Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Remont mojego WC-eka, pomoc :)

mariusz_and

Recommended Posts

Prace dobiegają końca przedstawiam mały fotoreportaż, trzy dni wycięte z życiorysu, chociaż nie powiem że jak na amatora i na pierwszy raz jest naprawdę nie źle :wiggle:

[ATTACH=CONFIG]148305[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]148306[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]148307[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]148308[/ATTACH]

Mam pytanie czy przy krawędziach na przy sufie i podłodze dać silikon, czy lepiej fugą? Co do drziwczek rewizyjnych to zastosuję patent dwóch płytek przyklejonych do cienkiej blachy i z jednej strony przyklejonej do ściany żeby były uchylne, myślę że powinno być ok, tylko nie mam skąd takiej blachy wziąść :bash:

Sorryyy za otwartą klapę na zdjęciu :rolleyes:

Mała aktualizacja, przykręciłem zlew i lustro :)

[ATTACH=CONFIG]148426[/ATTACH]

Kup dzwiczki rewizyjne tego typu

http://www.krotonplus.com.pl/sub,pl,ramki-rewizyjne.html

Są różne rozmiary (typowe dla płytek). ścianka jest grubości fugi (możesz ew. uzupełnić braki fugą, lub silikonem). Płytkę przyklejasz do blachy. Jeżeli chcesz zajrzeć do środka, to w przypadku magnesów "klik" używasz palca. Jeżeli masz zwykłe magnesy, to potrzebna jest przepychaczka do zlewów:-).

Co do fug przy suficie i podłodze, "fachofcy" dali fugę. O dziwo jakoś nie pęka. Błąd zrobili przy połączeniu wanny z kafelkami (naprężenia).

PS. 3 dni? szybki jesteś!

Tu masz jeszcze jedną stronę z wymiarami:

http://www.awenta.pl/?maskownice-pvc-(mpcv),96

Edytowane przez free_shop

Witam, prace dobiegły w zasadzie do końca, efekt jest super, dodam oczywiście że dumny jestem z siebie. Na wiosnę czeka mnie łazienka którą sam również będę robił, dziękuję wszystkim za porady. Jedna zmoka to te drzwiczki rewizyjne, nie przemyślałem sprawy do końca i niestety widać trochę, ale cóż w porównaniu z tą "oborą" co było to jest niebo a ziemia, pozdrawiam wszystkich.

DSC_0001.jpgDSC_0002.jpgDSC_0003.jpgDSC_0004.jpg

P.S tak swoją drogą wie ktoś może ile wziąłby "fachman" za takie WC ??