helism 20.10.2003 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 Ja też nie mam murków i jak nawieje to wywieje. W ogóle to mam wejście od zachodu i ogólnie strasznie wieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renatka_j 13.12.2003 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2003 Witam ponownie po długiej przerwie (dużo obowiązków i tylko 24 godzinna doba ) . Dziękuję za wszystkie odpowiedzi na moje pytania. Działka nadal nie kupiona więc wybór projektu wciaż niedokonany. Wbrew pozorom kupić dobrą działkę nie jest łatwo - w tych już prawie zaakceptowanych wychodzą na jaw różne mankamenty - i szukamy dalej. Szczerze mówiąc chciałabym już zakończyć ten etap ale cóż siła wyższa. Pozdrawiam sympatyków d21 i jako, że zbliżają się Święta życzę wszelkiego powodzenia w domach i na budowach Renata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 16.01.2004 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2004 Ale nam wątek spadł nisko Czy nikt juz nie buduje D21 ?? A ja się za jakiś miesiąc wprowadzam Na razie wszystko wygląda ok ale cos więcej będę mofgła powiedzieć po przeprowadzce..... Na razie jedyny problem mam ze schodami...jakoś tak dziwnie wyszły bez przerwy między biegami i jest problem z balustradą... Jaro jeżeli jeszcze przeglądasz ten wątek to napisz prosze jak u Ciebie został rozwiązany ten problem i czy w ogóle sie pojawił?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.01.2004 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2004 Na razie jedyny problem mam ze schodami...jakoś tak dziwnie wyszły bez przerwy między biegami i jest problem z balustradą... Jaro jeżeli jeszcze przeglądasz ten wątek to napisz prosze jak u Ciebie został rozwiązany ten problem i czy w ogóle sie pojawił?? Witam. Nie bardzo rozumiem - chodzi o spocznik ? Napisz proszę dokładniej, jaki to problem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 16.01.2004 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2004 Jaro dzięki , że jesteś No własnie nie chodzi o spocznik. Jeden ze stolarzy nazwał to "duszą" schodów - ładnia prawda ?? Do spocznika przylegaja dwa biegi: jeden z parteru na spocznik a drugi ze spocznia na poddasze. Pomiedzy nimi podobno powinna być przerwa najlepiej właśnie widoczna ze spocznika, biegi powinny być od siebie odsunięte o kilka, kilkanaście cm. a tego u nas nie ma. Oba biego przylegają do siebie. Prawdopodobnie jest to efekt usunięcia ścianki mającej tworzyć schowek na parterze przy i pod schodami. Nie wiem czy jasno to opisałam..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.01.2004 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2004 Teraz już rozumiem, wydaje mie się, że mam ową przerwę, sprawdzę i dam odpowiedź w poniedziałek. Napisz co poza tym na budowie ? Jakie wybory już poza Tobą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 16.01.2004 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2004 No cóz ta "budowa" to juz bardzo przypomina prawdziwy dom w środku płtyki tam gdzie miały byc i inne podłogi...pomalowane na kolorki....wygląda ślicznie (tylko z jednym kolorem nie trafiliśmy, miała byc delikatna zieleń a wyszła soczysta zieleń wiosennej trawki...bardzo ssssoczysta), no i mamy śliczny kominek....a i drzwi wewnętrzne juz "się robią"... i w ogóle fajnie jest. Tylko nie wiedzieć czemu troche się denerwuje przed tą przeprowadzką...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 16.01.2004 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2004 Witam,Cieszę się e ożył wątek o D21Pozdrowienia dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 17.01.2004 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2004 Ano ozył ale i tak marnie z nim Cos mało fanów D21 na świecie.... no cóz nie wiedzą to dobre z mężem często stajemy sobie przed naszym domkiem i wzdychamy: "Ale mamy piękny dom..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyza 17.01.2004 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2004 Im dłużej mieszkam, tym bardziej wiem, że dobrze wybrałam. Ten dom jest stworzony dla nas, dla mojej rodziny. Przy okazji (bo nie wiem, gdzie to zamieścić), choć już od dłuższego czasu noszę się z takim zamiarem: Bardzo serdecznie podziękowania dla P. Matuszewskiego i całego Zespołu, który stworzył ten projekt. Dla mnie - doskonały. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 17.01.2004 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2004 Jak najbardziej przyłączam sie !!! Dla mnie również jest idealny. Widziałam kilka projektów autorstwa p. Matuszewskiego i wniosek jeden: ten Pan jest po prostu mądrym człowiekiem i bardzo dobrym architektem. Serdeczne pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helism 17.01.2004 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2004 MHAL Nam też schody wyszły bez duszy, ale mamy piwnicę i, żeby oddzielić ją jakoś od części mieszkalnej, zrobiliśmy ściankę i drzwi. Sądzę jednak, że Ciebie to nie urządza (chyba wogóle nie chcesz mieć ścianki w tym miejscu), ale może się mylę. Przyszło mi teraz do głowy, że mogłabyś zrobić jakąś ściankę ażurową, typu półki, albo kratkę z listewek (lub metalu) i coś na tym powiesić ... A balustradę zrobić tylko od góry do spocznika ... I oczywiście dołączam się do podziękowań dla ekipy twórców D-21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 17.01.2004 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2004 Przylaczam sie do opini mieszkancow i budujacych nt projektu D21Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 19.01.2004 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2004 helism, ja juz tej ścianki nie mam i tę myslałam o kratownicy ale boje sie, że zrobi się prawdziwa "klatka" schodowa.... No cóż będę musiała coś wymyśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.01.2004 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2004 Sprawdziłem - owej duszy nie ma w projekcie - więc ja też jej nie mam. Nie ma jej bo standardowo ma tam być schowek ze scianką - stąd niepotrzebna poręcz. Mimo, że schowka nie mam - więc i ścianki brak to stolarz poskładał się i balustruda jest. Ubyło nam z 5 cm z szerokości schodów ale w praktyce nie przeszkadza.Mam za to pytanie do tych z Was, którzy używają już górnej łazienki. Jak sprawuje się wentylacja tejże ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 19.01.2004 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2004 dzięki jaro za odpowiedź. Co do łazienki to na razie jedynie ją dokładnie myję a używać zacznę za jakis miesiąc. Zamontowaliśmy kratkę wentylacyjną we wnęce natryskowej z elektrycznym wentylatorkiem, czy to wystarczy nie wiem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helism 02.04.2004 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2004 Mam pytanie do użytkujących górę D21.Czy zrobiliście zaprojektowaną garderobę w sypialni? Jak ona funkcjonuje, tzn. czy jest wygodna, nie za mała itp.Zastanawiam się czy jest sens ją robić, czy lepiej szafy wnękowe. Mam wątpliwości, a powoli zbliżam się do tego etapu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 05.04.2004 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2004 No cóż u nas było to tak, że najpierw panowie murzarze wymurowali garderobę, my przyjechaliśmy, popatrzyliśmy i kazalismy rozebrać sypailnia zroiła sie mało ustawna a garderoba i tak była mikroskopijna. Zrobilismy jedynie ścianke przy wejściu do sypialni szerszą niz na typowa szafę wnękową i wszystko jest przygotowane pod drzwi przesuwne, na które jeszcze nie ma pienążków..... i tak wygląda dużo lepiej ! A i jeszcze taki mały szczegół....juz mieszkamy! Jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helism 05.04.2004 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2004 MHAL Dzięki i gratulacje z okazji zamieszkania . Tak wałaśnie mi się wydawało, że jak już garderoba, to nie z wejściem takim jak w projekcie. Ale może ktoś jeszcze się wypowie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyza 05.04.2004 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2004 W moim domu też nie ma garderoby. Ten pokój będzie pokojem dla dzieci i wtedy ta garderoba dla mnie traciła tam sens. Wyszedł bardzo fajny, bardzo duży pokój. Pozdrawiam Ps a ja już mieszkam ponad 9 miesięcy - jak to szybko zleciało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts