rwxw 24.11.2012 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 No, chyba że tak, nie jestem na bieżąco, ale jak widzę jakieś dotacje to prawie zawsze jest to wielka ściema. Wyżej przedstawiony cennik niestety to potwierdzał. Oczywiście każdy sobie decyduje sam, czy warto, czy też nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 24.11.2012 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 koszt około 9tys. Zdecydowanie tak, ale nie 12kzł za same solary z dotacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.tyrman 25.11.2012 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 Zdecydowanie tak, ale nie 12kzł za same solary z dotacją.[/quote Ale wątek pięknie meandruje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 25.11.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 (edytowane) U mnie robiła firma Antom Białystok. Mozna powiedzieć że jestem zadowolony, co prawda na początku instalacja nie działała zbyt dobrze ale wszystko poprawili jak trzeba, a było troche przeróbek. Dużo w tym mojej zasługi i tego forum ale Wykonawca zrobił wszystko jak chciałem...działa bardzo poprawnie, 2 góra 3 włączenia na dobę, sterowanie tez dziecinnie proste...ogólnie polecam. A i chciałbym obalić mit że Viessmann jest bardzo drogi...trzeba Sie spotkać i mocno negocjować, sami wiemy że jest z czego:) bo wyceny "internetowe" rzeczywiście zniechęcają To co napisales o firmie mozna potraktowac roznie, ale na pewno nie jako "biala" opinie. To partacze wg Twojego opisu. Ciekawym jak by dzialalo, jak bys byl typowym "zielonym" inwestorem? PS. Chyba odgrzalem nieswiezego kotleta z poczatku watku. Sorki. Edytowane 26 Listopada 2012 przez Pyxis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okobar 26.11.2012 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 no to głupie pytanie... ktoś coś wie o firmie p. Zięby z Prudnika? albo o MiR z Wrocławia? albo o Kojoma z Jelcza-Laskowic (przedstawiciel ppc)? nie chodzi mi o pompy jakie montuja bo to wiem, lecz o to czy ktoś korzystał z ich usług... warci wzięcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stulp 02.12.2012 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 No może po 12 stronach wątku zupełnie niezwiązanego z tematem zacznie się rozmowa na temat.Może ktoś podrzuci jakiś sprawdzonych wykonawców z Łódzkiego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 02.12.2012 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 No może po 12 stronach wątku zupełnie niezwiązanego z tematem zacznie się rozmowa na temat. Może ktoś podrzuci jakiś sprawdzonych wykonawców z Łódzkiego?? ja:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 02.12.2012 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 No może po 12 stronach wątku zupełnie niezwiązanego z tematem zacznie się rozmowa na temat. Może ktoś podrzuci jakiś sprawdzonych wykonawców z Łódzkiego?? My właśnie montujemy dwie powietrzne pompy w Jedliczu B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 02.12.2012 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Jeżeli ktoś namawia użytkownika GZ na instalację solarów to przecież opłaty stałe za GZ pozostaną bo solary nie ogrzeją domu zimą Przy przejściu z W3 na W2 po założeniu solarów, 4 stówki oszczędności na oþłatach stałych rocznie. Na temat samej opłacalności się nie wypowiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 02.12.2012 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 ja:) My właśnie montujemy dwie powietrzne pompy w Jedliczu B. Nie niepokoi Was "krwiopijcy", ze zaden z klientow nie odezwal sie w tym watku i wprost nie napisal: "Polecam hydraulika/mikiego w ciemno. Zero problemow." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 02.12.2012 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Nie niepokoi Bo jakoś nie będąc na tej liście nie mogę się wyrobić Roboty mam gdzieś tak do lipca z jakimiś tam lukami a poza tym wróciłem do obsługi technicznej kotłowni To jest to co lubię serwis techniczny i w tym zakresie też jest dużo pracy... Od nowego mam zamiar bardzo zwolnić do maksymalnie 20 pomp rocznie i więcej czasu mieć dla siebie... Do tego dołożę kilkanaście rekuperatorów parę odkurzaczy do tego kilkadziesiąt uruchomień zewnętrznych itp. Plus przeglądy gwarancyjne i pogwarancyjne pomp ciepła i klimatyzatorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 02.12.2012 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 miki caly czas trzymasz takie ceny jak latem?jeśli tak jesteś dla mnie fenomenem cenowo marketingowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 02.12.2012 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Nie niepokoi Was "krwiopijcy", ze zaden z klientow nie odezwal sie w tym watku i wprost nie napisal: "Polecam hydraulika/mikiego w ciemno. Zero problemow." A widziałeś złe opinie . Internet ma to do siebie ,że jest przewaga niezadowolonych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 02.12.2012 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 miki caly czas trzymasz takie ceny jak latem? jeśli tak jesteś dla mnie fenomenem cenowo marketingowym Że niby za drogo??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 02.12.2012 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 drogo to rzecz względna oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 02.12.2012 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 to nie rozumiem Twojego pytania??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 02.12.2012 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 powietrzne pompy panasonica i atlantica dla domów 100-150m2 to koszt z zasobnikiem i robocizną powinien być w przedziale 15-20 tyś ani grosza więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 02.12.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 no to sprzedawaj tak bo chyba nie znasz cen ale spoko... ja robię komplet za ok 23-27k w pełnym zakresie elektryka, hydraulika, chłodnictwo zawory, zbiornik itp. i z tego co piszesz jak bym miał zamontować TRI11 wraz ze zbiornikiem 300l i sterownikiem T75 oraz zestawem podłączeniowym, rozdzielnią elektryczną i instalacją za 20k to bym musiał dokładać jakieś 3k no ale jak ty masz takie ceny to startuj i sprzedawaj z montażem za tą kasę. z tego co mi się wydaję kupiłeś Twoją pompę z dużym upustem jak myślę Atlantic czyścił magazyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArturWi 02.12.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 (edytowane) powietrzne pompy panasonica i atlantica dla domów 100-150m2 to koszt z zasobnikiem i robocizną powinien być w przedziale 15-20 tyś ani grosza więcej A widział kolega oficjalne cenniki producentów dotyczących pomp ciepła ? Mowa o Atlanticu i Panasonicu Edytowane 2 Grudnia 2012 przez ArturWi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 02.12.2012 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Wiesz gdzie można napaść na transport z dostawą Przedstaw kalkulację takiego zadania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts