Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Opomiarowanie pomp powietrze - woda

miki121

Recommended Posts

Witam.

Właśnie jestem po zakończeniu testów prostego systemu pomiarowego parametrów pracy pompy ciepła powietrze woda.

Chciałbym przetestować pracę kilku pomp powietrznych na terenie polski - bez względu na markę i moc :)

Może być daikin, toshiba, lg, me czy atlantic..

Szukam ośmiu pomp na terenie Polski i osób które zezwolą podpiąć mi mój monitoring i wyrażą zgodę do publikowanie danych i parametrów pracy pomp w sieci :)

Chętne osoby proszę o kontakt na priva.

Całość chciałbym uruchomić od początku grudnia.

Wszystkie koszty związane z tą operacją są pokrywane przez Nas.

Wasz potrzebna jest tylko zgoda :)

• Odpowiedzi 86
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ja ostatnio też miałem kilka walk z klientami gdzie teoretycznie nazywali mnie heretykiem, ściemniaczem i naciągaczem :)

bo że to nie możliwe że pompą można grzać dom..

że ktoś gdzieś miał pompę i płacił 10000zł rocznie przy domku 120m2 i takie tam..

a najzabawniejszy klient który mi się trafił to gość który podpisał umowę na pompę ciepła wraz z podłogówką i tak skonstruował transze w umowie że pierwsze dwie stanowiły 70% kosztów podłogówki a resztę wrzucił po montażu pompy bo żeby mieć pewność że niby będzie działać...

a jak co do czego doszło i przyszedł czas na montaż pompy to się rozmyślił i kupił sobie kocioł gazowy :(

Ludzie sie boją nowoczesności bo to drogieeeeeeeee , czesto zadaje w rozmowach pytanie poco montujecie gaz do samochodu , przeciez przez to przegląd jest drozszy i bardziej awaryjne ogólnie autko , a oni--------bo ,,100,,-ka kosztuje mniej niż na benzynie

Dlatego tu przy pompach ciepła jeszcze wiele wody w wisle upłynie az ludzie sie przekonają ze warto

p.s 43-300 to ,,Komorowice,, w BB ??

Edytowane przez pom_pla

Ludzie sie boją nowoczesności bo to drogieeeeeeeee , czesto zadaje w rozmowach pytanie poco montujecie gaz do samochodu , przeciez przez to przegląd jest drozszy i bardziej awaryjne ogólnie autko , a oni--------bo ,,100,,-ka kosztuje mniej niż na benzynie

Dlatego tu przy pompach ciepła jeszcze wiele wody w wisle upłynie az ludzie sie przekonają ze warto

p.s 43-300 to ,,Komorowice,, w BB ??

Jeśli sam przestaniesz opowiadać bajki o większej awaryjności aut z gazem (poprawnie zamontowanym) to może Ciebie również ludzie potraktują poważnie