sebek17 17.10.2012 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Cześć wszystkim! Wylewki w całym mieszkaniu zostały wykonane, zostawiony został tylko fragment łazienki około 90cmx90cm otoczony z trzech stron ścianami tak, aby służył jako kabina bez brodzika. Odpływ liniowy kupiony. Chciałbym wykonać wylewkę tego fragmentu we własnym zakresie. Mam wobec tego kilka pytań: - czy taki fragment wylewki przeznaczony pod prysznic również powinien posiadać dylatację, a jeśli tak, to jak tę dylatację następnie zabezpieczyć przed wodą,- widziałem artykuły o łazienkach bez brodzika i wykonywaniu wylewki ze spadkami, nie wspominano tam nic o zbrojeniu wylewki, czy taki mały fragment również powinien posiadać zbrojenie? - pewnie nie zaszkodzi- jako hydroizolacja przed położeniem płytek posłuży jakiegoś rodzaju folia w płynie, ale pytanie czy również samej wylewce nie nadać wodoszczelności (niewielki to fragment, więc koszt samej zaprawy, nawet jak miałby być dwa razy większy nie będzie przeszkodą), może są jakie preparaty dodawane do zaprawy lub nawet jakieś specjalne wodoszczelne zaprawy nadające się na wylewkę,- czy pod samą wylewkę kłaść jeszcze folię?- czy odpływ liniowy, który ma zostać zatopiony w wylewce ma być po prostu odtłuszczony, czy może dodatkowo jakoś zabezpieczony (np. pokryty od zewnątrz jakąś elastyczną hydroizolacją) na styku z cementem (chodzi mi o tę część zanurzoną w wylewce)? - tzn. czy wylewka "chwyci" metal, z którego wykonany jest odpływ, czy może przez jakieś nawet minimalne kurczenie się materiałów zrobi się szczelina pomiędzy odpływem a wylewką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts