wihajster 02.12.2012 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Zaczyna być śmieszna ta przepychanka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 02.12.2012 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Masz rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Instaltechnic 02.12.2012 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 (edytowane) Panie Malux20, polecam zatem rozszerzyć nieco działalność. Skoro sprzęt kosztuje raptem 8k i pandą na montaż można jechać, a zarobek tak duży, to się Panu i Panda (domyślam się że używana, bo kto by nową kupował) i sprzęt po jednym montażu zwróci... Zus i tak Pan płaci a montaż taki banalny... Zerowe koszta po prostu, bo przy okazji, a może pod drodze na montaż okien... Aaaa, przepraszam - rozpędziłem się. Pan dla idei za 100zł dziennie będzie pracował i na klientach Pan nie będzie zarabiał, bo to nie w porządku wobec klienta. Jak się montaż przeciągnie o 2 dni, to najwyżej od rodziny można pożyczyć chociaż na paliwo, żeby skończyć co się zaczęło. Pojechał Pan po maksie i dodatkowo sam Pan prowadzi działalność! Zrozumiałbym kogoś kto pracuje na etacie i nie ma pojęcia o prowadzeniu firmy, opłatach, zusach itd, zorganizowaniu pracownikom pracy i pilnowaniu ich żeby było wszystko ok, bo potem przecież przez drobne potknięcie pracownika zjedzą człowieka forum... ale że Pan komuś pieniądze liczy i to wytyka... ..to że PC można byle czym montować, ale okna to "4kafle" sama wkrętarka... O rany... nic już nie piszę. Dobranoc. Edytowane 2 Grudnia 2012 przez Instaltechnic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 02.12.2012 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 O rany... nic już nie piszę. Dobranoc. Nie będziemy tęsknić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 04.12.2012 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Przepraszam za ostatnie zamieszanie.Napiszę to inaczej. Pompa powietrzna za około 25 tysięcy nijak jest konkurencyjna cenowo i kosztowo do czystego prądu [w miarę dobrze ocieplony dom], a także do gruntowych w okolicach 33-36 tysięcy, które mi proponowano.O kosztach narzędzi nie zaczynałem. Panowie instalatorzy, was tu jest kilku, a potencjalnych klientów jest tu więcej - niech każdy wyciąga wnioski sam.Coś wiem o tym jak się bierze instalatora bez papiera i faktury - ryzyko po mojej stronie. Pompa powietrzna jest całkiem fajną zabawką ale też ma swoje minusy,o których się za bardzo nie mówi:- kłopot z wykorzystaniem taryf- płatne serwisy (górą kable)- pod oknem pokoju tego bym nie zamontował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 04.12.2012 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Malux, ale Ty chyba nie wydałeś 25k na swoją pompę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 04.12.2012 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 no cwu to ważny argument na plus70 kwhm2 rok to bardzo dobry wynik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 04.12.2012 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Pompa powietrzna jest całkiem fajną zabawką ale też ma swoje minusy,o których się za bardzo nie mówi: - kłopot z wykorzystaniem taryf - płatne serwisy (górą kable) - pod oknem pokoju tego bym nie zamontował. Widzisz, a jak swego czasu wspomialem o takich wadach (zwlaszcza o ostatniej) to zostalem przez niektorych forumowiczow odsadzony od czci i wiary, ze bajki opowiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piter719 04.12.2012 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Widzisz, a jak swego czasu wspomialem o takich wadach (zwlaszcza o ostatniej) to zostalem przez niektorych forumowiczow odsadzony od czci i wiary, ze bajki opowiadam. ja mam swojego atlantica 1,5 od okna sypialni, a pompa pracuje głównie w nocy i na razie ( a dzisiaj nad ranem było -6*) i pompa nie przeszkadza w mi w spaniu. słychać, jak się skupię, lekki szum. postaram się jutro wstawić zdjęcie bo pewnie nie będę wiarygodny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 04.12.2012 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 (edytowane) W zasadzie to powiedziałem to w innym wątku.Malux jest "kozłem"?Wszystko wyjdzie tej zimy i następnej.Dobrze że Mamy kogoś sceptycznego. Nic nie jest idealne.Ach, ta reklama... Edytowane 4 Grudnia 2012 przez klaudiusz_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 04.12.2012 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Widzisz, a jak swego czasu wspomialem o takich wadach (zwlaszcza o ostatniej) to zostalem przez niektorych forumowiczow odsadzony od czci i wiary, ze bajki opowiadam. Masz rację A czy zamontowałbyś gruntówkę w sypialni ,albo za ścianą sypialni:rolleyes: A wady ma ,i zalety też. Ważne żeby podać fakty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 04.12.2012 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Przepraszam za ostatnie zamieszanie. Napiszę to inaczej. Pompa powietrzna za około 25 tysięcy nijak jest konkurencyjna cenowo i kosztowo do czystego prądu [w miarę dobrze ocieplony dom], a także do gruntowych w okolicach 33-36 tysięcy, które mi proponowano. O kosztach narzędzi nie zaczynałem. Panowie instalatorzy, was tu jest kilku, a potencjalnych klientów jest tu więcej - niech każdy wyciąga wnioski sam. Coś wiem o tym jak się bierze instalatora bez papiera i faktury - ryzyko po mojej stronie. Pompa powietrzna jest całkiem fajną zabawką ale też ma swoje minusy,o których się za bardzo nie mówi: - kłopot z wykorzystaniem taryf - płatne serwisy (górą kable) - pod oknem pokoju tego bym nie zamontował. Po pierwsze pompa obniża koszty ogrzewania powiedzmy 3 krotnie .Nie ma sensu jej montować jeżeli ilość potrzebnej energii jest niewielki bo wtedy ta oszczędność jest też niewielka.PC PW opłacają się w pewnym zakresie zapotrzebowania mocy .Powiedzmy od 3 do 10 kW . poniżej dałbym prąd powyżej gruntówkę. A tymi papierami to jest tak .Inwestor mówi ,żeby było bez faktury bo będzie taniej.Ale dla nas to duże i niepotrzebne ryzyko . My nic z tego nie mamy .tylko problem Nie rozumiem problemu z wykorzystaniem taryf.Ma zegar. Płatne serwisy ,a gruntówki nie maja tego wymogu. A pod oknem też nie .A gruntówkę montujesz w pokoju czy obok.? Oczywiście ma wady i zalety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 04.12.2012 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 ja nie mam podkładek antywibracyjnychpewnie to jest przyczyną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 04.12.2012 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 ja nie mam podkładek antywibracyjnych pewnie to jest przyczyną Postaw na gumie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 04.12.2012 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Masz rację A czy zamontowałbyś gruntówkę w sypialni ,albo za ścianą sypialni:rolleyes: A wady ma ,i zalety też. Ważne żeby podać fakty Z sypialnia kotlownia co prawda nie graniczy, ale z salonem juz tak. W nocy nie sposob uslyszec ZADNEGO odglosu pracy PCi w salonie. Slychac za to delikatny "szum" wody w podlogowce (skrzynka z rozdzielaczem w tejze granicznej scianie). Scianka z Suporexu 600tki 24cm. Pompa na gumowych stopach podpieta przez weze elastyczne w stalowym oplocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 04.12.2012 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Ewentualnie poczytaj o montażu kowalskich młotów pneumatycznych.To do wibracji.Może śmigła źle wyważone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 04.12.2012 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 04.12.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Panowie od gruntu o ile dobowo wam się zmueniło zużycie między obecnymi temp a tymi około plus 7?u mnie to okolo60% o 3-3,5 kwh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 04.12.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 (edytowane) dziękuję To było na poważnie. Instalator powinien poprawić instalację w ramach zgodności towaru z umową. Dotyczy to również ustnych zapewnień o super pracy jednostki. Jeśli masz świadków, możesz żądać wymiany lub zwrotu gotówki. Dopytaj rzecznika. Edytowane 4 Grudnia 2012 przez klaudiusz_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 04.12.2012 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 a ja faktycznie dziękujęz tym nie ma problemute uszczelki to na mojej głowie instalator bez zarzutu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts