Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Instalatorzy pomp ciepła - biała lista

cho_mik

Recommended Posts

• Odpowiedzi 415
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U mnie robiła firma Antom Białystok. Mozna powiedzieć że jestem zadowolony, co prawda na początku instalacja nie działała zbyt dobrze ale wszystko poprawili jak trzeba, a było troche przeróbek. Dużo w tym mojej zasługi i tego forum ale Wykonawca zrobił wszystko jak chciałem...działa bardzo poprawnie, 2 góra 3 włączenia na dobę, sterowanie tez dziecinnie proste...ogólnie polecam. A i chciałbym obalić mit że Viessmann jest bardzo drogi...trzeba Sie spotkać i mocno negocjować, sami wiemy że jest z czego:) bo wyceny "internetowe" rzeczywiście zniechęcają

To co napisales o firmie mozna potraktowac roznie, ale na pewno nie jako "biala" opinie. To partacze wg Twojego opisu. :-)

Ciekawym jak by dzialalo, jak bys byl typowym "zielonym" inwestorem?

PS.

Chyba odgrzalem nieswiezego kotleta z poczatku watku. Sorki. :-)

Edytowane przez Pyxis

Jeżeli ktoś namawia użytkownika GZ na instalację solarów to przecież opłaty stałe za GZ pozostaną bo solary nie ogrzeją domu zimą

Przy przejściu z W3 na W2 po założeniu solarów, 4 stówki oszczędności na oþłatach stałych rocznie. Na temat samej opłacalności się nie wypowiadam.

Nie niepokoi :)

Bo jakoś nie będąc na tej liście nie mogę się wyrobić :)

Roboty mam gdzieś tak do lipca z jakimiś tam lukami a poza tym wróciłem do obsługi technicznej kotłowni :)

To jest to co lubię serwis techniczny i w tym zakresie też jest dużo pracy...

Od nowego mam zamiar bardzo zwolnić do maksymalnie 20 pomp rocznie i więcej czasu mieć dla siebie...

Do tego dołożę kilkanaście rekuperatorów parę odkurzaczy do tego kilkadziesiąt uruchomień zewnętrznych itp.

Plus przeglądy gwarancyjne i pogwarancyjne pomp ciepła i klimatyzatorów ;)

no to sprzedawaj tak bo chyba nie znasz cen ale spoko...

ja robię komplet za ok 23-27k

w pełnym zakresie elektryka, hydraulika, chłodnictwo zawory, zbiornik itp.

i z tego co piszesz jak bym miał zamontować TRI11 wraz ze zbiornikiem 300l i sterownikiem T75 oraz zestawem podłączeniowym, rozdzielnią elektryczną i instalacją za 20k to bym musiał dokładać jakieś 3k no ale jak ty masz takie ceny to startuj i sprzedawaj z montażem za tą kasę.

z tego co mi się wydaję kupiłeś Twoją pompę z dużym upustem jak myślę Atlantic czyścił magazyn :)

powietrzne pompy panasonica i atlantica dla domów 100-150m2 to koszt z zasobnikiem i robocizną powinien być w przedziale 15-20 tyś ani grosza więcej

A widział kolega oficjalne cenniki producentów dotyczących pomp ciepła ? Mowa o Atlanticu i Panasonicu

cen.jpg

cena.JPG

Edytowane przez ArturWi