Maciek ww 08.06.2004 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 Witam! dolaczam sie do pytania! Gdzie mozna kupic niedrogo dobre drewno??? Poludniowa W-wa? Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marszal 09.06.2004 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2004 Właśnie dzisiaj podpisałem umowę na więźbe w technologii Mitek. Ostatecznie utargowałem jeszcze 1000 PLN + dodatkowo dorzucą murłate i usztywnienie konstrukcji. A ile kosztowała cała więźba i na jaki rodzaj dachu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 14.06.2004 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2004 a nie wydaje się Wam, że cena zależy również od surowca i sposobu impregnacji?w mojej okolicy ceny kształtują sie od 550- 650za 1m3, ale w jednym miejscu chciał 750zł - ale materiał był super, przesuszony, impregnacja ciśnieniowa - to mi dało do myślenia i sprawdziłem u innych. okazało się, że prawie wszyscy narzekają na brak materiału, wszystko schodzi na pniu i wygląda to jak zza czasów socjalizmu - wczoraj w lesie - dziś w tartaku - jutro na budowie - pojutrze na dachu. po 3 tyg. jak wietr to osuszy to wykrecają się , deszcz zmył impregnat bo w mokre drewno to służy on tylko jako kolor.swoją więźbę po założeniu wymalowałem całą od nowa ale warto było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vector 14.06.2004 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2004 350 pln/m3 deski calowe nieimpregnowane450 pln/m3 kantówka nieimpregnowana i łaty50 pln/m3 impregnacja zanurzeniowaCeny bez faktury Loco budowa w Warszawie, maj 2004 Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 15.06.2004 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2004 Vector,to ceny najniższe w Polsce!weż przetnij sobie jedna krokiew i zobacz jak głęboko wniknął Ci impregnat - jeśli drzewo było przesuszone powinien wniknąć max 1cm, przy mokrym tylko na samej powierzchni.wg mnie impregnacja zanurzeniowa to zwykłe naciąganie - w przypadku suchego drewna to pije ono tyle impregnatu, że wykonawca poszedłby z torbami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vector 15.06.2004 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2004 Też nie mam zaufania do tej impregnacji, ale wyszedłem z założenia, że poświęce te 800pln (na 16m3) i wezme impregnowane. Dodatkowo zamierzam obleciec więźbę 2-3 razy opryskiwaczem we własnym zakresie po zmontowaniu.Impregnacja ciśnieniowa jest bardzo dobra, ale na więźbę to przesada i raczej zbędny wydatek. Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 15.06.2004 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2004 Vector,jeśli jeszcze nie kupiłes tej więźby to proponuje aby przed impregnacja poleżała sobie na placu z 10dni( rzeczjasna ułożona i poprzekładana) i dopiero niech ją zanurzają. wiatr ją przewieje i impregnat wchłonie się powierzchniowoja swoją więźbę malowałem dodatkowo ale już na dachu - w trzy dni w 3 chłopa oblecieliśmy całość a zużyliśmy na to 100l impregnatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwizdki 29.06.2004 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2004 Witam, Pomorskie, 550 netto, impregnacja zanurzeniowa Pozdrowienia A z którego tartaku? Mogę prosić o namiary? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PRO 04.07.2004 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2004 Właśnie jestem po montażu więźby Mitek, zajebiście mi się podoba , montaż 2 dni bez zakłóceń, nawet mnie nie było na budowie byłem na delegacji, dobre drewno, dokładność wykonania i OK. Polecam więxby wykonane w tej technologii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 06.07.2004 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 Czy to prawda, ze surowiec na wiezbe tak mocno ostatnio podrozal? Cena 650 zl netto jest chyba zbyt wysoka? Jak sadzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 07.07.2004 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 Czy nikt ostatnio nie kupowal wiezby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KIELBIK 14.07.2004 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 uważaj na tzw. więżbę impregnowaną przez zanurzenie - w 90/100 wypadków roztwór impregnatu ma się zamiast 1:4 - 1:100 ja impregnuję sam i wiem co robię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts