free_shop 15.11.2012 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 (edytowane) Prace dobiegają końca przedstawiam mały fotoreportaż, trzy dni wycięte z życiorysu, chociaż nie powiem że jak na amatora i na pierwszy raz jest naprawdę nie źle [ATTACH=CONFIG]148305[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]148306[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]148307[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]148308[/ATTACH] Mam pytanie czy przy krawędziach na przy sufie i podłodze dać silikon, czy lepiej fugą? Co do drziwczek rewizyjnych to zastosuję patent dwóch płytek przyklejonych do cienkiej blachy i z jednej strony przyklejonej do ściany żeby były uchylne, myślę że powinno być ok, tylko nie mam skąd takiej blachy wziąść Sorryyy za otwartą klapę na zdjęciu Mała aktualizacja, przykręciłem zlew i lustro [ATTACH=CONFIG]148426[/ATTACH]Kup dzwiczki rewizyjne tego typu http://www.krotonplus.com.pl/sub,pl,ramki-rewizyjne.html Są różne rozmiary (typowe dla płytek). ścianka jest grubości fugi (możesz ew. uzupełnić braki fugą, lub silikonem). Płytkę przyklejasz do blachy. Jeżeli chcesz zajrzeć do środka, to w przypadku magnesów "klik" używasz palca. Jeżeli masz zwykłe magnesy, to potrzebna jest przepychaczka do zlewów:-). Co do fug przy suficie i podłodze, "fachofcy" dali fugę. O dziwo jakoś nie pęka. Błąd zrobili przy połączeniu wanny z kafelkami (naprężenia). PS. 3 dni? szybki jesteś! Tu masz jeszcze jedną stronę z wymiarami: http://www.awenta.pl/?maskownice-pvc-(mpcv),96 Edytowane 15 Listopada 2012 przez free_shop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz_and 20.11.2012 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Witam, prace dobiegły w zasadzie do końca, efekt jest super, dodam oczywiście że dumny jestem z siebie. Na wiosnę czeka mnie łazienka którą sam również będę robił, dziękuję wszystkim za porady. Jedna zmoka to te drzwiczki rewizyjne, nie przemyślałem sprawy do końca i niestety widać trochę, ale cóż w porównaniu z tą "oborą" co było to jest niebo a ziemia, pozdrawiam wszystkich. P.S tak swoją drogą wie ktoś może ile wziąłby "fachman" za takie WC ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts