SJa08 18.10.2012 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Witam, dostałem dziś okna i jutro zabieram się za wymianę lecz najpierw muszę jeszcze skoczyć po pine poliuretanową i tu moje pytanie, jaka polecacie firmę? Na początku myślałem o pianie PENOSIL GOLD bo niby idealna do ciężkich okien itp (veka 90+) ale z drugiej strony namawiają mnie na TYTAN 65 bo z nią nie będę się martwił ze mi powykręca ramy. Co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe2009 18.10.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Witam, dostałem dziś okna i jutro zabieram się za wymianę lecz najpierw muszę jeszcze skoczyć po pine poliuretanową i tu moje pytanie, jaka polecacie firmę? Na początku myślałem o pianie PENOSIL GOLD bo niby idealna do ciężkich okien itp (veka 90+) ale z drugiej strony namawiają mnie na TYTAN 65 bo z nią nie będę się martwił ze mi powykręca ramy. Co wy na to? Piana absolutnie nie służy zapobieganiu wykręcenia ram (żadna) nie słuchaj takich bredni. Od utrzymania mechanicznego są kotwy. Ja montowałem na Soudal Low Expansion (ale mam okna dźwiękoszczelne i dlatego na tej - ma wysoki współczynnik tłumieni dźwięków). Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SJa08 18.10.2012 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Hmm? Ja to mieszkam na wsi i tu hałasu nie ma więc tego kryterium nie muszę brać pod uwagę zależy mi tylko na tym żeby nie wypchnęło ramy i była wydajna. Tak w ogolę to brakuje takiego tematu gdzie każdy by opisywał swoje przygody z piankami by inni miele łatwiejszy wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 19.10.2012 04:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Kup SOUDALA , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SJa08 19.10.2012 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Dziekuje ci za podpowiedz a czy byś opisał argumenty za i przeciw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 19.10.2012 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Witam Hmm? Ja to mieszkam na wsi i tu hałasu nie ma więc tego kryterium nie muszę brać pod uwagę zależy mi tylko na tym żeby nie wypchnęło ramy i była wydajna. Tak w ogolę to brakuje takiego tematu gdzie każdy by opisywał swoje przygody z piankami by inni miele łatwiejszy wybór. Pianka to kwestia materiałowa do otrzymania danego efektu - odpowiedniej izolacji termicznej połączenia okno-mur, kto ma opisywać swoje "przygody" z piankami ? montażyści ? oni nie muszą oni wybierają te na których im się najlepiej pracuje. Z tego co piszesz będziesz montował sam ? masz pistolet aby zastosować pianę pistoletową ? czy może chcesz zastosować wężyk ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surfi 19.10.2012 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Sja08 Powtarzając tego typu teorie, pokazujesz że niewiele wiesz w temacie montażu okien.Moja rada daj sobie jutro spokój.I nie słuchaj tych swoich kumpli. Poczytaj trochę na różne tematy.Np na jakiej zasadzie pracuje piana, czemu akurat niskoprężna, co to są rozpórki i "po jakiego grzyba mi to potrzebne"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 19.10.2012 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Pianki też bywają różne w zależności od partii produkcyjnej. Swego czasu Tytan był świetny ale się skończyło, w tej chwili nie narzekamy na Penosila. Jak długo tak będzie nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 20.10.2012 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2012 Na forum Mistrzowi Montażu jest temat dotyczący pian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blokno 24.10.2012 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 .. kto ma opisywać swoje "przygody" z piankami ? montażyści ? oni nie muszą oni wybierają te na których im się najlepiej pracuje. .. albo te, które dostarczy im ich "szef".. Z badań wynika, że najczęściej stosowanymi przez montażystów pianami sa te z marką Soudala. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 26.10.2012 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Ja polecam wspomnianą pianę Penosil Gold, dużo szybszy czas schnięcia w porównaniu do Soudala i lepsza struktura piany po wyschnięciu. Jest trochę droższa ale bardzo wydajna. Nie rozpręża się tak bardzo dzięki czemu można ładnie zapianować okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts