bartosz11 17.10.2012 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Witam Od pewnego czasu cieknie w mojej instalacji śruba/śrubunek (w obiegowej instalacji ciepłej wody, czyli jak zagrzeję wodę i włączę pompę w tym obiegu, ciepłą wodę mam od razu po odkręceniu kurka, ale mniejsza o to). Przeciek jest mały, stróżka o średnicy 1/10 zapałki, ale w 2-3 dni litr się uzbiera. Czy taką śrubę da się dokręcić? Czy tylko wymienić? Przeciek zaznaczony na czerwono, na jednym zdjęciu widać nawet kroplę wody w miejscu, w którym przecieka. pozdr bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekgips 17.10.2012 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Witam , o ile dobrze widzę to nie jest śrubunek tylko zawór zwrotny , który skoro cieknie należy wymienić na nowy Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 28.10.2012 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Nie jest on jakoś krzywo wkręcony. Coś mi jego oś z rurami nie pasuje.Tak jak kolega wyżej pisze - wymienić na nowy. Koszt nowego nie więcej jak 30zł + robocizna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts