Jakub Burkietowicz 08.04.2004 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2004 Od czego tu zacząć. W zeszłym roku zapadła decyzja o budowie. Kupiliśmy działkę pod Radzyminem - 1100 m2 - cena ok. 35 PLN/m. Tylko prąd. Wbiliśmy kołki, wcześniej wycinając trochę drzewek. Chcieliśmy się budować, ale wstrzymaliśmy ze względu na mały szczegół. No ale biorę się od nowa. No i teraz nie pamiętam co trzeba kiedy. Jakie papiery, jakie co ... Zobaczymy w święta. Hmm .. jestem na etapie poszukiwań ekipy budowlanej. Burek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jakub Burkietowicz 17.05.2004 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2004 Daaaawno nic nie napisałem, a zmieniło się i to sporo. Zaczęli po świętach. Wykopali fundamenty, zaszalowali, zalali - 4 dni - zalewanie szło w sobotę, więc na fajrant się do nich przyłączyłem z litrem - wiadomo czego - a że to górale, to w pół godziny we 3 zrobiliśmy tego litra. No i mnie żona zgiętego do chaty odwiozła Później wylewka - no już bez picia i zaczęli robić ściany. Oczywiście poszli po wymiarach zewnętrznych, a że ściana ma 40 cm a nie 36 jak w projekcie, to mi zmniejszyli chatę o 3 m2 kilka drobnych uzgodnień i w chwili obecnej mamy ściany, ścianki działowe i kominy. Teraz czekam na więźbę od ojca i na dachówkę od kumpla Koszty do chwili obecnej z działką to jakieś 120 tys. Hmmm ... a dopiero się zaczęło Jak ktoś jest zainteresowany, to proszę o maila, mam rozpisane z grubsza. JB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jakub Burkietowicz 28.09.2004 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2004 No i znów się odzywam po długiej nieobecności ... Więc stan na dziś:Zadaszony (kilka dachówek jeszcze do położenia)Kominy klinkierowe zrobioneKanalizacja i ogrzewanie zrobioneElektryka założonaOtynkowanyKlinkier na wejściu zrobionyWylane ogrodzenie Założone skrzynki do roletZbiornik na gaz "wrzucony", przyłącze w tym tygodniuOkna - koniec tygodniaRolety, po osadzeniu okien i wykończeniu tynkówPłytki - w większości zamówioneArmatura (mordercy finansowi) zamówiona Czekają mnie sufity, dokończenie ogrzewania, może wentylacja mechaniczna, kuchnia, brama garażowa, drzwi wejściowe, oświetlenie no i urządzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jakub Burkietowicz 28.09.2004 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2004 ... , jakie mi się przytrafiły, to w czasie wiatrów przewrócił mi się komin. Kurna. Ale to pozwoliło mi podjąć mądrą (tak myślę) decyzję o murowaniu ponad dachem z klinkieru, a nie okładać płytkami. Hitów tak ogólnie to jest full. Kurna ... budowa domu, to ciągłe zmaganie się z gośćmi, którzy uważają się za ekspertów, a nie potrafią prostego rysunku technicznego odczytać. Kurna ... jaja są non stop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jakub Burkietowicz 04.10.2004 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 No i w piątek poszły okna Hit wyszedł, bo się okazało, że zamówiłem drzwi na taraz szer. 2m, a otwór ma 2,5 Zapomniałem panom powiedzieć No fajnie. W sobotę doszło szambo. Krótko zwięźle ina temat - 2 kręgi betonowe i po temacie. Całość 3150. chyba dobra cena. Pozdro JB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts