Gość 28.01.2003 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2003 Jeśli wejście jest w wiatrołapie, to sam wiatrołap robi się bardzo "nieustawny" - nie zmieści się tam np. szafa na kurtki i płaszcze. Tak samo w samym pomieszczeniu gospodarczym drzwi "przerwą" ciąg roboczy: umywalka, pralka,blat do prasowania. Trzeba by przemyśleć od nowa zagospodarowanie obu pomieszczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 28.01.2003 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2003 Zaczynam skłaniać sie do nie robienia żadnych zmian w tym projekcie. Nawet chyba zostawiętaras tam gdzie jest tylko go zawiną na tył domu tak ja sugerowano juz w tym wątku. Przekonał mnie argument jaro o ciągach komunikacyjnych. Jedyne cozrobie to zmniejsze okno z tyłu domu w salonie z 3-działowego na 2-działowe. Jaro, doczytałam się, że nie zrobiłeś schowka pod schodami i że to powiększa optycznia hall. No może, możee.....ale boję się, że będę miała za mało miejsca na różne domowe drobiazgi a przy dzieciach jest to nieuniknione np. sterty butów. A bieganie co chwila na strych tez mi się nie uśmiecha.Pozdrawiam helsim i jaroP.S. A nie dało by się zamieścić więcej zdjęć waszych domów w necie a najlepiej wnętrz....tak mi sie marzy....Pozdrowionka M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.01.2003 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2003 Dom możesz zobaczyć: zobacz do Galerii zdjęć domów Forumistów. Niestety tylko z zewnątrz . Dzięki za pozdrowienia MHAL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emil 28.01.2003 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2003 Czesc, sorry za opoznienie. Co do wejscia do pom. gosp. to Helizm ma racje. Wejscie jest z wiatrolapu. Co do garazu, najlepiej byloby pokazac jakis przyklad, jak znajde w projektach ( a gdzies widzialem) to podam. Poza tym sprobuje opisac, ale uprzedzam, ze lepszy ze mnie kucharz niz plastyk, a kucharzem jestem kiepskim Garaz jest trojspadowy, na jeden samochod oczywiscie z lewej strony budynku. Patrzac od przodu pierwsza czesc dachu jest plaszczyzna rownolegla w przestrzeni do przedniej polaci dachu budynku, ale bardzo wąską , podobnie trzecia czesc jest rownolegla do tylnej polaci dachu budynku i rowna wymiarami tej pierwszej. Srodkowa czesc opada na zewnatrz Wg mnie garaz wyglada lepiej niz te z dachem jednospadowym lub dwuspadowym, ktore czesto widac doklejone w projektach do budynkow dwuspadowych Emil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 29.01.2003 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2003 Widziałam jaro, widziałam jest wspaniały !!! Tak to jest i mój wymarzony domek. Podjęlismy słuszną decyzję o budowie D21 M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.01.2003 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2003 MHAL: Domek jest wspaniały - tu się zgadzam , głównie dzięki dobremu projektowi - wystarczy go nie sp... Czekamy na zdjęcia Twojego domu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 29.01.2003 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2003 jaro i helsim ! A jak to u nas wygląda z wentylacją, kominkiem i rozprowadzeniem ogrzewania kominkowego po domu? Myślałam też o rekuperatorze. Może macie jakieś doświadczenie lub chociaz opinie o tych moich pomysłach w naszym D21. Dzisiaj jestem umówiona z facetem od kominków. Zobaczymy co powie i ile sobie zaśpiewa Pozdrawiam M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 29.01.2003 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2003 Witam,Jeszcze jedno pytanie o garazu do Emila. Czy dach tego garazu wyglada jak w projeckcie MURATORA C27?Pozdrowienia,Pagin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 29.01.2003 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2003 Witam,Jeszcze jedno pytanie o garazu do Emila. Czy dach tego garazu wyglada jak w projeckcie MURATORA C27?Pozdrowienia,Pagin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emil 29.01.2003 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2003 Do Pagina, zgadza sie, chuba zosatne kucharzem Emil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 01.02.2003 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2003 Witam,Coraz bardziej sie sklaniam do wyboru projektu D21, a wlasciwie miejscowy plan zagospodarowania mnie zmusza - nie wolno budowac domow z dachem czterospadowym. Lecz jednoczesnie meczy mnie problem garazu przy lub obok domu. I tu pytanie (moze niezbyt zwiazane z projektem): czy podatek od nieruchomosci od wolnostojacego garazu jest taki sam jak od budynku mieszkalnego?. A moze lepiej (ze wzgledow podatkowych) nazwac taki garaz "wolnostajacym pomieszczeniem gospodarczym"?Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helism 03.02.2003 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2003 U nas kominek jest narazie w sferze projektów. Miejsce jest przygotowane, rozprowadzenie jeszcze nie, ale mój mąż twierdzi, że nie trzeba będzie wiele rozwalać. Dół mamy w zasadzie jednoprzestrzenny, prócz pokoju i łazienki, więc nie będziemy nic rozprowadzać, dwa pokoje u góry załatwi się jedną dziurą, a reszta przez strych w izolowanych rurach.Wentylację mamy grawitacyjną, działa dobrze. Rekuperator to dobra rzecz, ale stosunkowo droga, więc to chyba także pieśń przyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 17.02.2003 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2003 Witam,Dzisiaj ogladalem projekt D21. Mam do Was pytanie. Czy wysokosc pomieszczen na parterze - 2,58m - to nie jest zbyt nisko? Co sadzicie o podniesieniu wysokosci scian na parterze o 20-25 cm?. Czy, przy zgodnej z projektem, wysokosci scian nie ma problemu z umieszczeniem w podlodze ogrzewania podlogowego?Dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.02.2003 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2003 Witam. Też myślałem nad tą wysokością. I w końcu dałem więcej - na gotowo wyszło 2,75. I tak jest dobrze - zmieścił się bez problemu sufit podwieszany i podłogówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 18.02.2003 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2003 My też podnosimy do 2,70 a może nawet ćut więcej. Lubię przestrzeń i wysokość zaproponowana w projekcie to było dla mnie za mało. A przy podłogówce podobno należy też pamiętać o podniesienu okien. Prawda to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 18.02.2003 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2003 Witaj Jaro,O ile podniosles wysokosc sciany na parterze?. Czy zwiekszyles takze wysokosc scian na poddaszu i o ile?. Czy w zwiazku z wyzszymi scianami dales wieksze (wyzsze i szersze) okna? Jakie sa konsekwencje (konstrukcyjne i budowlane) podwyzszenia sciany na parterze (ew na poddaszu)?. Wedlug mnie to schody i komin. Czy inne takze?Dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.02.2003 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2003 On 2003-02-18 21:23, Pagin wrote: Witaj Jaro, O ile podniosles wysokosc sciany na parterze?. Czy zwiekszyles takze wysokosc scian na poddaszu i o ile?. Czy w zwiazku z wyzszymi scianami dales wieksze (wyzsze i szersze) okna? Jakie sa konsekwencje (konstrukcyjne i budowlane) podwyzszenia sciany na parterze (ew na poddaszu)?. Wedlug mnie to schody i komin. Czy inne takze? Dziekuje i pozdrawiam Ściany na parterze o wysokość jednego bloczka b/k + 7,5 cm wieńca. W sumie 22 albo 23 cm. Wysokosci scian na poddaszu nie zwiekszylem. Schody faktycznie przerobiłem - skorygowałem każdy stopień. Komin - też. Nic innego. Okna i i drzwi takie jak w projekcie. Nie zmieniła się też bryła domu. [ Ta wiadomość była edytowana przez: jaro dnia 2003-02-19 09:58 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 19.02.2003 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2003 Witam, Jaro - dziekuje za odpowiedz. Czy wieniec 7,5cm to dodatkowy element czy tez zwiekszyles wysokosc wienca z projektu? Dziekuje, pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.02.2003 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2003 Te parę centymetrów więcej wyszło ze zmiany stropu na wylewaną płytę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 22.02.2003 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2003 Witam,Czy macie informacje o wybudowanym D21 w okolicach Gdanska lub Gdyni (telefon lub adres). Jezeli tak to prosze na prywatny emailDziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts