Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek na Kaszubach, czyli u K&M

kamiku

Recommended Posts

a będziesz je odslaniać , nie przeszkadza ci ,że okno będzie puste. chyba masz sąsiadow blisko.

No wlasnie od strony ogrodu nie mam sasiadow tak, zeby ktos mogl mi patrzec w okno - vis a vis jest las :wiggle:

możeżaluzje do kuchni. u ciebie pasują albo biale albo aluminiowe:yes:

Do kuchni proponowałabym białą ,prostą roletę rzymską albo białe żaluzje :yes:

zaluzje kojarza mi sie z dziecinstwem.. nie cierpialam ich sprzatac :lol2: i mysle, ze przez te lata nic sie nie zmienilo :D

Chyba jednak pojde w kierunku rolt rzymskich bialych, albo jasniutko szarych ?

• Odpowiedzi 486
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ojejku dlaczego ja dopiero teraz zobaczylam że zalozylas galerię. Pięknie u Ciebie. Tak sobie tylko myślę że niedługo Trójmiasto wejdzie na Twoje Kaszuby SUPER masz jezioro wiesz jak się po nim na bojerze SUPER zimą jeździ? No i kilka km obok morze zazdraszczam. Znam te okolice jak własną kieszeń piekna. Pozdrawiam

Witaj emiranda :) Galeria zaledwie od 2 dni, nie chcialam wiecej zasmiecac watkow innych forumowiczek swoimi dylematami :)

Mam nadzieje, ze to zagarnianie terenow przez Trojmiasto jesczze troche portwa.. ;) cuuudownie zalatwia sie sprawy w urzedzie gminy - zero kolejek, urzednicy pamietaja, rozpoznaja :wiggle: Wiecie, co nam przy zmianie meldunku powiedzieli - 'mamy nadzieje, ze bedzie sie panstwu w naszej gminie milo mieszkalo' - to bylo taaakie mile :D I taka odmiana po Gdansku ;)

No więc tak ;) w kuchni bym widziała roletę rzymską białą, szarą albo czarną ale chyba czarna by mi się najbardziej podobała ;) no i też plisy byłyby ok bo opuszczone za dnia zasłonią a ale nie zaciemnią ;) skoro kuchnia otwarta na salon to może roleta w kolorze zasłon salonowych? Możliwości jest dużo a przecież to nie jest na stałe zawsze można zmienić ;)

Drewniane żaluzje też by pasowały ale to kuchnia gdzie się gotuje. Okap okapem ale opary i inne takie osiadałyby na tej żaluzji. A skoro Ty nie przepadasz za ich czyszczeniem to lepiej sobie odpuścić ;)

Proste zasłony w salonie to dobry pomysł, zasłonią grzejniki :cool: tylko co zimą kiedy grzejniki powinny być odsłonięte żeby ciepło dobrze się rozchodziło:???: wtedy pasowały by delikatne, zwiewne firany a do zaciemnienia żaluzje albo np roleta rzymska tylko chyba u Ciebie za mało miejsca nad oknem...hm..

Jeżeli chodzi o lampy to jestem za 3 propozycją ;)

Przejrzałam wszystko dokładnie bo wczoraj w telefonie slabo widziałam. Bardzo mi się podoba fajny będziesz miała domek kuchnia z czarnym blatem rewelka no i ta okolica , ja jestem pod duzym wrazeniem, także dlatego, ze mysmy się bardzo napalili na te domki mąz miał pracować obok, w tej samej miejscowości takie były plany, jednak niestety nic z tego nie wyszło :( była tez opcja z druhiej strony jeziora :yes: dlatego tez bardzo Ci zadroszczę. Zdjęcia okolicy nie oddaja tego jak jest naprawde tam pięknie. :)

Casse, a Ty masz ten n naroznik w skorze? w jakim kolorze?

Dzięki na namiary na dozownik mam nadzieje ze dostane bialy

Tak naroznik mam w skórze-kolor brązowy taki czekoladowy

Biały piekny ale nie jak sie ma małe dziecki

Smieje sie ze gdybym wzieła carabu (bo sie wachalismy) to juz dawno bym materiał zdarła tak czesto go myje bo male rączki są wszędzie

Do naroznika mam jeszcze wielką pufe wprawdzie z innej serii ale pasuje idealnie tylko nózki u producenta zamawialm zeby były takie jak w rosie

Agalind u nas w LM były tylko czarne i fioletowe a ja na biały bardzo choruje

Hej Dziewczyny :)

caly weekend mnie tu nie bylo, bo w ogrodzie z mezem pracowalam.. pogoda sliczna, to chcielismy czas wykorzystac i drewutnie robilismy ;)

Mam nadzieje, ze jutro skonczymy, to pochwale sie fotkami :D

Ala, Justynka, witam Was u siebie :bye:

Korozja, Monika, Ola, Karola dziekuje Wam za podpowiedzi :yes: Jestem praktycznie pewna, ze w kuchni dam rolete rzymska z polprzezroczystego materialu.

W salonie to nie do konca jestem ürzekonana do takiego rozwiazania, bo ciezko otwierac sie bedzie drzwi balkonowe.. myslalam raczej o firance - jakiejs bialej, prostej i grubszych zaslonach. Myslicie, ze cos takiego by pasowalo do tego co planuje w kuchni..? a co w jadalni - roleta rzymska, czy opcja z firanka i zaslonami?

No i prosilabym jeszcze o jakies opinie w sprawie oswietlenia :)

Emiranda, to znaczy, ze moglysmy byc sasiadkami ?? :lol2:

Raaany, jak my bysmy chcieli sie zalapac do ktorejs z firm, ktore sa przy tej naszej glownej trasie.. moj M dojezdza teraz 60 km w jedna strone.. ja mam sporo mnie, bo jakies 25 km ale przez korki dojazd zajmuje mi ok 45 min, czasem dluzej..

Wasz domek tez w ladnej okolicy wybudowaliscie, chociaz jak zatesknicie za Kaszubami, to w razie czego osiedle sie wciaz buduje :D

Casse, a podpowiedz prosze z jakiej serii macie ta pufe, bo my tez planujemy i fajnie byloby miec wieksza :)

My mamy wlasnie troche dylemat odnosnie koloru skory - szary albo zlamana biel.. ze wzgledow praktycznych dobrze byloby wybrac szara, jednak chyba, juz tak na 90%, mimo wszystko zdecydujemy sie na biala :yes:

Casse, a podpowiedz prosze z jakiej serii macie ta pufe, bo my tez planujemy i fajnie byloby miec wieksza :)

My mamy wlasnie troche dylemat odnosnie koloru skory - szary albo zlamana biel.. ze wzgledow praktycznych dobrze byloby wybrac szara, jednak chyba, juz tak na 90%, mimo wszystko zdecydujemy sie na biala :yes:

tak mamy z tej serii http://www.ekoline.pl/15/meble-wypoczynkowe/p/392

Tylko nózki musielismy dodatkowo zamówic takie jak w Rosie

Ale to nie problem i koszt chyba 100zł

Napewo maja te zestaw w salonie

wiec można zobaczyc na zywo

a będziesz je odslaniać , nie przeszkadza ci ,że okno będzie puste. chyba masz sąsiadow blisko.

możeżaluzje do kuchni. u ciebie pasują albo biale albo aluminiowe:yes:

Ja równiez witam i podziwiam:) No i od razu wielkie veto dla zaluzji.

Tego się nie da sprzatnac i koniec.. Miałam kiedys i aluminiowy syf, a w Irlandii grube drewniane. W obu przypadkach MASAKRA.