Tomek_W 16.10.2012 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Witam.Zadaję pytanie w imieniu znajomego.W zbliżonej cenie ma do wyboru dachówkę cementową Braas oraz ceramiczną Robena.Co byście wybrali i dlaczego?Z góry dziękuję za podpowiedzi i pozdrawiamTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowal5 16.10.2012 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Witamjeśli można to i ja się dołączę do tematu ponieważ stoję przed wyborem i tak się zastanawiamczy dachówka czy blacho dachówka jak to ma się do ceny i w praktyce po pewnym czasie jestem otwarta na każdą pod powiedz za co z góry dziękuje Pozdrawiam Elza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukep3 16.10.2012 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 wg mojej wiedzy M. holsen otwiera ranking dachówek ceramicznych a zamyka ją Roben i jeszcze i kilka firm - chyba najlepiej celować w środek, a tych najtańsze produkty omijać zresztą jak z wszystkim przy budowie...co do dachówki betonowej nie wiem więc się nie wypowiem jeśli możesz położyć dachówkę koleżanko to kładź - nie ma porównania do żadnych blach itp.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lesz 16.10.2012 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 ceramika powinna byc lepsza/trwalsza niz cementowa. Jakosciowo jest cos w tym, ze m. holsen jest wysoka polka, creaton, keramic srednia, roben niby nizsza polka(choc naprawde, duuzo dachow na nim jest sam celowalem w srodkowa polke, ale nie byla dostepna w potrzebnym czasie. wybralismy przez to robena (MH byl za drogi, szczegolnie akcesoria, gasiory, boczne dach. drozyzna) roben byl od reki na skladzie. to ze najtanszy ze stawki rowniez pomoglo, MH kosztowalby 5000 wiecej :/ wolalem dolozyc ta sume do lepszych okien czy to trafny wybor czas pokaze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrystianMendog 07.05.2015 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 Witam, ze swojej strony mogę polecić dachówki płaskie braasa(Tegalit Protegon lub Turmalin) w zależności od tego jaką dachówkę wolisz, cementową czy ceramiczną, osobiście przychylałbym się do ceramicznej- dłużej poleży Spotkałem się z dużą ilością pozytywnych komentarzy odnośnie tego producenta więc myślę, że produkt powinien spełnić oczekiwania, Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eryk16 07.05.2015 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 Jedna i druga dachówka i tak was przeżyje, więc bierz co ci się podoba i na co cię stać. Teraz dachówki betonowe są bardzo dobrze i trwale wykonywane. ( liczne powłoki). Pan Andrzej W. w poprzednich wątkach prezentował realizację z dachówką 94 letnią. Takie coś ułożyć to prawdziwa sztuka dekarska. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał Lewański 10.05.2015 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 Jak dla mnie dachówka ceramiczna jest najsensowniejszym rozwiązaniem. Jak chcesz mieć dach który przetrwa kilka pokoleń i nie przysporzy problemów to weź ceramikę. Sprawdzona, zanan i udoskonalana od stuleci. Co do marki, to ja osobiście wybrałem Koramic. Leży w składzie zawsze koło Brassa i Robena i nikt jej specjalnie reklamować nie musi. Jak robiłem swój dach, też przeglądałem fora i jak ktoś poradził, wycelowałem w górny środek stawki i nie żałuję. Mam porządną dachówkę za normalną cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eryk16 11.05.2015 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 A proszę powiedzieć jakie problemy przysporzy betonowa?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrystianMendog 13.05.2015 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Dachówka betonowa będzie chyba bardziej porastać różnymi glonami. Choć dostępne są dachówki produkowane w różnych technologiach np. cisar i pokrywane różnymi warstwami mającymi zabezpieczyć dachówkę właśnie przed zarastaniem- angobowane lub glazurowane, ale jak wiadomo można to sprawdzić dopiero w praktyce po x latach od położenia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eryk16 13.05.2015 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 To nie są problemy natury technicznej a każda dachówka może porosnąć mchem, prędzej czy później więc to żaden argument. Wystarczy zastosować elementy miedziane o czym było już mówione wiele razy. Powtarzam jeszcze raz betonowa też jest dobra i nie wypisujcie głupot, że są jakieś problemy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eryk16 14.05.2015 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 Nie mam takiej u siebie, ale zamierzam zakupić bo nadchodzi czas remontu mojego dachu, który wykonam jak tylko terminarz będzie mniej napięty. Dodam że więźba nie powinna różnić się wymiarowo od tej pod blachę i dachówkę.Ciężar dachówki to około 20% całkowitego ciężaru jaki powinna przenieść więźba. Powiem wam szczerze, że najlepiej układa mi się właśnie dachówkę betonową na dachach i często klienci decydują się właśnie na taką. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrystianMendog 14.05.2015 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 O, skoro zamierzasz kupić dachówkę betonową, to może będziesz zainteresowany promocją w braasie dotyczącą bodajże dachówek produkowanych w technologii cisar(które właśnie są betonowe) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eryk16 17.05.2015 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 Widzę, że jesteś wielkim sympatykiem Braasa. To dobra firma, ale nie jedyna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrystianMendog 18.05.2015 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2015 Tak. nie ukrywam, że uważam produkty braasa za bardzo dobre jakościowo. Wiem, że istnieją inne firmy o porównywalnej pozycja na rynku budowlanym np. Creaton, Roben, ale jak już napisałeś jestem sympatykiem braasa, więc polecam tę firmę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 09.06.2015 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Co do marki, to ja osobiście wybrałem Koramic. Leży w składzie zawsze koło Brassa i Robena i nikt jej specjalnie reklamować nie musi. ale Ty reklamujesz Wienerberger w każdej swojej wypowiedzi. chyba to jednak nie tak dobre produkty, skoro wymagają takiej prymitywnej reklamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xesxpox 20.12.2015 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 mateo ty chyba masz płacone za podbijanie wątków brassa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nk 20.12.2015 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 Wiele tu padło subiektywnych opinii i marketingu przy okazji.A mnie zastanawia jak odpowiedzieć na pytanie:"Zadaję pytanie w imieniu znajomego.W zbliżonej cenie ma do wyboru dachówkę cementową Braas oraz ceramiczną Robena.Co byście wybrali i dlaczego?"Po pierwsze pytanie sprzed 3 lat, ale mniejsza o to, bo wymienić opinie można, szczególnie dla przyszłych stojących przed takim wyborem.Natomiast zasadnicza sprawa - nic nie powiedziano o tym dachu - kata nachylenia, stopnia złożoności, lokalizacji w kraju i najbliższego otoczenia tego domu. A z tego co mi wiadomo, to te czynniki powinny przede wszystkim wpłynąć na takie decyzje...Eh, ja dla mnie kolejny przykład szumu informacyjnego i okazji dla "tajniaków" do anty/reklamy i wychwalania swego lub oceny na podstawie zdjęć. Ot, taka przestrogo dla szukających wartościowych informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts