mnowak355 16.10.2012 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Witam Chciałbym zapytać jak teraz wygląda uzyskiwanie decyzji WZ, Nadmienię że działka leży niedaleko obszaru chronionego Natura2000.Wystąpiłem o warunki zabudowy na dom jednorodzinny. Jak teraz wygląda uzyskanie decyzji, chodzi mi o warunki środowiskowej. Czy jest to tak:Składam wniosek do gminy-gmina wysyła informacje do RDOŚ czy konieczne jest wykonywanie raportu-RDOŚ po informacji z gminy: -wydaje postanowienie o braku konieczności wykonywania raportu -wydaje postanowienie o konieczności sporządzenia raportuW pierwszym wypadku sprawa wraca do gminy i wydawana jest decyzja WZW drugim trzeba wykonać raport, dostarczyć go do RDOŚ i po pozytywnej decyzji sprawa wraca do gminy i wydawana jest decyzja WZCzy ktoś mógłby sprawdzić czy nic nie pomyliłem?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ludwik_13 17.10.2012 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Mniej więcej tak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest Maciej 17.10.2012 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 W mojej ocenie jest inaczej.Zależy co budujesz - sprawdz w rozporządzeniu § 2 i 3. Jeżeli twoja budowla nie jest objęta ww. §§ to bez decyzji OOS, ale najlepiej wystąpić do organu właściwego dla OOS, wskazać że inwestycja nie jest objęta rozporządzeniem (2i 3 § rozporządzenia) i wnieść jednocześnie o umorzenie postępowanie w ww sprawie. Wowczas składasz wniosek o wz oraz z decyzją ws umorzenia postępowania w sprawie OOŚ. -Uzyskujesz WZ i wnioskujesz o PnB. Chęnie o szczególach pogadam na prv.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mnowak355 18.10.2012 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 W mojej ocenie jest inaczej. Zależy co budujesz - sprawdz w rozporządzeniu § 2 i 3. Jeżeli twoja budowla nie jest objęta ww. §§ to bez decyzji OOS, ale najlepiej wystąpić do organu właściwego dla OOS, wskazać że inwestycja nie jest objęta rozporządzeniem (2i 3 § rozporządzenia) i wnieść jednocześnie o umorzenie postępowanie w ww sprawie. Wowczas składasz wniosek o wz oraz z decyzją ws umorzenia postępowania w sprawie OOŚ. -Uzyskujesz WZ i wnioskujesz o PnB. Chęnie o szczególach pogadam na prv. Pozdrawiam Witam Masz na myśli to rozporządzenie: rozporządzenie w sprawie przedsięwzięć mogących znacząco oddziaływać na środowisko 2010. Tam są większe inwestycje i w przeważającej większości to inwestycje produkcyjne. Na pewno do jednorodzinny nie "łapie" się w te paragrafy. Martwi mnie inna rzecz w ustawie o środowiskowych....jest jakiś przepis według którego każdą inwestycje można zakwalifikować do tzw. trzeciej grupy i wtedy raport nieunikniony. Mam nadzieję że skończy się na informacji z gminy do RDOŚ i karcie informacyjnej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts