, czy innych. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i jeszcze raz ogromne dzięki za pomoc!! link do ankiety --> https://www.murvey.com/s?507bffb2d02e34d36d00f307 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 16.10.2012 05:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Niech Ci bedzie , wypełnilem ..................powodzenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 16.10.2012 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Przyszły magistrze, nie pisz z jakiej jesteś uczelni bo przynosisz jej wstyd - pisząc skrótem magister nie stawiaj tam kropki (tak samo jak przy dr )Pozdrawiammgr inż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzch 16.10.2012 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Wypełniłem P.S.: Spontanicznie powstaje wątek dot. pisowni skrótów Skróty, w których pierwsza i ostatnia litera są jednocześnie pierwszą i ostatnią literą skracanego tekstu, na przykład mgr (magister), zapisujemy bez kropki. Uwaga na zmianę formy. Zdanie „Do pana magistra Zaręby” należy napisać „Do mgr. Zaręby”. Natomiast zdanie „Do pani magister Zaręby” zapisujemy „Do mgr Zaręby”. Przy zmianie formy z mianownika na inny przypadek należy dodać kropkę, jeśli zmienia się ostatnia litera skracanego tekstu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 16.10.2012 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Czyli StudentosUEP, stosując skrót mgr od "magisterka" a nie "magister" prawidłowo wstawił kropkę. A dostało mu się więc za bezdurno. K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 16.10.2012 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 co to jest magisterka? Patrząc na ruchy kobiece - to chyba magistra:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 16.10.2012 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Wypełnione. Magistra brzmi strasznie. Ministra też. W ogóle te żeńskie odpowiedniki (typu socjolożka, psycholożka, itp.) do mnie nie przemawiają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 16.10.2012 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 (edytowane) co to jest magisterka? Patrząc na ruchy kobiece - to chyba magistra:bye: Czytać uważnie proszę! Piszę magisterkę o polskim rynku budowlanym i perspektywach jego rozwoju i w celu przeprowadzenia badań, przygotowałem ankietę online. P.S. pan magister -> pani magistra (?) pan doktor -> pani doktora (!!??) jeżeli doktorka to może być magisterka Edytowane 16 Października 2012 przez jola_krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 16.10.2012 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Jest jeszcze coś takiego, jak mowa potoczna. Wypełniłam. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nini 16.10.2012 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Gdyby tak czepiać się każdej kropki i literówki na forum... Oczywiście wypełniłam. mgr filologii polskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
himalaya 16.10.2012 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Gdyby tak czepiać się każdej kropki i literówki na forum... Oczywiście wypełniłam. mgr filologii polskiej Dawniej to nie było co marzyć o mgr mając gdzieś interpunkcję i ortografię... Forum to jedno, tytuł naukowy to drugie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 16.10.2012 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 A jak wyglądałby skrót od MAJSTER ?? zrobiłbym se na pieczątce taki skrót .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 16.10.2012 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 np. maj. lub msr To drugie wygląda poważniej:) Koniecznie zrób sobie taką pieczątkę! I wrzuć na FM (celem pochwalenia się!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts