sybi 17.10.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Witam. Mam zaadaptowaną suterenkę na mieszkanie. Mam jeden problem. Otóż w miejscu gdzie wcześniej była ściana (z cegły), którą rozebrałem i zrobiłem przejście z kuchni do łazienki, położone są płytki. Problem polega na tym, iż płytki które leżą w miejscu gdzie była ściana są podsadzone i cały czas podchodzą coraz wyżej. Nie wiem co mam zrobić ponieważ dzieje się to po raz drugi. Po pierwszym położeniu płytek, 2 płytki w tym miejscu odeszły. Pomyślałem, że to wina może kleju lub zaprawy. Wyczyściłem to miejsce, zagruntowałem i z racji iż było to kilka centymetrów niżej niż poziom podłogi wykonałem warstwę z kleju do płytek. Po tym położyłem z powrotem płytki. Minęło może 3 miesiące i znowu płytki zaczęły "iść do góry". Co mam z tym zrobić, czy jest jakiś sposób? Bo nie bawi mnie kładzenie płytek co pół roku. W załączeniu zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selenes 22.10.2012 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Witam. Mam zaadaptowaną suterenkę na mieszkanie. Mam jeden problem. Otóż w miejscu gdzie wcześniej była ściana (z cegły), którą rozebrałem i zrobiłem przejście z kuchni do łazienki, położone są płytki. Problem polega na tym, iż płytki które leżą w miejscu gdzie była ściana są podsadzone i cały czas podchodzą coraz wyżej. Nie wiem co mam zrobić ponieważ dzieje się to po raz drugi. Po pierwszym położeniu płytek, 2 płytki w tym miejscu odeszły. Pomyślałem, że to wina może kleju lub zaprawy. Wyczyściłem to miejsce, zagruntowałem i z racji iż było to kilka centymetrów niżej niż poziom podłogi wykonałem warstwę z kleju do płytek. Po tym położyłem z powrotem płytki. Minęło może 3 miesiące i znowu płytki zaczęły "iść do góry". Co mam z tym zrobić, czy jest jakiś sposób? Bo nie bawi mnie kładzenie płytek co pół roku. W załączeniu zdjęcie Napisz do nich, to Ci powiedzą. Zawsze dużuruje tam jakiś specjalista: http://www.tuplytki.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WiesiuS 30.12.2012 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Problem masz nie z płytkami i nie z klejem tylko z posadzką która różnie się odkształca w zależności od pomieszczeń jakie przedtem były. Nie są monolityczne ale oddzielne , i tak będą się zachowywać. Należało poprawnie wykonać posadzki oraz ich dylatacje kontrolowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts