Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

B35 na strop - jest sens?

Recommended Posts

Skoro tak jest to dlaczego ja się nie dorobiłem darmowego domku? Przecież powinienem być złodziejem.

Może nim nie jesteś.

Dziwi mnie Twoje stanowisko i udawanie dziewicy w bu...elu. Wiesz doskonale jak jest. Nie każdy buduje swój dom na czyjś koszt bo nie każdy jest złodziejem, ale Twój znajomy najwyraźniej tak robi.

Nie chodzi o frustracje, wyżywanie się i dorabianie teorii tylko o złodziejskie praktyki konsekwencją których może być bliższe poznanie się z prokuratorem. Ty rozmywasz temat pytając "skąd wiem że to nie szef" i rozpisując się o swoich budowach.

Nie jest tajemnicą co się dzieje na takich właśnie dużych budowach a Twój znajomy właśnie się w to idealnie wpisuje a Ty udajesz, że nie wiesz o co chodzi. Wystarczy oglądać TV by mieć taką wiedze, a jeśli jeszcze ktoś buduje swój domek w pobliżu takiej dużej inwestycji publicznej typu mosty, drogi to sam doświadczy ofert dostawy betonu (nawet B60), kruszyw, usług transportowych itp w wyjątkowo promocyjnych cenach. Jeśli ktoś nie buduje sie w pobliżu takich dużych inwestycji to wystarczy się pokręcić z CB w okolicy takich inwestycji i trochę posłuchać by mieć jasny obraz.

kurczę, za wcześnie zacząłem, bo niedaleko mnie ma przebiegać obwodnica... ale zaczynają ją budować niestety dopiero za dwa lata :)

A nie ma ktoś w okolicy Wrocławia jakiejś dużej budowy i szuka kierownika. Bo chętnie pokieruję budową i się przy wybuduję. Jak się uda to wezmę materiały nawet na całe osiedle.

To oczywiście żart, ale prawdą jest że na budowach widziałem różne rzeczy łącznie z zakopanymi prefabrykowanymi biegami schodowymi, że nie wspomnę o utylizacji nadmiaru betonu w tzw. dziurze.