miki121 15.10.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Witam. Właśnie jestem po zakończeniu testów prostego systemu pomiarowego parametrów pracy pompy ciepła powietrze woda. Chciałbym przetestować pracę kilku pomp powietrznych na terenie polski - bez względu na markę i moc Może być daikin, toshiba, lg, me czy atlantic.. Szukam ośmiu pomp na terenie Polski i osób które zezwolą podpiąć mi mój monitoring i wyrażą zgodę do publikowanie danych i parametrów pracy pomp w sieci Chętne osoby proszę o kontakt na priva. Całość chciałbym uruchomić od początku grudnia. Wszystkie koszty związane z tą operacją są pokrywane przez Nas. Wasz potrzebna jest tylko zgoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.tyrman 15.10.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Ja się zgadzam pod warunkiem że skończymy to co zaczęliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 15.10.2012 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Ok to już jeden chętny plus dwóch na privie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pom_pla 15.10.2012 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 widze konkurencje mam , ale cóż kiedys to sie musiało stać p.s. przynajmniej bedzie czarno na białym jak jest na prawde, bo niedowiarków jeszcze duzo jest jak słyszą hasło ,,pompa ciepła,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 15.10.2012 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 nie rozumiem konkurencję w jakim kontekście?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pom_pla 15.10.2012 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 zartuje przeciez , chodzi mi to ze tez Chcesz w kilku punktach zebrac dane by były wiarygodne i by ,,pokazac to ludziom,, dobrze mysle ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 15.10.2012 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 żeby odczarować tabu mówiące jakie pompy ciepła to złe rzeczy robią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pom_pla 15.10.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 świete słowa mówisz, jest forum na którym próbowałem rószyc temat pomp to zostałem nazwany ,,,,,,,,,jeszcze wiekszy naciągacz jak ci od solarów,,,,,,,,,p.s pierwszy mój temat tam wywalili w kosmos , ale po PW z moderem , widac ze bardziej kumaty temat pozwolił znów mi załozyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 15.10.2012 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 ja ostatnio też miałem kilka walk z klientami gdzie teoretycznie nazywali mnie heretykiem, ściemniaczem i naciągaczem bo że to nie możliwe że pompą można grzać dom.. że ktoś gdzieś miał pompę i płacił 10000zł rocznie przy domku 120m2 i takie tam.. a najzabawniejszy klient który mi się trafił to gość który podpisał umowę na pompę ciepła wraz z podłogówką i tak skonstruował transze w umowie że pierwsze dwie stanowiły 70% kosztów podłogówki a resztę wrzucił po montażu pompy bo żeby mieć pewność że niby będzie działać... a jak co do czego doszło i przyszedł czas na montaż pompy to się rozmyślił i kupił sobie kocioł gazowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pom_pla 15.10.2012 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 (edytowane) Ludzie sie boją nowoczesności bo to drogieeeeeeeee , czesto zadaje w rozmowach pytanie poco montujecie gaz do samochodu , przeciez przez to przegląd jest drozszy i bardziej awaryjne ogólnie autko , a oni--------bo ,,100,,-ka kosztuje mniej niż na benzynie Dlatego tu przy pompach ciepła jeszcze wiele wody w wisle upłynie az ludzie sie przekonają ze wartop.s 43-300 to ,,Komorowice,, w BB ?? Edytowane 15 Października 2012 przez pom_pla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 15.10.2012 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 od 1 listopada już na swoim w żywcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pom_pla 15.10.2012 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 (edytowane) To własnie przed chwilą wróciłem ,,od Ciebie ,, do domu p.s. Apostołowie tez mieli ciezki kawałek ,,chleba,, Edytowane 15 Października 2012 przez pom_pla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 16.10.2012 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Ekipa gorali stawiala mi dach. Jak zobaczyli, ze zakopuje rury w ogrodku spytali po co. " Do ogrzewania domu".Od tej pory regularnie wolali kase za wykonany etap prac, bo byli pewni, ze maja do czynienia z wariatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pshemko84 16.10.2012 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Witam. miki121 To musimy się zgadać. Ja z niedaleko Ciebie mieszkam (Beskid Śląski) a dzisiaj w Żywcu na dwóch serwisach byłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 16.10.2012 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Jak dobrze pójdzie to w Żywcu będę mieszkał już od 1 listopada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 16.10.2012 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Ludzie sie boją nowoczesności bo to drogieeeeeeeee , czesto zadaje w rozmowach pytanie poco montujecie gaz do samochodu , przeciez przez to przegląd jest drozszy i bardziej awaryjne ogólnie autko , a oni--------bo ,,100,,-ka kosztuje mniej niż na benzynie Dlatego tu przy pompach ciepła jeszcze wiele wody w wisle upłynie az ludzie sie przekonają ze warto p.s 43-300 to ,,Komorowice,, w BB ?? Jeśli sam przestaniesz opowiadać bajki o większej awaryjności aut z gazem (poprawnie zamontowanym) to może Ciebie również ludzie potraktują poważnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 17.10.2012 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Chciałbym przetestować pracę kilku pomp powietrznych na terenie polski A nie chciałbyś dla porównania przetestować jakiejś gruntowej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 17.10.2012 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 mam parę w obwodzie ale też chcę testować pompkę gruntową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HAL9000 17.10.2012 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Jak mi zamontujesz, to też jestem chętny na takie opomiarowanie Mam nadzieję, że już wkrótce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tank102 17.10.2012 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Ja wyrażam zgodę na opomiarowanie. Oczywiście gratis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts