Majkel__ 18.10.2012 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Witam, Szukam pomysłu na zabezpieczenie tej szyby, pękła od wysokiej temperatury palników ( nie jest hartowana ). Niestety całkowity koszt wymiany przekracza mój budżet ( szyba ma 4 metry ). zastanawiam się nad zaklejeniem jej korkiem ściennym jednak nie wiem czy pęknięcie nie będzie się rozrastać. Proszę o ewentualne pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natan88 18.10.2012 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Ja bym to naprawił naklejając na szybę arkusz bezbarwnej folii, taka pseudo ochronna, nie powinna pękać dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmsg 18.10.2012 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Ja bym wyciął fragment metrowy zza płyty grzewczej i w to miejsce wstawił szybę hartowaną lub dużą podłogową płytę gresową.Łączenia da się elegancko zamaskować np. listwami aluminiowymi. Na resztę szyby trzeba nakleić folię samoprzylepną bo pęknie od byle stuknięcia czy jakiegoś naprężenia. PozdrGREGOR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiubdg 19.10.2012 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 W ogóle zwykła szyba w takim miejscu to mało ciekawa sprawa... ale kolega wyżej ma niezły pomysł, wrzucić tam płytkę gresową jakąś 60x60 i całkiem nieźle to będzie wyglądać i nie pęknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darriusz 23.10.2012 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Groźnie to nie wygląda no ale trzeba chuchać na zimne:)Ja bym wycioł ten kawałek i wstawił albo szkło hartowane lub fajne karafeczki w tym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 23.10.2012 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 ja jak zamawiałem kuchnię, to za płytą mam osobny fragment lacobelu 1,5x0,8m i w razie czego wymiana w sensownych pieniądzach a w oczy się jakoś strasznie nie rzuca:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts