Henrykk 16.10.2012 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 (edytowane) Jak prawidłowo wykonać warstwę zbrojącą /klej Knaufa+siatka/ na starym tynku cem-wap? Wielokrotnie widziałem, jak wykonawca robi to za jednym podejściem. Siatka wtedy jest na różnej i wątpliwej głębokości. Znalazłem firmę, która robi to na dwa podejścia. Po pierwszym, utopiona siatka jest trochę widoczna. Po wyschnięciu przychodzi druga, cienka warstwa kleju. Siatka jest idealnie zlokalizowana. Od tej strony w pełni to akceptuję. Jednak mam wątpliwości, czy taki sposób jest akceptowalny technologicznie /mokre na suche/. Edytowane 16 Października 2012 przez Henrykk błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 16.10.2012 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Pytanie jest w jakim tempie wyschnie klej, a dokładniej jak szybko stary tynk wchłonie wodę z kleju i czy ten ostatni chwyci nim ta woda zostanie wchłonięta. Jak masz wątpliwości - zlej ściany wodą - by po nałożeniu kleju jej nie chłonęły w takim tempie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Henrykk 19.10.2012 06:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Można czy nie można tak robić? Jak stanowią przepisy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LAG 19.10.2012 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Przepisy.. przepisy... Zagruntuj ścianę porządnie gruntem głęboko-penetrującym. W pierszym etapię zatapia sie siatkę w kleju (najpierw smarujemy scianę klejem, potem nakładamy siatke i zasmarowywujemy siatkę klejem), w drugim etapie wykonujemy warstwę wyrównującą, czyli cienka warstwę kleju na powiezrchni. Najlepiej jest tę druga warstwę kleju wykonać w momencie niepełnego wyschnięcia pierwszej warstwy, wtedy kleje zwiążą ze soba najmocniej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts