Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaka piana do oken PCV??

Recommended Posts

Witam, dostałem dziś okna i jutro zabieram się za wymianę lecz najpierw muszę jeszcze skoczyć po pine poliuretanową i tu moje pytanie, jaka polecacie firmę? Na początku myślałem o pianie PENOSIL GOLD bo niby idealna do ciężkich okien itp (veka 90+) ale z drugiej strony namawiają mnie na TYTAN 65 bo z nią nie będę się martwił ze mi powykręca ramy. Co wy na to?

Witam, dostałem dziś okna i jutro zabieram się za wymianę lecz najpierw muszę jeszcze skoczyć po pine poliuretanową i tu moje pytanie, jaka polecacie firmę? Na początku myślałem o pianie PENOSIL GOLD bo niby idealna do ciężkich okien itp (veka 90+) ale z drugiej strony namawiają mnie na TYTAN 65 bo z nią nie będę się martwił ze mi powykręca ramy. Co wy na to?

Piana absolutnie nie służy zapobieganiu wykręcenia ram (żadna) nie słuchaj takich bredni. Od utrzymania mechanicznego są kotwy. Ja montowałem na Soudal Low Expansion (ale mam okna dźwiękoszczelne i dlatego na tej - ma wysoki współczynnik tłumieni dźwięków). Pozdrawiam...

Witam

Hmm? Ja to mieszkam na wsi i tu hałasu nie ma więc tego kryterium nie muszę brać pod uwagę zależy mi tylko na tym żeby nie wypchnęło ramy i była wydajna. Tak w ogolę to brakuje takiego tematu gdzie każdy by opisywał swoje przygody z piankami by inni miele łatwiejszy wybór.

Pianka to kwestia materiałowa do otrzymania danego efektu - odpowiedniej izolacji termicznej połączenia okno-mur, kto ma opisywać swoje "przygody" z piankami ? montażyści ? oni nie muszą oni wybierają te na których im się najlepiej pracuje.

Z tego co piszesz będziesz montował sam ? masz pistolet aby zastosować pianę pistoletową ? czy może chcesz zastosować wężyk ?

Pozdrawiam

Sja08

Powtarzając tego typu teorie, pokazujesz że niewiele wiesz w temacie montażu okien.

Moja rada daj sobie jutro spokój.

I nie słuchaj tych swoich kumpli.

Poczytaj trochę na różne tematy.

Np na jakiej zasadzie pracuje piana, czemu akurat niskoprężna, co to są rozpórki i "po jakiego grzyba mi to potrzebne"...