Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek na Kaszubach, czyli u K&M

kamiku

Recommended Posts

• Odpowiedzi 486
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bardzo oryginalna ta bateria - nie miałam pojęcia, że istnieją takie :o

(skojarzyła mi się z trzepaczką do jajek:lol2:)

Trudno sie nie zgodzic :rotfl:

jja bym zrobila jak największe tafle szkla i jak najmniej podzialow:)

:) myslimy podobnie :yes:

Musze to wszystko pomierzyc i sobie rozrysowac :cool:

A jakies sugestie, co dac na okno w kuchni?

witam, mam pytanie odnośnie plafonu w salonie, bo to chyba caboche? jakiej masz średnicy i czy wygodny jest plafon a nie dłuższy zwis. pytam bo prawdopodobnie się na taki zdecyduje, z uwagi na to że w salonie będzie też stół a nad nim chciałam dwa wiszące caboche mniejszej średnicy np. 35 cm. Nad stolikiem kawowym natomiast myślałam właśnie o plafonie ok 50cm nie wiem czy byłby ok.

Domek ładnie urządzany gratuluje:yes:

Witaj Beata :)

Zdecydowalismy sie na plafon, bo nie chcialam obnizac sufitu.. :no: salon jest w miare wysoki, jesli dobrze pamietam, to cos ok 2,80-2,90 m i mysle, ze wystarczy, ze po bokach mamy zabudowy g-k. Poza tym my tez jestesmy wysocy (1,85 i 2 m) i taki zwis na srodku moglby troche przeszkadzac :D

Srednica plafonu to 50 cm, chociaz mogloby byc i 70, tylko ta cena.. :o

Zwisy beda nad stolem w jadalni, jak juz pojawi sie ten docelowy stol, bo chcialabym dobrze rozmiescic to oswietlenie. Nie wiem jesczze jakie, na ten moment mamy 3 pomysly (ponizej), ale nadal szukam inspiracji :cool:

1) trzy sztuki

http://s18.postimage.org/5fu1kla49/pirum_d.jpg

free image hosting

2) 4 pojedyncze sztuki albo na jednej listwie:

http://s15.postimage.org/dyy838x7f/eglo_diamond_1.jpg

images

http://s11.postimage.org/vuj3gm28j/eglo_diamond_90696.jpg

photo upload

3) 2 sztuki (sr. 35 cm): http://s10.postimage.org/4pkdkxmax/cabo.jpg

free image hosting

No to skoro Ty z Kaszub to jak mogłam tu nie zajrzeć i się nie przywitać. Ja ze Słupska więc po sąsiedzku :) ale było lato kiedy na Kaszubach pracowałam przy zbiorze truskawek :lol:razem z koleżanką zjechałyśmy pół tego pięknego regionu na stopa ;) a ile się wtedy naimprezowałam...:rotfl:

To były moje najlepsze wakacje! Krajobrazy są cudowne więc zazdroszczę Ci tak pięknego miejsca zamieszkania :)

Co się tyczy domku...bardzo mi się podoba z zewnątrz. Osiedle takie eleganckie i w ogóle :) I w środku też fajnie :) jasne, przyjemne kolory. Jestem fanką szczególnie Twojej podłogi w salonie :) No i to duże okno....

Możesz napisać co to za drzwi prysznicowe w tej łazience nie szarej, nie fioletowej tylko w tej trzeciej ;) co za firma, jaki wymiar, jak się sprawują i jeśli mogę spytać to ile kosztowały :oops:

Pozdrawiam i podglądam :)

Czesc Korozja :bye:

widze, ze z Ciebie kolejna fanka Kaszub ;) zgadzam sie w 100%, sa przepiekne :)

Jeszcze pare lat temu Slupsk byl mi szczegolnie bliski - mieszkali tam moi pradziadkowie..:yes: sentyment pozostal, ale obecnie odwiedzam tam juz tylko cmentarz.. :(

A tu widok z lotu ptaka 'polanki', na ktorej budowane jest nasze osiedle:

http://s9.postimage.org/t75onadjz/image.jpg

photo sharing

Jak przyjemnie sie czyta mile komentarze dotyczace naszego domku.. :wiggle:

Dzrzwi prysznicowe mamy firmy SanSwiss, grupy Ronal, seria Pur Light S, model PLS2, w obu lazienkach identyczne ;) (w tej o ktorej mowisz i w tej fioletowej. W szarej jest tylko wc). Jestem z nich bardzo zadowolona, bo mimo, ze sa przesuwane, to nie ma w nich praktycznie niedostepnych zakamarkow, ktore trudno jest wyczyscic :yes: Cena poszla na priv :)

Edytowane przez kamiku

Dzień człowieka nie było a tu tyle rzeczy się przewinęło:jawdrop:. Musze na spokojnie do tych schodów wrócić.

Widoki cudne. Chyba wiem gdzie to Twoje jezioro;) Patrzę na takie obrazki i cały czas nie mogę uwierzyć, że w takim pięknym miejscu mieszkamy:)

Witaj Reni, mmajeczkaa, mayadaski

:)

Ciesze sie, ze do mnie zajrzalyscie :yes:

jezu jak pięknie na tych Kaszubach:jawdrop:

Widoki cudne. Chyba wiem gdzie to Twoje jezioro;) Patrzę na takie obrazki i cały czas nie mogę uwierzyć, że w takim pięknym miejscu mieszkamy:)

Dokladnie.. a teraz jeszcze te kolory... http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/autumn/smileys-autumn-736582.gif

bardzo ładnie wszystko wygląda, moje klimaty i to pewno wiesz, piękny duży przestronny salon, ale tak patrzę na twoją kuchnie i ona malutka mi sie wydaje jak na dom, ile ma m2?

http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/thanks/smileys-thanks-655448.gif

Tak zeby uscislic, to mamy polowe blizniaka ;) w sumie 156 m2, a kuchnia ma ciut ponad 9m2 - fakt, moglaby byc wieksza :yes:

Hej :bye:

Zaglądam ,tylko nie miałam czasu ,żeby coś napisać :(

Jeżeli chodzi o schody ,to jeżeli ma być poręcz ,to podoba mi się wersja z przerwami :yes:.A nie wolałabyś samego szkła ??Tak jak u MarJel-ki :cool:

Rozumiem Ola, ze Ty teraz zajeta bardzo :yes:

Schody marjelki piekne, ale u nas chyba nie bardzo zdaloby egzamin takie mocowanie na sruby, takze na 99% bedzie wersja z porecza i przerwami ;)

A jesli chodzi o oswietlenie nad stolem w jadalni, to co byscie sugerowaly?

No i moze mogle liczyc na jakis wsparcie w kwestii okna w kuchni - w co je ubrac ;)

Witam, domek zapowiada się następne cudeńko :)

Co do mebli wypoczynkowych to posiadam ten narożnik Rosa i POLECAM jest super wygodny i dobrze wykonany

Miałabym prośbe napisz mi gdzie kupiłas ten dozownik na mydło (białą kule) bo ja mam taka samą czarna kupiłam w LM ale nigdzie nie mogę dokupic białej

Bede wdzięczna za info

Co do mebli wypoczynkowych to posiadam ten narożnik Rosa i POLECAM jest super wygodny i dobrze wykonany

Miałabym prośbe napisz mi gdzie kupiłas ten dozownik na mydło (białą kule) bo ja mam taka samą czarna kupiłam w LM ale nigdzie nie mogę dokupic białej

Bede wdzięczna za info

Mam taki sam biały dozownik i kupiłam go w LM, tyle, że u mnie tylko białe były.

Bede wdzięczna za info

Witaj casse :) milo, ze Ci sie u nas podoba, chociaz jeszcze mnostwa brakuje :yes:

No wlasnie wszyscy zachwalaja te meble, producent jest w grupie kler - robia na tych samych stelazach, uzywaja tych samych skor, tylko nazwa inna :cool: i cena mi bardziej pasuje :D

Dozownik kupowalam w BRW, ale w marketach budowlanych tez tego typu widzialam i chyba jeszcze w tesco :)

Prawie po sąsiedzku mieszkamy:) Wczoraj przejżdzałam niedaleko Ciebie:)

A Ty tez Kartuzy, czy juz Wejherowo ? ;)