sebuś i donia 26.03.2011 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Witamy, zdecydowaliśmy się na ten wspaniały projekt. Może ktoś z Was buduje wg tego projektu i chciałby się podzielić swoimi doświadczeniami. Zapraszamy Wszystkich forumowiczów do wyrażania wszelkich uwag co do tego projektu. Pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebuś i donia 01.04.2011 15:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Projekt mamy już w domu Teraz czekamy na wydanie decyzji przyłącza wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolinda 02.04.2011 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 też myslę o tym projekcie, trzymam kciuki za Was bo chyba będziecie od nas szybsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcez 03.06.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 Witam, my również jesteśmy fanami projektu Dijon II. Szkoda tylko, że jest to projekt nowy, nie ma nigdzie ani zdjęć z budowy, ani komentarzy. Mamy nadzieję że nasze grono wkrótce się powiększy. Projekt planujemy kupić w lipcu, już nie moge się doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcez 04.06.2011 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 oto kilka zmian jakie chcemy wprowadzić. Z najważniejszych to: - poszerzenie garażu o jakiś 1-1,5 m - położenie schodów - zlikwidowanie ściany między salonem a kuchnią (tam gdzie był kominek), rezygnujemy z kominka tradycyjnego na rzecz biokominka a reszta to drobne przesunięcia ścian. Myślimy jeszcze o zlikwidowaniu kilku okien na dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterixx 18.06.2011 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Witam, Wydaje mi się, że poszerzenie garazu o 1m, to nieco mało. Dwa auta chyba sie nie zmieszczą. Ale jak to ma być spory garaz na jedno auto, to uwage cofam Zlikwidowanie sciany z kominkiem, to tez nie jest bajka. Ta sciana chyba jest nośna i zbyt latwo nie da sie wykreslić. Jest to jednak możliwe. Czy ktos buduje Dijon? Strasznie chcialbym go zobaczyc w realu, taki, zeby przynajmniej strop miał zrobiony. A najlepiej z dachem. Miejsce praktycznie bez znaczenia. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suomi 26.06.2011 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Witam, Ja również dołączam do grona sympatyków Dijon'a. Chciałem podpytać was o koszty budowy tego domu - nie wydaje się mieć za dużej bryły - jednak podana wycena na stronie lipińskich trochę szokuje...Za ile wg was uda zbudować się SSZ ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suomi 28.06.2011 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Witam, Ja również dołączam do grona sympatyków Dijon'a. Chciałem podpytać was o koszty budowy tego domu - nie wydaje się mieć za dużej bryły - jednak podana wycena na stronie lipińskich trochę szokuje... Za ile wg was uda zbudować się SSZ ? Co powiecie na takie zmiany (zamiana łazienki z kotłownią i dodanie drzwi z garażu). Ewentualnie rozważam jeszcze lekkie zwiększenie garażu w obie strony (ok. 0,5m) Tym sposobem mamy fajną widną łazienkę z miejscem na pranie/suszarnie/saunę oraz ciemną mniejszą kotłownię (przewiduję ogrzewanie gazowe, więc powinna starczyć) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterixx 02.07.2011 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Witam, Witam, Ja również dołączam do grona sympatyków Dijon'a. Chciałem podpytać was o koszty budowy tego domu - nie wydaje się mieć za dużej bryły - jednak podana wycena na stronie lipińskich trochę szokuje... Za ile wg was uda zbudować się SSZ ? Cena nie jest mała ale i dom spory i skomplikowany. Cena zależy od wielu czynników. A materiały zastosowane do jego budowy też chyba zaprojektowano z górnej półki. Energooszczednośc kosztuje. Jak weźmiesz generalnego wykonawcę, to myślę że nie zmieścisz się w podanej cenie. Jak będzie to system gospodarczy z ojcem, szwagrem i sąsiadem, a materiały też umiejętnie się podmieni, to pewnie ze stówka zostanie w kieszeni (a może i więcej). Aby policzyc koszty trzeba zakasać rękawy, usiąśc do kompa i popracowac nad kosztorysem. Przeglądałem przykładowe kosztorysy Biura Lipińskich i są w/g mnie dobrze robione z dużą szczegółowoscią. Niestety kosztorys kosztuje kilka stówek a jeszcze trzeba poświęcic sporo czasu, aby go zaktualizować do swoich warunków. Jak ktos nigdy tego nie robił, to zajmie to naprawde duzo czasu. Sam zastanawiam się nad zakupem kosztorysu przed podjeciem ostatecznej decyzji w sprawie zakupu projektu. Ja na codzień mam styczność z kosztorysami. Na razie szukam kogos, kto już buduje i zechciałby pokaz swój dom. Niestety bezskutecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manjusha 19.07.2011 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 widzę, że pod komentarzami do tego projektu na stronie Biura Lipińskich, wspomniano o podobnym projekcie do Dijon, ale z podwójnym garażem. Mam na myśli projekt Dayton i jego parametry byłyby bardziej dostosowane do naszych potrzeb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek13 28.07.2011 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Buduje ten dom. Jak coś proszę pisać to podpowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suomi 28.07.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Przemek, zakładaj dziennik budowy i dokumentuj, opisuj i wrzucaj fotki. Ja na pewno będę kibicować! Powodzenia. PS. Na jakim jesteś etapie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek13 29.07.2011 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Jestem na etapie stropu jesli ktoś ma jakieś pytania 607987115. Na bakier jestem z komputerem więc proszę dzwonić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
velvetova_dama 15.09.2011 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 (edytowane) Też mi się bardzo podoba ten dom. Oglądałam projekt na stronie Biura Lipińskich i wizualizacje domu z zewnątrz i szczególnie jego wnętrz robią bardzo dobre wrażenie. Edytowane 15 Września 2011 przez velvetova_dama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterixx 30.09.2011 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Witam, Witam, Ja również dołączam do grona sympatyków Dijon'a. Chciałem podpytać was o koszty budowy tego domu - nie wydaje się mieć za dużej bryły - jednak podana wycena na stronie lipińskich trochę szokuje... Za ile wg was uda zbudować się SSZ ? Robiłes moze kosztorys budowy SSZ lub całości? Dzis rozmawiałem ze znajomym szefem firmy budowlanej - bardziej o ogólnikach niz szczegółach - i stwierdzil, ze przy pewnym wlasnym zaangażowaniu SSZ powinno dać sie wykonać za około 200, moze 220 tys. Nie widzac projektu nie mogl jednak nic konkretnego powiedziec. Pewne elementy tj. okna mogą podnieść koszty. A ja ciągle sie wacham - kupic projekt - nie kupic - kupić - nie kupic Dom swietny - ale podobnie jak wielu zastanawiam sie, czy nie za kosztowny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
happyhonorata 14.10.2011 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Bardzo udany projekt. Prawdopodobnie właśnie na niego się zdecydujemy, ale też z kilkoma zmianami, żeby lepiej dostosować go do swoich potrzeb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suomi 16.10.2011 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Tez myslalem o ok 200 tys za SSZ, ale to chyba nie jest mozliwe.... Dom zostal tak zaprojektowany jak maly bunkier - tony stali, a ławy fundamentowe miejscami 120cm Dodatkowo dwuteowniki podpierające strop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterixx 21.11.2011 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Nie taniej bedzie zamiast klasycznych fundamentów zbudowac dom na płycie fundamentowej?Jak zaprojektowano takie szerokie ławy, to chyba lepiej bedzie zrobic cała płytę. Moze cena bedzie podobna, ale i szybciej i później mniejsze straty energii i tansze ogrzewanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PablAn 05.01.2012 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Witam. Czy ktoś na południu Polski ( Małopolska, Podkarpacie, Śląsk, Kielecczyzna itp) buduje dom według tego projekty i zgodziłby się pokazać efetky swojej pracy? Bardoz proszę o kontakt. 660716499 lub 502472140 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Weronika i Rafał 07.01.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 http://forum.lipinscy.pl/memberlist.php?mode=viewprofile&u=512 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts