Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek na Kaszubach, czyli u K&M

kamiku

Recommended Posts

Witam się u Ciebie Kamiku:welcome:, dopiero dzisiaj tu trafiłam, przejrzałam cała galerię, wątku jeszcze nie przeczytałam ale obiecuje to nadrobić, bardzo mi się tu u Ciebie podoba, takie jasne, bardzo eleganckie te Twoje wnętrza, pięknie:rolleyes:, obiecuję zaglądać jesli pozwolisz i doczytać wszystko:bye:

• Odpowiedzi 486
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kamiku melduję, że przeczytałam wszystko, na początku sobie założyłam że może dziś połowę , jutro resztę, ale mnie wciągnęło na dobre:)

Pięknie, jaśniutko, elegancko, te wnętrza chyba bardzo oddają Twój charakter, osoby bardzo wrażliwej i delikatnej, zgadza się?, bardzo mi się podoba i już tu zostaję, pozdrawiam i mam nadzieję że już u Ciebie lepiej, trzymam kciuki:hug:

Czesc Ewus :hug: ten moj powrot to jeszcze nie tak na dobre.. :( no chyba, ze nastroj bedzie mi teraz bardziej dopisywal i bede sie mniej zadreczac ;)

Kamiku melduję, że przeczytałam wszystko, na początku sobie założyłam że może dziś połowę , jutro resztę, ale mnie wciągnęło na dobre:)

Asiu, bardzo milo, ze chcialo Ci sie przebrnac przez tych nascie stron mojej galerii ;) Mam nadziej, ze bedziesz moim czestym gosciem :yes:

Pięknie, jaśniutko, elegancko, te wnętrza chyba bardzo oddają Twój charakter, osoby bardzo wrażliwej i delikatnej, zgadza się?, bardzo mi się podoba i już tu zostaję, pozdrawiam i mam nadzieję że już u Ciebie lepiej, trzymam kciuki:hug:

To prawda, ze moge sie utozsamiac z wnetrzem naszego domku :) uwielbiam te kolory, swietnie sie w nich czuje i wypoczywam :cool:

Wrazliwa - owszem, ale tylek mam twardy :D Bywaja lepsze i gorsze momenty, jak u kazdego.. Kiedy na pierwszym planie byla organizacja slubu i wesela, potem kupno domu i jego wykanczanie, a w 'miedzyczasie' dalsze i blizsze wyjazdy, to nie mialam czasu na dola :no: teraz tamte emocje ucichly, wiec i trudniej sie nie przejmowac tym co mnie dreczy.. :( Ale ze generalnie jestem optymistka i wierze, ze wszystko sie ulozy, to sa to tylko chwilowe zalamania :)

Nicol, witaj :welcome: i zapraszam czesciej! :)

Moze w tym tygodniu uda mi sie wstawic troche nowych fotek, m.in. z zabudowa sypialni :wiggle:

Edytowane przez kamiku

W poniedzialek zamowilismy meble na taras :wiggle:

Poki co tylko komplet dwa fotele, sofa i stolik, ale i tak ciesze sie juz bardzo, ze wreszcie bedzie mozna wypic w weekend poranna kawe na tarasie :D

Docelowo planujemy jeszcze stol z krzeslami, tylko ze nie chce takiego w kolorze drewna :no: a takich jest najwiecej.. Najbardziej pasowaloby nam cos w szarosci, antracycie, ostatecznie bieli :yes: No i stol musi miec mozliwosc zlozenia/odkrecenia nog, bo trzeba go gdzies poza sezonem trzymac, a za duzo takiego miejsca nie mamy :(

http://s22.postimg.org/k5yg23xbl/mebelki.jpg

free picture hosting

Hej Kamiku:D mebelki tarasowe pierwsza klasa, jeśli możesz podaj proszę skąd one i ile??:cool:

a weszlam do Twojego wątku bo chcialam Ci powiedziec, że tak sie wczoraj napaliłam na Twoją słatkę z awokado, paluszkami krabowymi itd , której przepis podałaś chyba jak dobrze pamiętam u Venuski, że nóżkami caly dzien przebieralam i myślałam , że wieczorkiem zrobie .. tylko niestety męża poprosilam o zakupy .. ( o ja głupia:mad:) o on mi przyniósł .. paluszki rybne w panierce:( i jeszcze się kłocił, że nie było takiego czegoś jak paluszki krabowe tylko paluszki surimi ( to wlaśnie przeciez mialo być) albo paluszki rybne w panierce.. to wziął co droższe :mad::lol2:

ale dzisiaj wezmę sprawy w swoje ręce i :stirthepot:

Miłego dnia życzę:bye:

ps w aprawie lustra nie wiem czy pomogę ale myśle , że takie Marjelkowe rzeżbione fajnie by wygladało.. albo proste w białej ramie jak radzila Venuska choć ja bym na Twoim miejscu wzięła to srebrne - masz tak jasno, przejrzyście i świetliscie a ono doskonale się wpisuje w takie wnętrza (moim zdaniem) a nadto jest fajnie charakterne i zwraca uwagę .. no chyba, że nie chcesz jakośc specjalnie przyciągać tam wzroku .. bo masz tam np włączniki, gniazdka, kaloryfery to wtedy białe..

alem doradzila:lol2: sorki sama dumam nad lustrami do siebie od kilku miesięcy.. tyle, że u mnie to gorsza sprawa bo mieszkamy juz długo, gusta się zmieniają, dom ma hmm.. charakter eklektyczny:cool: więc dopiero mam zagwozdkę:(

kamiku!!! wow!!! ten komplet tarasowy jest zarabiaszczy :D

bedzie wygladac pieeeknie na tarasiku...ehh ahhh ohhh

kiedy to ja bede miala wykonczone wsio u mnie:(

tez chce takiego miec i kaffe na tarasie pic:oops:

Milego dnia :D

p.s. a coz to za przepis na ta salatke? :popcorn:

Hej Karolka, dziekuje za odwiedzinki :hug:

Hej Kamiku:D mebelki tarasowe pierwsza klasa, jeśli możesz podaj proszę skąd one i ile??:cool:

Zamowilismy w LM teraz byla jakas promocja :D

http://www.leroymerlin.pl/relaks-w-ogrodzie/meble-ogrodowe/zestawy-mebli-ogrodowych/zestaw-mebli-ogrodowych-curver,p207512,l209.html#!oceny

a weszlam do Twojego wątku bo chcialam Ci powiedziec, że tak sie wczoraj napaliłam na Twoją słatkę z awokado, paluszkami krabowymi itd , której przepis podałaś chyba jak dobrze pamiętam u Venuski, że nóżkami caly dzien przebieralam i myślałam , że wieczorkiem zrobie

Mam nadzieje, ze dzisiaj sie uda i ze bedzie smakowala :D

ps w aprawie lustra nie wiem czy pomogę ale myśle , że takie Marjelkowe rzeżbione fajnie by wygladało..

No to mnie najbardziej korci.. :D 'choruje' na nie juz od roku ;)

To biale co Venuska doradzala tez ladne i mysle, ze by pasowalo, ale nie bedzie zwracalo na siebie uwagi.. a ja chcialabym zeby jednak przyciagelo wzrok :yes: No nic, pomysle jeszcze i pewnie w koncu cos wybiore :D

kamiku!!! wow!!! ten komplet tarasowy jest zarabiaszczy :D

bedzie wygladac pieeeknie na tarasiku...ehh ahhh ohhh

Milo, ze sie podoba :D szukalismy czegos dosyc dlugo, bo fundusze bardzo ograniczone mielismy i zawsze bylo cos 'nie tak' :( albo jakosc, albo kolor.. Ten moze nie jest takim wymarzonym, ale mysle, ze bedzie pasowal i dobrze pelnil swoja funkcje :cool:

Milego dnia :D

Dziekuje i wzajemnie :bye:

p.s. a coz to za przepis na ta salatke? :popcorn:

Prosze.. :)

Salatka z paluszkow krabowych

Potrzebne: dojrzale awokado, paluszki krabowe, jajka ugotowane na twardo; do sosu: smietana, majonez, czosnek, swiezy koperek, sol, pieprz.

Awokado obieramy, kroimy w kosteczke, paluszki krabowe pokroic w 2-3 mm krazki, wszystko mieszamy. Na wierzch ukladamy jajka pokrojone w czastki.

Smietane, majonez (proporcje wg uznania, ale tak, zeby sos byl lejacy) mieszamy z wycisnietym czosnkiem, sola i pieprzem i duza iloscia posiekanego koperku. Sosem zalewamy salatke. Nie mieszamy. Prosta, szybka i przeeeepyszna :D

Witaj Kamiku:wiggle:

Kawusia wyśmienita, własnie kończę i zastanawiam sie nad dolewką:yes:

Kupiłam tą pomarańczową, na tą drugą też sie pewnie skuszę;)

Komplecik ogrodowy bardzo mi się podoba, chyba idealnie będzie się bedzie komponował do Waszego domku:D, ja tez jeszcze nie mam mebelków tarasowych ale nie wiem czy w tym roku kupimy, bo trudno nam się zdecydować jakie, no i te wydatki:(, a poza tym mam zestaw rattanowy ze starego domku i chyba on nam na razie posłuży;)

Co do Twoich problemów, to wprawdzie nie wiem co Cię trapi ale ja trzymam kciuki i myślę że wszystko będzie ok:wiggle:, sama w życiu troszkę przeszłam, dlatego :hug:

Asiu, ciesze sie bardzo, ze kawka i Tobie smakowala :yes: mialabym wyrzuty sumienia, gdyby bylo inaczej :lol2::lol2:

Mebelki odebralismy wczoraj, niestety jeszcze nie sa zlozone :( wczoraj nie bylo za bardzo kiedy, dzisiaj tez nie, bo szykuje sie nam imprezka z dwoma Jarkami :D takze wezmiemy sie za nie pewnie dopiero jutro :yes: W weekend postaram sie obfocic i tu pokazac :cool:

Buziaki i milego dnia :hug: